Angina pectoris

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
milicas74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 14, 2005 11:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Angina pectoris

Post od milicas74 »

Imam bolove u grudima, povremene tahikardije, stezanje u grudima i trnjenje ruku. Bolovi se javljaju i u ledjima. Radila sam sve moguce analize a poslednji put i stres test sa ultra zvukom i navodno je sa srcem sve u redu. Da li je moguce postojanje angine pectoris a da se to holterom, EKg-om i stres testom ne utvrdi?
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Pa moguće, ali vrlo malo verovatno. U svakom slučaju svaki kardiolog će vam reći da vam je sa srcem sve u redu.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
mikas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 09, 2006 1:19 pm

Angina pectoris

Post od mikas »

Sta je vase konacno misljenje?
Ako jeste angina da li bi propranolol i ksalol delovali? Od njih mi nista nije bolje. Sta je tu po sredi meni uopste nije jasno.......Smucilo mi se da mi lekari govore kako je sve ok a ja i dalje imam te bolove i kljukam se lekovima.....
Filip
Aktivan član
Aktivan član

Post od Filip »

Koliko imate godina, da li ste radili masnoće u krvi i šećer + kakva je porodična situacija sa srčanim oboljenjima?
mikas
Novi član
Novi član

Angina pectoris

Post od mikas »

Radila sam krvnu sliku vise puta i sve je bilo u redu. Stitna zlezda takodje. U porodici nemam srcanih bolesnika. Cak sam radila i test na koksaki......
mikas
Novi član
Novi član

Angina pectoris

Post od mikas »

Imam 32 godine i simtomi traju vec 6 meseci. POre toga nisam imala slicne tegobe.
Filip
Aktivan član
Aktivan član

Post od Filip »

Žena sa 32 godine, bez srčanih oboljenja u porodici, sa normalnim masnoćama i šećerom u krvi, bez znakova angine pektoris na EKGu i stres testu, sa normalnim nalazom na ultrazvuku, ne može da ima anginu pektoris. Mada, ako ne verujete svojim lekarima, tražite mišljenje drugog kardiologa, to će vas sigurno smiriti.
Lekovi koji su vam prepisani mogu da se daju u angini pektoris, ali se daju i kada je neko vrlo uznemiren.
mikas
Novi član
Novi član

Angina pectoris

Post od mikas »

Hvala ti na odgovoru. Ipak, ja se prestravim kad krene stezanje u grudima i mislim na najgore. Valjda ce i to da prodje...nekad.
Odgovori