Molila bih nekog dr da mi da savjet Ovako
u zadnjih 6 mjeseci imam aritmije ono srce kuca 2 otkucaja pa stane i jedan jaciIsla prvo na ekg i dr kaze ok nalazi krvi ok to se smirilo
Da bi se opet svoko nekoliko dana pocelo vracati ali sad osjetim odjednom kao da mi srce poskoci u grudima da zaboli i poslije toga kao da sam nesto progutala stoji mi u grudima nki kamen , ne smeta kad gutam nego je prosto tu
Prije 3 sedmice odem opet kardiologu pregleda sve i holter koji biljezi 4 SVES i 1 SV kupleks povremene tahikarije ali u danu najvise puls 156 najnizi 54 dr kaze sve ok da imam te aritmije sa nerve strane da se opustim i popijem nesto za smirenje
To me umirilo jedno vrijeme ,ali opet pocelo ,kao neka nelagoda u grudima i ja pocnem iscekivati kad ce poceti i danas odjednom opet bum u grudima neki osjecaj kao da se nesto popelo gore u glavu neka toplina i pocele mi usi gorjeti, osjecam nemoc u rukama pogotovo lijevoj, naravno panika me hvata i popijem diazepan sve se to smirilo ali ja sam sad pod strahoh stalno iscekujem opet da pocne
Uradila sam i ultrazvus stisnjace i on je ok ultrazvuk stomaka ok , ginekolog ok pa sad ne znam kome da se obratim ,Od ranije imam problema sa zeldcem ,gastritis i gerd pa pijem omeprazol vec duze , jeste da ga pokusavam ostaviti , sve rjedje ga pijem ,Pa ne znam da li ovo stanje ima veze sa zeldcem
Molila bih vas za savjet kao da se covjek nosi sa aritmijama i tim lupoanjem kad kardiolog kaze da je srce ok ,zasto onda lupa i preskace
hvala unaprijed
aritmija za dr
Ako Vam kardiolog kaze da je u redu,onda nema razloga da brinete.Na ovom forumu ima dosta slicnih tema,pa mozete da ih procitate...Iz Vaseg pisanja zakljucujem da Vam je bar na neko vreme bilo bolje od anksiolitika.Mozda bi trebalo da se obratite psihologu da porazgovarate sa njim,jer vrlo je moguce da je problem psihicke prirode.Postoje i one stres sinus tahikardije i vecina tahikardija je povezana sa stresom,jer to lupanje srca ili preskakanje je odgovor Vaseg ogranizma na neki stres koji ste doziveli na nesvesnom planu.
Nadam se da sam bar malo pomogla.Zelim Vam svako dobro.

Nadam se da sam bar malo pomogla.Zelim Vam svako dobro.

"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"