Zoladex inekcije za lecenje endometrioze

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Bbuubbii
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 18, 2006 1:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Zoladex inekcije za lecenje endometrioze

Post od Bbuubbii »

Interesuje me da li je neko primao Zoladex inekcije.

Imam 30 godina. Ja sam imala operaciju pre 6 meseci, odstranjena mi je cista velicine 10x9cm i deo jajnika na kome se ona nalazila. Nalazom je utvrdjeno da je to endometrioticna cista tj.da bolujem od ENDOMETRIOZE.

Sada mi je doktor na ultrazvuku primetio da mi se na drugom jajniku takodje pojavila manja cista i predlaze mi terapiju Zoladex-om 3-4 meseca. Citala sam na internetu o toj terapiji. Inekcija se dobija u stomak na svakih 28 dana, izostaje menstruacija, ali se pominju i neke nuspojave tj. u toku terapije se javljaju simptomi klimaksa (nagla vrucina i sve sto prati klimaks). TAkodje sam cula i da se kilaza povecava bez obzira na brigu o ishrani. :(

Da li je neko imao slicne simptome? Koliko treba posle terapije da prodje da bi se uspostavila normalna menstruacija?

Hvala! :D

Pozdrav,
Bubi
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Bubi prije nego odgovorim interesuje me zasto ova pitanja niste postavili svom ginekologu koji Vam je radio ultrazvuk i savjetovao da pocnete terapiju Zolvadexom ???
Sta je Vas razlog da odgovore trazite ovdje ?
Pozdrav,
ObGyn
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga Bubi
Inekcija Zoladex 3,6 mg ne daje se u stomak već podkožno u predelu stomaka tj. oko pupka. Deluje 28 dana. Radi se zapravo o implantatu depo preparata koji vas dovodi u stanje medikamentoznog privremenog klimaksa, tokom koga se povlači i endometrioza.
Čudi me da vam nisu odmah nako histopatološke dijagnoze uključili terapiju Zoladexom ili Danazol (Danoval) ili ako već nisu zašto vam to nisu objasnili? :-?
Bbuubbii
Novi član
Novi član

Post od Bbuubbii »

obgyn napisao:Bubi prije nego odgovorim interesuje me zasto ova pitanja niste postavili svom ginekologu koji Vam je radio ultrazvuk i savjetovao da pocnete terapiju Zolvadexom ???
Sta je Vas razlog da odgovore trazite ovdje ?
Pozdrav,
ObGyn
Postavila sam pitanja svom ginekologu naravno. Od njega sam dobila odgovor da moze da se desi da se ugojim (jednom broju zena se to desi), nije cuo da se mogu javiti klimaktericne tegobe. Ja sam se o tome informaisala na internetu i na sajtu proizodjaca inekcije.
Mene ovom prilikom interesuju iskustva drugih zena i saveti jos nekog strucnog lica.

Hvala.
Bbuubbii
Novi član
Novi član

Post od Bbuubbii »

PedjaDj napisao:Draga Bubi
Inekcija Zoladex 3,6 mg ne daje se u stomak već podkožno u predelu stomaka tj. oko pupka. Deluje 28 dana. Radi se zapravo o implantatu depo preparata koji vas dovodi u stanje medikamentoznog privremenog klimaksa, tokom koga se povlači i endometrioza.
Čudi me da vam nisu odmah nako histopatološke dijagnoze uključili terapiju Zoladexom ili Danazol (Danoval) ili ako već nisu zašto vam to nisu objasnili? :-?
Dragi Pedja,

hvala Vam na odgovoru :D

Doktor mi je nakon operacije tj. nakon dobijenog HP nalaza spomenuo da ce mi verovatno ukljuciti terapiju Zoladex-om, ali kada za to dodje vreme.

Na kontrolnim pregledima nakon operacije je sve bilo u redu (pa je doktor rekao da ne bi jos uvek pocinjao sa tom terapijom), ali na poslednjem pregledu mi je ustanovio cistu od oko 3cm za koju smatra da je endometrioticna. Nakon tog pregleda mi je tek predlozio Zoladex jer smatra da su tablete neefikasne.
Odgovori