Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Treba mi pomoc jer stvarno ne znam sta se desava...
mestruacija mi kasni vec mesec dana,a mozda cak i vise,ponekad krvari po malo mislim tacno da kazem dva puta do sad ,a sad i dalje mi sa sekretom curi po malo krvi ...tj sekret mi je ruzicasto\crvenkaste\braonkaste boje i cudnog je mirisa...da li je moguce da sam u drugom stanju ili je nesto drugo ? imam samo 16 godina ,panicim i stalno mislim o tome...molim vas pomozite ...
Da li ti je ciklus pre ovoga vec bio redovan?
Moras da pozuris kod lekara jer je moguce i da si trudna i da je poremecaj u pitanju.
U svakom slucaju ne smes tako dugo da cekas kad ti kasni menstruacija, a lekar je jedini koji ti moze dati pravi odgovor.
Ako neko moze od vas,molim vas pitajte nekog doktora ako zna nesto o tome,zbog cega je tako..jer moji roditelji nesmeju da saznaju.. mislim da bi me izbacili iz kuce... molim vas,ako je neko ima nesto slicno...ili zna nesto u vezi toga nek mi pomogne.. (
Vidi se da si mlada jer bi u protivnom znala bi da ti odgovor na tvoje pitanje moze iskljucivo dati lekar.
Ako si imala sex bez zastite,mogucnost trudnoce uvek postoji pa ipak uradi kucni test (ne kosta puno a daje bar posle tolikog kasnjenja sasvim pouzdane rezultate). A kako se ostaje u drugom stanju mozes da procitas na ovom sajtu pisano je na mnogo tema (spermici imaju raznorazne nacine kako da stignu do jajne celije a ako ti je i decko tako mlad kao sto si i ti verovatno malo zna o tome kako da se kontrolise i da je kontracepcija zasnovana na prekinutom snosaju - nepouzdana).
Ako test pokaze da si trudna (nadam se zbog tebe jer si jos mlada da nece) posetu lekaru nemoj vise da odlazes, jer u suprotnom ces morati za par meseci da kazes roditeljima jer ne verujem da ce ti poverovati da si se samo ugojila....
Ako bude to najgore [ trudnoca ], prvo sto trebas jeste da obavestis roditelje, prvenstevno majku, ako je imas naravno.
Jer sto vise cekas, sve je gore... Uostalom javi kakve su analize. pozdrav
Kao neko ko ima samo 19 godina, a rekli su mi da verovatno nikada necu moci da ostanem trudna, barem ne prirodnim putem, mogu da ti kazem da trudnoca sigurno nije "najgore" sto moze da ti se desi.
U svakom slucaju, zelim ti srecu i nadam se da nije nista opasno.
Testovi kostaju tristotinak dinara, koliko znam, i kao sto neko rece, posle mesec dana su sigurno pouzdani.
Ukoliko nisi trudna, morala bi da odes kod ginekologa, jer je moguce da imas nekakav hormonski poremecaj.
danas sam dobila menst. posle dva meseca,jel mi nije redovna i sad je valjda sve ok posto mi je bilo sve normalno zadnjih nedelju-dve.. ali cu ipak ici na pregled posle menst.