Porodjaja 1, vaginalno uz indukciju, pre 5 meseci, jos uvek dojim bebu
ciklusa od porodjaja nije bilo
ne uzimam trenutno nikakve lekove
cave ospen
pre dve godine imala sam problem sa kondilomima, uklonjeni su i vise se nisu javljali ni kod mene ni kod supruga, (partnere ne menjamo, naravno)

Pre nedelju dana bila sam prehladjena (obicna prehlada, prosla bez uzimanja bilo kakvih lekova). Od tad mi se pojavio najpre sluzavi zuti sekret (nalik sekretu iz nosa), sto sam povezala sa prehladom, drugih smetnji nije bilo, nestao za dva dana. Medjutim, dan kasnije, ponovo sekret, ali ovog puta gusci, i svrab, koji nije konstantan ali kad se javi prilicno je nepodnosljiv. Zanima me da li smem da koristim neke vaginalete (jod, kantarionh) ili mast (propolis, i sl.)?
Jos moram ovde da napisem i lose iskustvo sa novim principom zakazivanja pregleda koji je uveden u DZ gde imam karton. Jeste lepo da kad imate zakazano vam niko ne "uleti u termin preko veze" ali valjda treba da postoji i dezurni dr za ovakve probleme! Jutros poranim u 6h da odem kod dr i trazim da me primi bilo ko, objasnim sestri u cemu je problem, kao i da imam bebu koju nemam kome da ostavim nego je suprug morao da zakasni na posao, a ona me `ladno otkaci i kaze da mogu da zakazem za drugu polovinu februara! A sta do tad da radim? Jos mi kao fino ponudi da dodjem popodne kod dezurnog lekara ako hoce da me primi ali obavezno pre pocetka druige smene. I sad ja treba sa bebom da dremam u hodniku da vidim da li ce me primiti, jer nisam hitan slucaj - ne krvarim i nemam jake bolove!?! A sta treba da se raspadam pa da budem hitan slucaj? Ipak je to DZ a ne bolnica!
I da nebih pokretala i trecu temu, ako moze neko da mi preporuci privatnu ordinaciju u Zemunu ili N.Beogradu, pa da odem ko covek!