Zanima me sledece:
Pre nekoliko godina, zapazio sam da mi iznenada bez nekog posebnog razloga srce pocne da kuca daleko daleko brze nego sto je to normalno (oko 150 puta i vise u minuti). Takodje, kako iznenada pocne s ubrzanim radom, tako i prestane.
To mi se desavalo nekad 1 u mesec dana, nekad 1 u sedmici... nekad i vise puta sedmicno.
Poceo sam da pratim kad se to zapravo desava i otprilike naucio kako to da zaustavim

Ako se npr naglo sagnem, pocne se to desavati (ne svaki put, vec nekad) ili ako idem uz stepenice brzo i slicno.
Da bi se vratilo u normalan takt, obavezno moram da sedim, ili legnem... ako nastavim da stojim, moze potrajati i po pola sata.
U principu, da bi se vratio u "normalno stanje" potrebno je da sjednem, duboko udahnem i izdahnem... a onda sacekam neko vrijeme (ne udisuci vazduh ponovo). Onda iznenada osjetim kako srce pocne normani rad... nema konstantnog usporenja, vec naglo... npr sa 150 odmah momentalno spadne na 80, u 1 sekundi.
Bio sam kod kardiologa pre 2 godine. Nije pronasao sum na srcu, EKG pokazao normalan rad... trebalo je da idem na ultrazvuk, ali se to iskomplikovalo, p anisam otisao.
Zanima me, ima li neko slicna iskustva, zna li se sta o ovome?
Unapred hvala.