Zimovanje u trudnoći

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Pereca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 10, 2006 11:15 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Zimovanje u trudnoći

Post od Pereca »

Trenutno sam u 7. nedelji trudnoće i svi su mi rezultati u redu. Planirala sam da početkom marta putujem na Jahorinu (ove godine bez skijanja, naravno), međutim, kolega mi je rekao da je njegova žena izgubila bebu u 7. mesecu trudnoće zbog odlaska na planinu. Kaže da je to nekakav mountain sindrom, i da trudnice ne bi trebalo da idu na planinu višu od 800m.
Ovo me je skroz zbunilo, mislila sam da je odlazak na planinu sve samo ne štetan. Pomozite , zaljubljena sam u Jahorinu, ali i u svoju "bebu". :( Znate li nešto o tome?

Zaboravila sam da napišem da mi je ovo prva trudnoća i da imam 28 godina.
Masha23
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 11, 2005 10:32 am

Post od Masha23 »

Draga Pereca,

Ja sam u 7. mesecu trudnoce i takodje sam planirala da pocetkom februara odem na planinu. Konsultovala sam se sa svojim dr, koji mi je rekao da je to cak i pozeljno, ali naravno bez skijanja i ostalih sportskih aktivnosti na snegu.
Zato nemoj da slusas price "rekla - kazala", vec je najbolje da se obratis svom ginekologu, koji prati tvoju trudnocu i koji ce ti najbolje reci sta je dobro za tebe.

Pozdrav,
Masha
Pereca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 10, 2006 11:15 am
Kontakt:

Post od Pereca »

Ma, najgore je što to nisu priče rekla-kazala, to se dogodilo ženi koja je ginekolog, kojoj je njen ginekolog rekao da može da ide. Kažu da se to retko događa, ali, na žalost, njoj se dogodilo.

U svakom slučaju, hvala ti na savetu, ja sam definitivno odlučila da idem.
Javi kako si se provela. Pozdrav :D
Masha23
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 11, 2005 10:32 am

Post od Masha23 »

Hvala ti, i ti se lepo provedi i nemoj da se sekiras, videces da ce sve biti ok.
Cujemo se posle zimovanja!
Masha
Odgovori