aritmije i hipotireoza molim POMOĆ!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
slavisamarijana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 08, 2009 1:15 pm

aritmije i hipotireoza molim POMOĆ!

Post od slavisamarijana »

Molim nekog ko ima slična iskustva da podeli samnom...Ili još bolje neki doktor ...Jako sam uplašena..
Imam 30 god. i već skoro 6 god. arritmije tipa VES i SVES,tačnije poslednji holter koji je radjen pre 2 nedelje je ovako izgledao:
Ukupan broj srčanih akcija za 24 sata iznosi 90040 HR 64...127...37/min
Registrovano 158 pauza,uglavnom post ekstrasistolne najdužeg trajanja 2900 msec(mada moj doktor nije našao to u zapisu)
Učestale VES 1814 uglavnom pojedinačne,monotopne jednom u paru.SVES 1198
ST segment nesignifikantan
RR 944 msec
EHO:Globalna kontraktilnost uredna bez regionalnih ispada.Registruje se aneurizma interatrijalnog septuma bez verifikacije santa između predkomora.Perikard zadebljao posterolateralno.Valvularne strukture-zadebljali mitralni kuspisi.
Prolaps prednjeg mitralnog kuspisa 1/2+ EF 63%
ERgometrija:
Na postignutom stepenu opterećenja nema znakova redukcije koronarnog protoka .Nije bilo poremećaja ritma.Neadekvatna hronotropna rezerva srca(OVO ME ZANIMA ŠTAZNAČI).
NIje bilo disregulacije krvnog pritiska.reducirana tolerancija na napor(nisam baš u kondiciji)
I još sam ja samoinicijativno izvadila nalaze štitne žlezde jer sam se osećala umorno,opada mi kosa i osećala sam sporiji rad srca i još + aritmije.TSH mi je bio 5,6 a granicaje 4,2 a t3 i t4 su uredni.Gvoždje 6,9
Posetila sam i endokrinologa i uveden mi je Eutirox 50 mcg i kardiolog mi je prepisao Propafen 3*1 i kardiopirin 1*1.
Prošlo je dve nedelje od uzimanja lekova i ja ne osećam nikakvo poboljšanje.Interesuje me da li ove silne aritmije imaju veze sa štitnom žlezdom ili ne.Doktor i nije bio baš rečit sem što su ga uplašile ove pauze što sam imala 2900msec.I htla bih da znam da li su ove aritmije što jaa imam opasne po život..JA sam prestravljena ,mada sa njima živim već 6 god. aali sada je vrag odneo šalu,ovaj put mi je jako loše...
MOlim za analizu i za savet ako je moguće?
Ima li neko sa sličnim tegobama a da ima i hipotireozu :o
UNApred zahvalna!
Masa78
Odgovori