Postovani moj problem oko anksioznosti datira jos od zadnjih ratova,medjutim aktualizirao se sa smrti moga oca kojoj sam licno prisustvovao pre cetiri mjeseca,poceli su ponovo svi
tipicni pokazatelji depresije i anksioznosti, najgore je ujutro,nekad i citav dan dok bi navecer kad se sve smiri imao osecaj da sam ozdravio.E sad dolazim na pitanje o tegobi koja se prije nije javljala a to je preskakanje srca,lupanja sam prije imao ali ovu neugodnost nisam.Nisam radio EKG niti bilo sta drugo jos,spomenuo sam ovo psihijatru koji me slusao sa slusalicama i samo je rekao da je srce ok iako je lupalo kao ludo na pregledu,medjutim nije preskakalo.Pritisak mi je konstantno ok rekao bi i nizak kako pijem AD Deprozol 20 mg ,puls se navecer spusti i ispod 80 sto nepamtim,medjutim kako sam naveo ovi preskoci me izludjuju,ono sto je mozda bitno za navesti da se broj preskoka bitno smanji posle 5 mg Diazepama,Na terapiji Deprozolom nekih tri sedmice,osecam poneko poboljsanje,ali ovo sa preskocima cini mi se da i neide na bolje.Pitam vas jer mi je Psihijatar jedan jedini u nasem gradu na odmoru,pa eto ko ima kad i volje za pisati neka izvoli,bio bih zahvalan.
anksioznost ili bolest srca
Re: anksioznost ili bolest srca
Povremeni "preskoci" srca su sasvim normalni. Najveći uzrok preskoka jeste stres, kofein itd. To se svima dešava, čitao sam da je normalno i do 100 preskoka dnevno. Mi to nazivamo preskoci, doktori imaju stručan naziv
Međutim zašto anksiozne osobe imaju problema s tim? Prvo jer su uvijek pod stresom, drugo stvorili smo naviku da slušamo srce, te svaki taj preskok pravi paniku kod nas, "normalni" ljudi ne čuju svoje srce dok radi, osim kod fizičke aktivnosti, pa i kad im se desi preskok oni ne osjete.
Uglavnom uradi barem EKG da se vidi ima li kakvih poremećaja u radu srca, mada mislim da je u pitanju anksioznost

Uglavnom uradi barem EKG da se vidi ima li kakvih poremećaja u radu srca, mada mislim da je u pitanju anksioznost

"Mržnja škodi zdravlju."
"Plakala sam što nisam imala cipele, dok nisam videla čoveka koji nije imao nogu."
Helen Keler
"Plakala sam što nisam imala cipele, dok nisam videla čoveka koji nije imao nogu."
Helen Keler
E ovako, ja imam jedno pitanje. I meni otkucaji srca budu poviseni, najveci su bili 110 kada mi je dr internista uradio ekg, koji je bio uredan. Inace, imam 26god. Stresnu situaciju sam imala prije nwpunih godinu dana. Prije tri cetiri mjeseca sam pocela da osjecam otkucaje u stomaku, nedavno sam snimala i abdom. Aortu, ona je isto ok. Od jednom mi krene lupanje, bas glup osjecaj. Nemam problema sa pritiskom, u granica je normalnog. Cesto osjetim blage trnce u lijevoj ruci kako dodju tako prodjuvzatprodju,zatimkao neki blagi pritisak tacno ispod grkljana nekad malo udesno u prsima, bol u lijevoj dojci isto ponekad. Sve sam od prilike. Sad, konkretno pitanje, dali je to pisledica stresa i mije ankcioznosti ili je pak upitanju srce. ? Dali otici kod kardiologa ili nema potrebe. Savjet bi mi dobro dosao. Hvaala
imao sam ista preskakanja, pritiskanje u grudima, osecaj kao da cu da umrem. legnem da spavam i trgnem se i podignem u borbi za vazduhom iako disem normalno. radili su mi ekg i nasli blokadu desne grane i aritmiju. dali su mi da pijem lek TENSEC 2x dnevno. to je betablokator i ne sme tek tako da se prestane sa uzimanjem vec doza mora da se smanjuje. ja sam pio nedelju dana svaki dan po dve, pa nedelju dana po jednu, pa sledecu nedelju po pola i onda sam pio na svaki drugi dan po pola par dana i prestao. nemam vise nikakve probleme. rekli su mi da je to anksioznost i da je posledica stresa, briga, obaveza, preispitivanjem u glavi u vezi finansija i ostali problemi koji su danas na zalost svakodnevnica. najbitnije ti je da u svojoj glavi skapiras da ti problemi koje imas poticu iz glave i da sto pre resis to u svojoj glavi - pre ces resiti novonastali problem sa zdravljem. ako imas mogucnost, idi na selo. bleni u travu, cuvaj ovce i slicno. odmori mozak i sve ce biti "just fine" 

LEK ZA ANKSIOZNOST, A NEKAD I NAPADE PANIKE
Ljudi, ja sam 25 godina patio od anksioznosti i ove godine sam resio problem. Nasli su mi "Pyrrole Disorder". Uvek sam imao povisen bilirubin, a sad su nasli i povisen (HPL) hydroxyhemopyrrolin-2-one. To je znak slabijeg rada jetre pri reciklazi crvenih krvnih zrnaca. Problem je sto HPL vezuje za sebe Cink i Vitamin B6, pa kad izmokrite ovaj toksin izgubite i Cink i Vitamin B6. To vremenom dovodi do manjka vitamina B6 i Cinka koji su kljucni za rad nerava i pravljenje GABA, Serotonina, Dopamina i ostalih amino kiselina u mozgu i nervima. Tako da zbog hronicnog nedostatka GABA amino kiseline, nervi ne mogu da stopiraju signale i nastaje stalna uznemirenost. Lecenje je povecanje unosa Cinka i Vitamina B6. Kompletan tretman ukljucuje i Unos Aktivnog Vitamina B6 (P5P), vitamina C, D i E, Magnezijuma i Omega 6 ulja. Uz to se dodaje i Mangan, jer je posledica same terapije gubitak Mangana. Terapija traje 3 meseca, jer se nervi vrlo sporo regenerisu, kad upadnete u nedostatak vitamina B6 i Cinka. Evo vec cetiri meseca uzimam vitamine i sve je super. S obzirom da sam se patio 25 godina i da su anti depresivi sve slabije delovali ovo je za mene fenomenalno. Prema studijama 80% anksioznosti i depresije su sbog ovoga. Neki to imaju hronicno a neki upadnu u ovo stanje i kad se izlece bude im skroz dobro. Oni koji imaju genetski problem sa radom jetre kao ja ce morati stalno da uzimaju vise Cinka i Vitamina B6.
Kao privremenu pomoc dok vitamin B6 i Cink ne pocnu da deluju mozete da uzimate GABA amino kiselinu direktno i to ce vam dosta olaksati tegobe. Takodje moze da se uzima i manja kolicina l-triptofana za bolje raspolozenje, ali nedostatak GABA amino kiseline je uzrok anksioznosti. Oralinim unosenjem mozete da olaksate simptome. GABA amino kiselina ne prodire u nerve, zbog barijere izmedju nerava i ostatka tela, ali moze da ublazi bolove i nelagodnost, jer ce nervni zavrsetci manje okidati kad uzmete GABA amino kiselinu pa ce samim tim biti i manje bola. Da bi se izlecili morate da unosite dovoljno Cinka i Vitamina B6 da bi nervi sami poceli da prave GABA. Pozdrav
Valjda ovo nekom pomogne. Pozdrav
Ljudi, ja sam 25 godina patio od anksioznosti i ove godine sam resio problem. Nasli su mi "Pyrrole Disorder". Uvek sam imao povisen bilirubin, a sad su nasli i povisen (HPL) hydroxyhemopyrrolin-2-one. To je znak slabijeg rada jetre pri reciklazi crvenih krvnih zrnaca. Problem je sto HPL vezuje za sebe Cink i Vitamin B6, pa kad izmokrite ovaj toksin izgubite i Cink i Vitamin B6. To vremenom dovodi do manjka vitamina B6 i Cinka koji su kljucni za rad nerava i pravljenje GABA, Serotonina, Dopamina i ostalih amino kiselina u mozgu i nervima. Tako da zbog hronicnog nedostatka GABA amino kiseline, nervi ne mogu da stopiraju signale i nastaje stalna uznemirenost. Lecenje je povecanje unosa Cinka i Vitamina B6. Kompletan tretman ukljucuje i Unos Aktivnog Vitamina B6 (P5P), vitamina C, D i E, Magnezijuma i Omega 6 ulja. Uz to se dodaje i Mangan, jer je posledica same terapije gubitak Mangana. Terapija traje 3 meseca, jer se nervi vrlo sporo regenerisu, kad upadnete u nedostatak vitamina B6 i Cinka. Evo vec cetiri meseca uzimam vitamine i sve je super. S obzirom da sam se patio 25 godina i da su anti depresivi sve slabije delovali ovo je za mene fenomenalno. Prema studijama 80% anksioznosti i depresije su sbog ovoga. Neki to imaju hronicno a neki upadnu u ovo stanje i kad se izlece bude im skroz dobro. Oni koji imaju genetski problem sa radom jetre kao ja ce morati stalno da uzimaju vise Cinka i Vitamina B6.
Kao privremenu pomoc dok vitamin B6 i Cink ne pocnu da deluju mozete da uzimate GABA amino kiselinu direktno i to ce vam dosta olaksati tegobe. Takodje moze da se uzima i manja kolicina l-triptofana za bolje raspolozenje, ali nedostatak GABA amino kiseline je uzrok anksioznosti. Oralinim unosenjem mozete da olaksate simptome. GABA amino kiselina ne prodire u nerve, zbog barijere izmedju nerava i ostatka tela, ali moze da ublazi bolove i nelagodnost, jer ce nervni zavrsetci manje okidati kad uzmete GABA amino kiselinu pa ce samim tim biti i manje bola. Da bi se izlecili morate da unosite dovoljno Cinka i Vitamina B6 da bi nervi sami poceli da prave GABA. Pozdrav
Valjda ovo nekom pomogne. Pozdrav