Ja sam se prijavila za besplatnu vantelesnu oplodnju u GAK Narodni Front.
Trebala bih da budem pozvana na konsultacije pocetkom 2007. god.
Imam 31 godinu, suprug 30.
Kod njega je dijagnoza oligoastenospermija, rezultati su sve losiji, broj spermatozoida je na poslednjem spermogramu 1mil/ml, a ukupno je u 40 vidnih polja pronadjeno 4 ziva i 6 nezivih spermatozoida, tako da nam je jedina opcija ICSI. Spermogram je kada smo poceli sa ispitivanjem bio najbolji, ali je i tada bilo svega 15 mil/ml, od toga oko 30% pokretnih.
Levi testis mu je atrofirao i nema funkciju, sto je posledica lose uradjene operacije spustanja testisa koja mu je radjena u 6. godini.
Na desnoj strani je varikocela 2-3 stepena, koju niko ne zeli da operise jer moze doci do jos gore situacije, a znajuci na nepostojanje levog testisa, i stalno opadanje broja spermatozoida.
Bakterioloski rezultati briseva su OK i kod mene i kod supruga, moj UZ je uvek bio ok, jedino imam zavaljenu matericu.
Znajuci za lose rezultate kod supruga, svi ginekolozi kod kojih sam isla govorili su mi da nije potrebno da ja radim neke detaljnije preglede, tipa HSG, laparoskopije jer je kazu evidentno problem kod supruga, a jedan ginekolog mi je cak rekao da za postupak ICSI, koji se jedino kod nas moze raditi, NIJE BITNA PROHODNOST JAJOVODA, cak je rekao da tecnosti iz jajovoda koje se slivaju mogu ugroziti citav postupak, pa da oni nekad uklanjaju jajovode pre tog postupka.
DA LI JE TO TACNO, i da li ja ipak treba da idem na HSG ili laparoskopiju?
Znacaj prohodnosti jajovoda i VANTELESNE OPLODNJE
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Uh Dzejdi...taj odgovor da treba da ti uklone jajovode meni kao laiku zvuci kao horor....ne znam zasto bi ti dirali jajovode ako vec postoji sansa da su dobri i zasto bi to bilo potrebno? Eto sada i mene zanima odgovor pa podizem temu i nadam se da ce se javiti ili ObGin ili Pedja ili vec neko ko stvarno zna nesto o ovome.
Zelim vam sve najbolje!
Zelim vam sve najbolje!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jun 02, 2006 9:32 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Bez obzira sto je suprugov spermogram los i sto je jedini nacin da se ostane u drugom stanju VTO mislim da i vi treba da uradite najmanje HSG a mozda i neke druge analize(hormoni, brisevi).Nisam lekarka ali se secam dok sam ja isla po klinikama da su zenama koje se spremaju da udju u program VTO a los spermogram kod partnera govorili da moraju da urade svu dijagnostiku.Mozda ne bi bilo lose posto ste usli u program da odete do N.Fronta i pitate ih lepo sta vi morate da uradite, cisto da se ne gubi vreme. Sve najbolje i puno srece!!!
Sto se tice spermograma vaseg supruga posavetovacu vas u par stvari: ako je pusac odma da prestane da pusi,ti ako konzumira alkohol i sa time da prestane.Kod tusiranja potrebno je da izbegava tusiranje sa vrucom vodom pogotovu u predelu testisa i to tako sto ce se tusirati mlakom vodom.
C vitamin je super za poboljsanje spermograma i ako se odluci da ga pije,moj savet je barem 3 puta dnevno.
Ostavljam vam jedan sjajan recept koji se pokazao kao proveren po 100grama: sirovih semenki,suncokreta, oraha, badema,suvih sljiva,suvih smokvi,susam,suvog grozdja,lesnika, sve to sitno, sitno iseckati i pomesati sa 1kg meda, iskljucivo jednu supenu kasiku dnevno (ne vise od jedne kasike jer je kaloricno). Eto ako zelite pokusajte i sa ovim prirodnim lekom,ja verujem da ce pomoci i naravno javite kako su stvari napredovale.
I jos nesto u svemu ovome mora se biti jako uporan srecno
C vitamin je super za poboljsanje spermograma i ako se odluci da ga pije,moj savet je barem 3 puta dnevno.
Ostavljam vam jedan sjajan recept koji se pokazao kao proveren po 100grama: sirovih semenki,suncokreta, oraha, badema,suvih sljiva,suvih smokvi,susam,suvog grozdja,lesnika, sve to sitno, sitno iseckati i pomesati sa 1kg meda, iskljucivo jednu supenu kasiku dnevno (ne vise od jedne kasike jer je kaloricno). Eto ako zelite pokusajte i sa ovim prirodnim lekom,ja verujem da ce pomoci i naravno javite kako su stvari napredovale.
I jos nesto u svemu ovome mora se biti jako uporan srecno