Anemija i poremecaj srcanog ritma..

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
perla78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 10, 2008 12:44 pm

Anemija i poremecaj srcanog ritma..

Post od perla78 »

Pozdrav.
Molila bih savjet.. ovi nalazi su od prije mjesec dana:
WBC 8.7
RBC 4.69
HGB 138
HCT 0.400
MCV 85.3
MCH 29.4
MCHC 345
PLT AG 238
SE 5
Urea S 5.4
Zeljezo 9
TIBC 55

Mjesec dana pijem Heferol 2X1 , Centravit vitam. kompleks 1X1, magnezijum + B vitamini 1X1. Propramolol 2X1/2 mi je propisala doktorica i savjetovala konsultaciju sa kardiologom. Pila sam ga 7 dana i otisla kardiologu, EKG je uredan TA 120/80, sinus ritam fr. 80/min. UZV po misljenju doktora nije bilo potrebe raditi. Dg. Anemia syderopenica. Iscrpljenost nakon poroda (porodjaj prije 2.5 godine). Kardiolog mi je smanjio dozu Propramolola na 2X1/4 dvije sedmice pa da ga prestanem piti.
Evo tri dana ga ne pijem i sve se vratilo na staro. Imam ubrzan rad srca 90, 95 u stanju mirovanja, nakon obroka posebno ujutro i preko 100 otkucaja u min. Kratak dah, umaranje prilikom obavljanja najosnovnijih aktivnosti, opstu slabost u misicima, poremecaj sna (budim se utrnula, uplasena sa lupanjem srca) Da li je neophodno da se ponovo javim kardiologu ili da ponovo uzimam Propramolol 2X1/2 kako mi je jutros savjetovala moja doktorica?

Hvala unaprijed. :)
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ultrazvucni pregled srca je uvek kada je moguce dobro uraditi.
bilo bi dobro da sada dok ne koristite kardiolosku terapiju uradite holter.
vrlo je verovatno da vasi simptomi vode poreklo od napetosti i(li) anemije, ali detaljnija dijagnostika treba to i da potvrdi
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Da vidimo ovako Hgb 138,Hct 40 %,er 4.69....Anemija??Ne bih rekao ,draga gdjo/gdjice iako su zene naklonjene anemiji krvna slika vam je kao u muskarca tj.odlicna je i ne znam odakle doktorka samo izvuce anemiju??Iz sesira kao belog zeca :roll: ??Na osnovu ovoga anemiju nemate,a sta uzrokuje tahikardiju to treba ustanoviti.Inace za holter kako je doktor preporucio da se utvrde oscilacije pritiska/pulsa u toku dana pa tek na osnovu tog nalaza da se daje terapija.
Odgovori