akcija i reakcija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
veselin007
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 31, 2008 6:18 pm

akcija i reakcija

Post od veselin007 »

Vidim da približno svi imamo problema sa aritmijama a u 90 posto slučajeva u pitanju je psihički faktor i pogrešan način ishrane,konkretno u mom slučaju već 4 godine imam povremene aritmije i kao što reče lekar živi sa tim to je normalno.Nikad mi se pri fizičkom radu nisu pojavljivale aritmije i to žestokom fizičkom radu već uvek od stresa i kad se prejedem i moguće da imam i herniju ali to nisam nikad kontrolisao. E sad jedno pitanje za stručnjaka u poslednje vreme sam primetio da kada sam u nekoj ekstra napetoj situaciji kada mi proradi andrenalin u predelu ispod grudne kosti osetim kao da se nešto otkači ,znači nema bola ali kao da nešto iz amdomena pojuri prema grkljanu i to se ponavlja dok se nesmirim a onda krene podrigivanje.Ukratko nije me strah ali mi organizam nikad nije tako reagovao.Fizički rad izuzetno podnosim ali kad mi puls u kriznoj situaciji skoči dogodi mi se taj eksces.Šta je to????
jesensky
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:18 pm

Re: akcija i reakcija

Post od jesensky »

veselin007 napisao:Vidim da približno svi imamo problema sa aritmijama a u 90 posto slučajeva u pitanju je psihički faktor i pogrešan način ishrane,konkretno u mom slučaju već 4 godine imam povremene aritmije i kao što reče lekar živi sa tim to je normalno.Nikad mi se pri fizičkom radu nisu pojavljivale aritmije i to žestokom fizičkom radu već uvek od stresa i kad se prejedem i moguće da imam i herniju ali to nisam nikad kontrolisao. E sad jedno pitanje za stručnjaka u poslednje vreme sam primetio da kada sam u nekoj ekstra napetoj situaciji kada mi proradi andrenalin u predelu ispod grudne kosti osetim kao da se nešto otkači ,znači nema bola ali kao da nešto iz amdomena pojuri prema grkljanu i to se ponavlja dok se nesmirim a onda krene podrigivanje.Ukratko nije me strah ali mi organizam nikad nije tako reagovao.Fizički rad izuzetno podnosim ali kad mi puls u kriznoj situaciji skoči dogodi mi se taj eksces.Šta je to????
vrlo si slican slucaj mome,identican opis za ovo boldirano je i kod mene,tek sam nedavno uspio to da uhvatim i na zapescu dok sam si mjerio puls,taj ti osjecaj kod preskoka srca,najvjerovatnije bi to mogla biti ekstrasistola,a s obzirom da napor kako kazes dobro podnosis ne brini mnogo,manje se nerviraj.
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 12:28 pm

Post od Uros90 »

I ja imam isto taj problem kod adrenalina! Cuka pocne da radi ko luda, a i to podrigivanje, hmm.. sta li je to :roll:
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

svi osecate znake anksioznosti, a kada osetite preskok srca, adrenergicka stimulacija vegetativnog nervnog sistema je jaca. moguce da se kod nekog od vas javlja zapravo klasican napad panike.

pomoc potrazite kod psihoterapeuta kongitivno-bihejvioralne orijentacije, A NE kod kardiologa........
Odgovori