angina pektoris

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ALEKSANDRAJT
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 22, 2005 6:04 pm

angina pektoris

Post od ALEKSANDRAJT »

Imam 32 godine, u zadnje vrijeme osjećam ucestale bolove u grudima. stitne žlijezda je uvećana, sa dvije ciste, hormoni uredu, cd signal u redu. EKG srca pokazuje da podstoji neki srcani problem, dr me uputio na test opterecenja jer se nevjerovatno brzo zamorim. Kada odmaram bol nestane. Uradila sam ultra zvuk srca i sve je uredu. Nijesam isla na test opterecenja ali planiram.Nekada imam tako jake bolove, pritisak i treperenje u grudnom kosu. Nekada i bol ispod lijeve lopatice.Najmanji fizicki napor mene zamori i moram da se odmorim izvjestan period. Imam osjecaj da mi nedostaje vazduha, moram više puta da duboko udahnem da bi mi bilo bolje.
Dr. mi je preslušao pluca i kaže da jer sa njima sve u redu. Da li treba da snimim pluća da bih bila 100% sigurna da je sve u redu?
Da li mi neko mo\e objasniti ovu moju situaciju i posavjetovati sta da radim? Angina pektoris je oboljenje starih ljudi, tako da ja ne vjerujem da je to u pitanju. Zna li neko sta je STENOCARDIO?
POZDRAV
dr. Bero
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 9:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: angina pektoris

Post od dr. Bero »

ALEKSANDRAJT napisao:Imam 32 godine, u zadnje vrijeme osjećam ucestale bolove u grudima. stitne žlijezda je uvećana, sa dvije ciste, hormoni uredu, cd signal u redu. EKG srca pokazuje da podstoji neki srcani problem, dr me uputio na test opterecenja jer se nevjerovatno brzo zamorim. Kada odmaram bol nestane. Uradila sam ultra zvuk srca i sve je uredu. Nijesam isla na test opterecenja ali planiram.Nekada imam tako jake bolove, pritisak i treperenje u grudnom kosu. Nekada i bol ispod lijeve lopatice.Najmanji fizicki napor mene zamori i moram da se odmorim izvjestan period. Imam osjecaj da mi nedostaje vazduha, moram više puta da duboko udahnem da bi mi bilo bolje.
Dr. mi je preslušao pluca i kaže da jer sa njima sve u redu. Da li treba da snimim pluća da bih bila 100% sigurna da je sve u redu?
Da li mi neko mo\e objasniti ovu moju situaciju i posavjetovati sta da radim? Angina pektoris je oboljenje starih ljudi, tako da ja ne vjerujem da je to u pitanju. Zna li neko sta je STENOCARDIO?
POZDRAV
Ta se bol javlja kod Angine pektoris.
Ishemične bolesti srčanih mišića. za vrijeme kad je slaba oksigenacija mišića javlja se bol koja popušta nakon uzimanja sublingvalne tb. nitroglicerina (vazodilatatora)
Nastaje zbog smanjenog protoka krvi (o2) u stanice miokarda.

I ne treba značit da je to bolest starijih ljudi... Svakog može zahvatit,ali ovisi zbog kojeg se mehanizma javlja..

Najčešče je to boleast starijih ljudi ,ali se ne gleda na nju kao takvu bolest ;)

Pozdrav
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

citam ovaj tvoj tekst, pa mi je palo na pamet, koliko sam ja citala o tome, mozda ne bi bilo lose da uradis i test na koksaki virus, od njega hoce zamaranje, a sto se tice angine, moze da strefi i mlade i stare. Moju mamu je u njenoj 36-oj godini strefila, dug put je bio dok joj nisu konstatovali,cak su je i kod psihijatra slali,jer kad dobije napad na poslu dok ona sidje do lekara, napad prodje, urade joj EKG koji bude normalan i tako u krug. "Uhvatili" su anginu kada su joj stavili holter 24 sata. Mozda ne bi bilo lose da trazis da ti to stave, ako ti vec nisu sami predlozili.
Odgovori