ne znam gde udaram(histerosonografija)

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

ne znam gde udaram(histerosonografija)

Post od razocarana »

Moja prica ide ovako.
od 2007 do 2011 sam tri puta operisala endometriozu i posle svake operacije primala diferelin.sada sam se vratila svom lekaru koji je iz Subotice(kod njega sam se lecila do udaje udala sam se u zrenjanin)koji mi je trazio da radim neke hormone.svi su mi bili dobri sem antimilerijan hormona koji je 0,16 a minimu je 0,50.sledece nedelje hoce da mi radi HISTEROSONOGRAFIJU pa me zanima da li je neko to radio i kako se to radi.on mi je obajsnio da je manje bolno od hsg-a i interesuje me da li ima isti efekat kao hsg i ako su jajovodi zapuseni kako ih odpusi kad se radi histerosonografija???unapred havla
kada se desi nešto loše ko zna zašto je to dobro!!!
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: ne znam gde udaram(histerosonografija)

Post od Zli doktor »

razocarana napisao:Moja prica ide ovako.
od 2007 do 2011 sam tri puta operisala endometriozu i posle svake operacije primala diferelin.sada sam se vratila svom lekaru koji je iz Subotice(kod njega sam se lecila do udaje udala sam se u zrenjanin)koji mi je trazio da radim neke hormone.svi su mi bili dobri sem antimilerijan hormona koji je 0,16 a minimu je 0,50.sledece nedelje hoce da mi radi HISTEROSONOGRAFIJU pa me zanima da li je neko to radio i kako se to radi.on mi je obajsnio da je manje bolno od hsg-a i interesuje me da li ima isti efekat kao hsg i ako su jajovodi zapuseni kako ih odpusi kad se radi histerosonografija???unapred havla
Ja više volim HSG kao dijagnostički metod (čini mi se da je ipak precizniji). Mada bi za vas verovatno bila najbolja laparoskopija kako bi se dobio uvid u trenutno stanje vaše bolesti (endometrioza) i tako bi se i sigurno, pod kontrolom okoa proverila prolaznost jajovoda, ali bi se videle i eventualne priraslice koju mogu da nastanu kao posledica vase bolesti...
Uzimajući u obzir vašu anamnezu ja bih vam ipak toplo preporučio da polako krenete u program vantelesne oplodnje (da ne gubite vreme) bez obzira da li su jajovodi prohodni ili ne... A ako se usput nešto desi prirodnim putem tim bolje...
Veliki pozdrav i puno sreće...
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od razocarana »

za zli doktor:
evo mene opet.bila sam na laparaskopiji jula2007 pa opet april 2008 i maja 2010klasicna operacija i sva tri puta ustanovljena endometrioza na drugoj laparaskopiji je bila drugi stepen imala sam priraslicehirurg je pomagao mom lekaru jer su mi creva bila prilepljena i bilo je slobodne tecnosti(tako su mi rekli)a treci put je ustanovljena endometrioza cetvrti stepen.posle trece sam primila 7diferelina a za predhodne dve prvi put 3 diferelina a drugi put cetri.u cetvrtak sam isla na histerosonografiju prohodnost jajovoda je ok.i mogu reci zenama koje se odluce za histerosonografiju da je skoro bezbolna.bol je mnogo manji nego kada se dobije normalna menstruacija skoro nula, a ja sam se plasila katasrofa. juce sam dobila menstruaciju i sada krenula sa lekovima za stimulaciju ovulacije klomifen i pronizon(nikada je nisam imala)a za koji dan krecem sa inekcijama merional i na kraju pregnil,pa cemo raditi inseminaciju.lekove i inekcije za stimulaciju sam uspela da nadjem i kupim jer ovde u zrenjaninu u bolnici i domu zdravlja za zene NEMA a glavna apoteka ga ne nabavlje je je na nekoj listi lekova koje bi trebalo da imaju te zdravstvene ustanove a NEMAJU.
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

razocarana napisao:za zli doktor:
evo mene opet.bila sam na laparaskopiji jula2007 pa opet april 2008 i maja 2010klasicna operacija i sva tri puta ustanovljena endometrioza na drugoj laparaskopiji je bila drugi stepen imala sam priraslicehirurg je pomagao mom lekaru jer su mi creva bila prilepljena i bilo je slobodne tecnosti(tako su mi rekli)a treci put je ustanovljena endometrioza cetvrti stepen.posle trece sam primila 7diferelina a za predhodne dve prvi put 3 diferelina a drugi put cetri.u cetvrtak sam isla na histerosonografiju prohodnost jajovoda je ok.i mogu reci zenama koje se odluce za histerosonografiju da je skoro bezbolna.bol je mnogo manji nego kada se dobije normalna menstruacija skoro nula, a ja sam se plasila katasrofa. juce sam dobila menstruaciju i sada krenula sa lekovima za stimulaciju ovulacije klomifen i pronizon(nikada je nisam imala)a za koji dan krecem sa inekcijama merional i na kraju pregnil,pa cemo raditi inseminaciju.lekove i inekcije za stimulaciju sam uspela da nadjem i kupim jer ovde u zrenjaninu u bolnici i domu zdravlja za zene NEMA a glavna apoteka ga ne nabavlje je je na nekoj listi lekova koje bi trebalo da imaju te zdravstvene ustanove a NEMAJU.
Držim vam palčeve i želim da uspete... Ali u endometriozi nije samo problem da li su jajovodi prohodni ili ne... Postoji tu još gomila problema koji sprečavaju adekvatnu oplodnju i implantaciju kad je u pitanju endometrioza (pronizon ponekad nije dovoljan), potrebno je i ne malo, nego mnogo sreće... No dobro neću više da mračim, samo napred... sve najbolje... :D
P.S. Nemojte više od 5 inseminacija... Ako ništa ne bude ni posle pete inseminacije - pravac vantelesna oplodnja... i ne gubite ni trenutka... Mada bih ja prvo ispucao vantelesnu, pa se tek onda "igrao" inseminacijama... toliko :wink:
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od razocarana »

moram prvo da imam bar dva pokusaja inseminacije da bi me primili za (besplatni)VTO mada ne prestajem i ovako da se nadam.u slucaju da nam ni jedna inseminacija neuspe prvo idemo na ta dva besplatna pokusaja ako i to neuspe pokusavamo dalje o svom trosku.NEMA ODUSTAJANJA.svesna sam mnogih stvari koje idu uz endometriozu ali zelim sve da uradim sto moze da se uradi ako bude potrebe.
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

razocarana napisao:moram prvo da imam bar dva pokusaja inseminacije da bi me primili za (besplatni)VTO mada ne prestajem i ovako da se nadam.u slucaju da nam ni jedna inseminacija neuspe prvo idemo na ta dva besplatna pokusaja ako i to neuspe pokusavamo dalje o svom trosku.NEMA ODUSTAJANJA.svesna sam mnogih stvari koje idu uz endometriozu ali zelim sve da uradim sto moze da se uradi ako bude potrebe.
Nervira me birokratija. Definitivno kod nas pravila pišu ljudi koji nisu nikad nikoga lečili... Zašto da vas maltretiraju? Ali šta je tu je... Mislim da će na kraju sve biti u redu... :)))
Držim vam palčeve... :D
Odgovori