Aritmije 24h dnevno

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Sonia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 27, 2007 12:56 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Aritmije 24h dnevno

Post od Sonia »

Ne mogu više. Ne znam da li će mi iko od Vas pomoći, ali ja nemam više snage. Imam 20 godina, a već godinu i po dana, kad god se probudim, kad god legnem, kad god jedem, kad god odmaram, šetam - ŠTA GOD da radim u svom uobičajenom danu - ja osećam svoje srce kako ubrzano lupa.

Ne sećam se više ni da li je to počelo od nekog posebnog događaja, osim da mi život nije nimalo lep, svašta sam pretrpela, ali zar je moguće da to onda više nikad neće prestati??
Imam : bolove u srcu, gušenje, nervozan stomak, mršavim, bolne menstruacije, kad izađem na ulicu ograničena sam na par osoba koje volim, ostalih se bojim i tako u krug.

Svi mi govore : Ma to je periodično. Ma anksiozna si.
Dobro. I?
Kako ja da znam kad će to prestati i da li je nešto ozbiljnije, kad niko neće da mi da uput da snimam srce, svi mi govore da mi je krvna slika u redu, a meni nije u redu??? Ja ne mogu da dišem više.

Hvala unapred, na BILO KAKVOM odgovoru, zaista, od srca. :wink:
( kafe i cigarete konzumiram, ali je i to smanjeno na minimum, i opet ništa )
sharky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 24, 2007 10:30 pm

Post od sharky »

ma opusteno,i ja imam 20g i imam sve iste smetnje vec dve godine....
ne moguce da nece da ti daju uput,mislim ako se zalis na tegobe,promeni lekara ili insistiraj na uputu ili idi kod nekog privatnog lekara,jbg puknes kes al barem ti je lakse......
meni je sve to na nervnoj bazi,idem od psihijatra do psihijatra,pijem AD,anksiozan sam.... al jbg,teraj dalje....
savetujem ti da nadjes nekog psihijatra,i da pocnes sa terapijom....
naravno prvo da se komplet ispitas....

aj javi...Poz.....
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Za pocetak: da li imas aritmije ili tahikardije?! Ovo sto ti opisujes su tahikardije (ubrzan rad srca).

Da li si proveravala hormone stitne zlezde i antitela za istu (TPO i AMC) u toj silnoj krvi sto si dala??!

To ces svakako morati da radis privatno (bar ova antitela), te ako te niko od lekara nije uputio dalje, odradi sama. To je bitno da za pocetak iskljucis probleme sa stitnom zlezdom koja moze davati takve simptome (to bi ti rekao i svaki kardiolog).

A za ostalo se slazem sa Sharky!!

Pozz,majja

:wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Kao što MAja reče da lli su aritmije (preskakanja srca) ili tahikardije (ubrzan rad srca)?

Drugo ,lekar mora da ti da uput i odradi kompletno sve od krvne slike do kardiologa sve!

A da te utešim ja i još par nas ovde živi sa aritmijama (preskakanjem srca) pa skoro da se naviklo ,ali naravno dođemo u fazu ,bar ja kad hoću da poludim jer moram da menjam plan za taj dan ako me toliko ometa....

Tako da javi šta si uradila! :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Sonia,
kod kardiologa na EKG,holter......vadenje krvi i proveru zeljeza i vitamina B12.....
Uzrok mora postojati!
Ako su ti svi ti nalazi uredu sto sam navela......onda je to sto su ti rekli!
Prvo se uveri 100%,da je krv i nalazi za srce ok.....pa onda se obrati psihologu/psihijatru za pomoc.
Savet od mene..... :P
Pozdrav

p.s.
iste simptome sam imala i ja(jos gore)i jedva se setio neko od lekara da proveri zeljezo i B12 vitamin.....
Stres,pa stes.......psihijatar,pa u nedogled....!!!!
Godinu dana ista prica!
Kod mene je anemija i B12 BIO KRIV za moje stanje.jer se osecam odlicno(da kucam u drvo)dok sam na inekcijama i tabletama.
Posle toliko zaljenja lekarima,niti jedan(a bilo ih je 20-ak)se nije setio da posumnja na vitamin B12.....
Kada god sam rekla lekaru,da mi se vrti u glavi i da sam malaksala dobijala sam pogresan odgovor:STRES!
I ako su me mrzeli ja sam i dalje odbijala psihijatra i antidepresante jer sam znala da to nije razlog mojim vrtoglavicama,malasalosti,mucnini,lupanju srca,cudno strahu koji je bivao u meni sve veci i veci.
Izmedu ostalog lekar koji mi je prepisao antidepresante i kome sam se stalno zalila(moj porodicni)je pocrveneo kao paprika kada sam ga zapitala da li je procitao moje rezultate krvi i da li zna sta mi je pronasla njegova prijateljica koja radi u istoj zgradi......
Da li sam ga pozelela osamariti....jesam ali sam se suzdrzala osecajuci se sretna jer su moji simptomi nestali i jer se osecam sretno i novorodeno.
je***a.....crvenio se ne crvenio,gledao me u oci ili ne.......ja se napati godinu dana,a ne on niti ijedan drugi!
Ti proveri sve,na svoju inicijativu jer mene nije imao ko posavetovati u vezi toga.Savete sam dobijala ali nikada za ANEMIJU I MANJAK B12 VITAMINA!
Sve se svodilo na "ankcioznost" i psihosonatske simptome......kojih je bilo puno.
Ovde kazu:
Better feel safe than sorry!
Pozdrav
Sonia
Novi član
Novi član

Post od Sonia »

Prvo jedno ogromno hvala za sve vaše odgovore i savete. Od srca vam hvala svima...

Drugo, meni srce stalno ujednačeno-ubrzano-non-stop lupa. Ne znam sad kako da ga razlikujem od preskakanja, ali ono stalno lupa, i to baš kad legnem, smeta mi, čujem ga...
Kad god bih otišla na vađenje krvi, oni bi mi dali rezultate i rekli kao sva krvna zrnca su okej i to je to. I svi ostali, a to je bilo pre godinu dana, do sad više nisam ni išla, jer mi se ne ide da mi kažu kao ma dobro si ti, kad vidim da nisam.
Znači tu žlezdu da proverim, i B12 BIO krv ( a šta je to? )
Ja sam toliko neupućena, da je to strašno... Sorry :oops:

I ići ću onda kod privatnog, jer kod ovih ne vredi.
Jel' zna neko koliko košta kod njih - vađenje krvi, pregled srca, glave, i svega toga što ste mi nabrojali? Otprilike, ne mora niko tačno. I kod koga da odem, jel' zna neko u Beogradu ko je dobar?

Isto tako, ne znam kako se vrši pregled creva, sa njima isto imam probleme kad dobijem menzis.
Ja sam stvarno kao baba :lol:

Još jednom hvala svima što pomažete!
Sonia
Novi član
Novi član

Post od Sonia »

Prvo jedno ogromno hvala za sve vaše odgovore i savete. Od srca vam hvala svima...

Drugo, meni srce stalno ujednačeno-ubrzano-non-stop lupa. Ne znam sad kako da ga razlikujem od preskakanja, ali ono stalno lupa, i to baš kad legnem, smeta mi, čujem ga...
Kad god bih otišla na vađenje krvi, oni bi mi dali rezultate i rekli kao sva krvna zrnca su okej i to je to. I svi ostali, a to je bilo pre godinu dana, do sad više nisam ni išla, jer mi se ne ide da mi kažu kao ma dobro si ti, kad vidim da nisam.

Jel' zna neko koliko košta kod njih - vađenje krvi, pregled srca, glave, i svega toga što ste mi nabrojali? Otprilike, ne mora niko tačno. I kod koga da odem, jel' zna neko u Beogradu ko je dobar?

Isto tako, ne znam kako se vrši pregled creva, sa njima isto imam probleme kad dobijem menzis.

Sonia
Novi član
Novi član

Post od Sonia »

majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Preporucila bih ti laboratoriju Konzilijum (na Slaviji-kod Hrama), ja sam bogami dala oko 8.000 na analize......ali ja sam radila i heptatitise i svasta....

Izuzmi iz analiza ovo sto ti je vec radjeno (pretpostavljam da ti je radjena KKS-kompletna krvna slika i biohemija), ova antitela i sve vezano za stitnu (to sam ti vec navela), ne bi bilo lose da uradis jutarnji i vecernji kortizol (morala bi dva puta u istom danu da vadis krv, jednom ujutru oko 8 i drugi put uvece u 20.00), Magnezijum, Kalcijum, Kalijum, B12 i sve sto je vezano za gvozdje i koksaki.

Ovo ti je moj laicki savet, to ja radim jednom godisnje, jer me smara da se naganjam sa dr u domu zdravlja, uvek nesto fali i onda i ovako moram privatno da radim, a bas i ne volim da mi buse vene 100 puta :oops: :lol: .

Sto se kardiologa tice, ne znam koga bih ti preporucila, ja to resavam u domu zdravlja (ceka se mesecima) kao i endokrinologa.

Za pocetak izvadi krv, sacekaj mozda ti jos neko nesto kaze-inace ja imam slicne probleme kao i ti, pa ti zato sve ovo pisem. :wink:

Ne bi bilo lose da prepises ovde sve rezultate koje imas, pa ako treba da dodamo jos nesto :lol: .

Pozz, majja :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Majo a kortizol . šta se njime određuje?
Kardiolog tj.pregled privatno košta oko 5000 din (ekg,ultrazvuk i pregled) to je bilo poslednji put što sam ja radila.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

minjab napisao:Majo a kortizol . šta se njime određuje?
Pa to je ono oko cega sam ja (sad zadnji put :lol: ) upala u frku (hormon nadbubrezne) koji kod panicara zna da bude povisen (ovaj vecernji), a vidis da devojka ima "slicne" probleme, a mozda je i zbog mojih antitela povisen, ma ko ce ga znati, ja vise nista ne znam!!! :lol:
Sonia
Novi član
Novi član

Post od Sonia »

Hvala vam još jednom, baš ste mi pomogle.
Moja je doktorka zadržala sve moje rezultate u mom bivšem domu zdravlja i sad ko zna kad ću doći do njih. Zato me sve to i čudi. Pretpostavljam da je onda bilo sve u redu, pa nije imala šta posebno da mi pročita.. Ali sad već... Pokušaću što pre da uradim te preglede, hvala vam stvarno, divni ste!
Sonia
Novi član
Novi član

Post od Sonia »

Samo da javim da sam uradila za sad samo analize krvi i da su okej.
Tako da za sad ništa dalje neću ni uraditi. Prestale su mi i tahikardije, tako da.. Hvala vama još jednom na vašoj pomoći!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Ma važno je da su prestale tegobe!! :D :D :D
Odgovori