Aritmije tahikardije i tereta
Aritmije tahikardije i tereta
NAime pre oko pola godine primetio sam aritmije i tahikardije !
Isao sam kod kardiologa, rekli su mi da mi je srce zdravo ali da ne smem u teretanu !!
Pijem lek propranolol 1/4 svako jutro.
Ponekad mi se javljaju ujutru i uvece i kad sam premoren/neispavan !!
IMATE LI PREDLOG !!!!!!!
Isao sam kod kardiologa, rekli su mi da mi je srce zdravo ali da ne smem u teretanu !!
Pijem lek propranolol 1/4 svako jutro.
Ponekad mi se javljaju ujutru i uvece i kad sam premoren/neispavan !!
IMATE LI PREDLOG !!!!!!!
Uradio sam i holter i eho, i srce je ok ali imam povremene aritmije i tahikardije, sve su redje i redje, kad se iznerviram ili kad sam umoran javljaju se uglavnom !karbus napisao:Imam i ja aritmije i to VES.
Uradi Holter i Eho, pa ce ti se odrediti eventualno terapija.
Mali broj ovih nepravilnih otkucaja ne obradjuje se kardioloski.
U pasivi izmedju 60-80violeta_m napisao:Moje srce je skroz poludelo od aerobika!
Zna li neko sta je normalno tj koji srcani ritam je u redu?
Zavisi od aktivnosti, srcani maksimum se racuna valja 230-broj godina(starosna dob), npr 230-17 godina =213 otkucaja u minuti
Verujem da za aerobik ne bi trebalo da prelazi imznd 140 mada je sve individualno i zavisi od aktivnosti

to nije od visokog nego od neravnomarnog pulsa, tacnije aritmija, to sam imao, predlog je da obavezno odes kod kardiologa, sa tim nema zezanja, mozda se forsiras previse.violeta_m napisao:cekaj, cekaj, pa sta je 80% od maksimuma? 160 ?dok ne padnem u nesvest? ne moram da budem najbolja na aerobiku, al` mi uopste nije svejedno kad me u sred treninga oblije hladan znoj, a ne znam zasto se to desava...
Hladan znoj je kad srce jenom udari jace p[a preskoci i tako delje, barem kod mene, i onih koji su imali sl. problema.
Pravac kardiologu

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Nov 16, 2004 11:03 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Tema je stvarno interesantna.
Moram da priznam da nisam cuo za onaj Bukijev obrazac za maksimalnu srcanu frekvenciju- 230 manje godine starosti...Pa to znaci da srce radi otprilike 3,5 puta u SEKUNDI!!! Valja razmisliti o tome, jer onda mozak ne dobija dovoljno krvi(srce ne uspeva da se dovoljno napuni ni da ispumpa krv). TAKVA FREKVENCIJA PREDSTAVLJA STANJE KOJE JE OPASNO PO ZIVOT, i moze biti u obliku supraventrikularne ili cak i ventrikularne tahikardije.
Normalna frekvencija srca ide u rasponu od 60-100(a ne do 80)
Broj VES( ventrikularnih ekstrasistola ili receno srpski-preskakanja) koje se registruju za 24h(holterom) raste sa starenjem. Smatra se da do 100 VES za osobe do 40 godina starosti a do 200 VES za starije osobe za 24 sata moze biti uobicajeni nalaz. Multiformne i VES u paru se takodje mogu naci kod zdravih osoba.
Stanje nervnog sistema umnogome utice na porast broja prepoznatih poremecaja srcanog ritma.
Svakako da bi preporuke kadiologa trbalo shvatati ozbiljnije.
Pozdrav
Moram da priznam da nisam cuo za onaj Bukijev obrazac za maksimalnu srcanu frekvenciju- 230 manje godine starosti...Pa to znaci da srce radi otprilike 3,5 puta u SEKUNDI!!! Valja razmisliti o tome, jer onda mozak ne dobija dovoljno krvi(srce ne uspeva da se dovoljno napuni ni da ispumpa krv). TAKVA FREKVENCIJA PREDSTAVLJA STANJE KOJE JE OPASNO PO ZIVOT, i moze biti u obliku supraventrikularne ili cak i ventrikularne tahikardije.
Normalna frekvencija srca ide u rasponu od 60-100(a ne do 80)
Broj VES( ventrikularnih ekstrasistola ili receno srpski-preskakanja) koje se registruju za 24h(holterom) raste sa starenjem. Smatra se da do 100 VES za osobe do 40 godina starosti a do 200 VES za starije osobe za 24 sata moze biti uobicajeni nalaz. Multiformne i VES u paru se takodje mogu naci kod zdravih osoba.
Stanje nervnog sistema umnogome utice na porast broja prepoznatih poremecaja srcanog ritma.
Svakako da bi preporuke kadiologa trbalo shvatati ozbiljnije.
Pozdrav
Re: Aritmije tahikardije i tereta
Zdravo.Ja sam dejan iz bgd-a,32god.E,sad bicu kratak posto vam pisem sa mobilnog.Vidim da imas iskustva i ili si lekar po zanimanju.Pisem ti u vezi aritmija,posto ih ja cesto imam.Bio sam masu puta u hitnoj,te kod privatnog na pregledima(dkg,doppler,klasican pregled...)ali kazu,morfoloski,ok.Medjutim,evo najcesceg primer.:izadjem na vrh ulice nekih 200m,lagan uspon,malo brze i stanem,e tad,kad stanem krenu preskakana i podrhtavanja srca.I kad mi se pritisak povisi(preko 125/80-cesce dosta visi) tad,ako puls ostane manji(oko 60,70),jave se te dosta neugodne aritmije.Inace,visok sam 184,79...A,da dodam,pritisak mi,ponekad budu i 95/55,al retko.Najce se re jave kad sam gladan ili kad se prejedem.Zeludac?Zivci?Metabolizam?Il combo?Nekad sam se aktivno bavio kik boxom(pre 13 god)tad je i pocelo sve to.Pa onda nekad imam,odjednom gusenja,nesvestice...-to je,srecom,ne vezano za aritmije.Sta da radim?Postoje li aritmolozi i koji su?Ko i da li znas od doktora,privatnika,alternativaca moze da pomogne?Hvala ti na bilo kakvom odgovoru!I,ako je specifican,javi se na:[email protected] .Hvala na odgovorima!
dex o+=
Zdravo.Ja sam dejan iz bgd-a.E,sad bicu kratak posto ti pisem sa mobilnog.Pisem vam u vezi aritmija,posto ih ja cesto imam.Bio sam masu puta u hitnoj,te kod privatnog na pregledima(ekg,doppler,klasican pregled...)ali kazu,morfoloski,ok.Medjutim,evo najcesceg primer.:izadjem na vrh ulice nekih 200m,lagan uspon,malo brze i stanem,e tad,kad stanem krenu preskakana i podrhtavanja srca.I kad mi se pritisak povisi(preko 125/80-cesce dosta visi) tad,ako puls ostane manji(oko 60,70),jave se te dosta neugodne aritmije.Ponekad, pritisak bude i 90/50,ali retko kad.Inace,visok sam 184,79...Najcesbe re jave kad sam gladan ili kad se prejedem.Zeludac?Zivci?Metabolizam?Il combo?Nekad sam se aktivno bavio kik boxom(pre 13 god)tad je i pocelo sve to.Pa onda nekad imam,odjednom gusenja,nesvestice...-to je,srecom,ne vezano za aritmije.Sta da radim?Postoje li aritmolozi i koji su?Ko i da li znas od doktora,privatnika,alternativaca moze da pomogne?Hvala ti na bilo kakvom odgovoru!I,ako je specifican,javi se na:[email protected] hvala vam na odgovorima!
dex o+=
Zdravo.Ja sam dejan iz bgd-a.E,sad bicu kratak posto ti pisem sa mobilnog.Pisem vam u vezi aritmija,posto ih ja cesto imam.Bio sam masu puta u hitnoj,te kod privatnog na pregledima(ekg,doppler,klasican pregled...)ali kazu,morfoloski,ok.Medjutim,evo najcesceg primer.:izadjem na vrh ulice nekih 200m,lagan uspon,malo brze i stanem,e tad,kad stanem krenu preskakana i podrhtavanja srca.I kad mi se pritisak povisi(preko 125/80-cesce dosta visi) tad,ako puls ostane manji(oko 60,70),jave se te dosta neugodne aritmije.Ponekad, pritisak bude i 90/50,ali retko kad.Inace,visok sam 184,79...Najcesbe re jave kad sam gladan ili kad se prejedem.Zeludac?Zivci?Metabolizam?Il combo?Nekad sam se aktivno bavio kik boxom(pre 13 god)tad je i pocelo sve to.Pa onda nekad imam,odjednom gusenja,nesvestice...-to je,srecom,ne vezano za aritmije.Sta da radim?Postoje li aritmolozi i koji su?Ko i da li znas od doktora,privatnika,alternativaca moze da pomogne?Hvala ti na bilo kakvom odgovoru!I,ako je specifican,javi se na:[email protected] hvala vam na odgovorima!
dex o+=
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 11:33 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Drugari samo jedno pitanje jer imam slicne probleme.
Da li je moguce da pritisak padne posle tablete za smirenje?
Juce sam to uradila i pritisak mi se vratio u normalu i evo danas iisto i cekam rezultate.
Za sada pada i necete verovati ova katastrofalna glavobolja nestaje.
Da li tablete i pritisak imaju veze i da li to znaci da je problem u nervima ,stresu u toku dana i nacinu zivota?
Da li je moguce da pritisak padne posle tablete za smirenje?
Juce sam to uradila i pritisak mi se vratio u normalu i evo danas iisto i cekam rezultate.
Za sada pada i necete verovati ova katastrofalna glavobolja nestaje.
Da li tablete i pritisak imaju veze i da li to znaci da je problem u nervima ,stresu u toku dana i nacinu zivota?
Yeckar