zavaljena materica

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
frzgenzla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 26, 2006 6:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

zavaljena materica

Post od frzgenzla »

Poštovanje! Imam 29 godina,u braku 2.Prošle godine imala sam dva pobačaja.Oba puta sam zatrudnila baš kada sam htjela.Doktor mi je rekao da imam zavaljenu dvorogu matericu,ali da to ne bi trebalo prestavljati problem za sljedeću trudnocu,ali da ću malo teze zanijeti.Zadnja tri mjeseca intenzivno radimo na bebi,ali nista.s obzirom da sam dva puta zatrudnila bez problema,zanima me šta bi moglo biti sada.Imam redovne menstruacije,Lani sam,nakon pobačaja,radila papa test i bio je u redu.Htjela bih neki savjet kako da ustanovim kada mi je ovulacija i koji je najbolji položaj kod ovakve materice.Htjela bih vas zamoliti za savjet, s obzirom da sto prije zelimo bebu. Ne mogu podnijeti više razočarenja.
Hvala unaprijed
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Ne znam da li su to "bapske price", ali sam cula da bi u tim slucajevima trebalo nakon odnosa da lezis na ledjima sa dignutim nogama u vis (kao kada hoces da napravis "svecu")!! :wink:
frzgenzla
Novi član
Novi član

Post od frzgenzla »

cula sam ja za to davno i radim tako ,ali nista. veliki dio ejakulata izadje napolje,tako da imam osjecaj da nista nije ostalo.
Zorana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 10, 2006 5:21 pm

Post od Zorana »

Cao i ja imam isti polozaj materice i kog god dr da sam pitala rekao je da to nece biti nikakav otezavajuci faktor za trudnocu.Za ovaj polozaj sam i ja cula, i da ne treba da ustajes pola sata posle odnosa.Najbolje da ti odgovori Obgyn ako postoji neki "tajni trik".
kuburovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 22, 2006 9:58 am

Post od kuburovic »

I ja imam zavaljenu matericu receno mi je da prilikom odnosa lezim na stomaku ispod kog je jastuk da bi materica bila na goge ispod glave nestavljati nista
mg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 1:50 pm

Post od mg »

Evo sta kaze ObGyn:
Zavaljena materica...jos jedna zabluda u ginekologiji...nema nikave veze sa fertilitetom ili Vasom mogucnosti ostajanje u drugom stanju. To su prastare price koje su davno izasle iz knjiga ginekologije, ili bolje receno bapska prica, dakle ne osvrcite se na to.
I ja imam zavaljenu matericu, i ostala sam u drugom stanju bez ikakvog problema.
Prema tome, samo opushteno :)
pinkomothus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 1:53 pm

Post od pinkomothus »

Kad je u pitanju zavaljena materica obavezno kad radite :wink: do it doggy style!(ti na sve 4 :lol: :lol: )
Moja majka ima zavaljenu matericu a ostajala je trudna iz prve svaki put!
frzgenzla
Novi član
Novi član

Post od frzgenzla »

O.K. hvala puno. znaci na sve cetiri,pa jastuk pod stomak. nadam se da ce upaliti. ja sam do sada uvijek na ledjima bila i tako ostajala nekih desetak minuta, pa nista.
SanjaThe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 29, 2006 2:06 am

Post od SanjaThe »

Meni je dijagnostikovana zavaljena materica, ali mi to nije predstavljalo problem da ostanem trudna 2 puta. Ono sto bih ti preporucila pored ostalih saveta koje si dobila je da pokusate da oboje dozivite orgazam u isto vreme. Meni je pomoglo. Kod zena u tom momentu dolazi do kontrakcija materice i bukvalno do usisavanja sperme, tako da...vredi pokusati. A da ne spominjem da je i psihicki faktor bitan. Opusti se.
makins
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 07, 2006 11:03 pm

Post od makins »

Meni je, takođe, konstatovana zavaljena materica pri čemu je doktor preporučio odnos u kome je partner iza mene, odnosno, tzv. "doggy style".
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Post od D.J. »

Ja koliko znam zavaljena materica ne predstavlja problem..ali dvoroga DA..imam prijateljice koje su imale po 3 spontana dok nisu operisale matericu..i onda normalno iznele trudnocu...ali isto tako imam drugaricu koja je dvoje dece rodila sa dvorogom matericom...doduse oba deteta je rodila u 6 mesecu trudnoce..pa je to bilo stresno...inkubator itd.

Volela bih neko od ginekologa da odgovori....za dvorogu matericu..mada mislim da ima na forumu...

pozdrav
KK
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 10, 2006 4:31 pm

Post od KK »

I ja imam dvorogu i zavaljenu matericu. U drugom stanju sam do sada ostala samo jednom, i to posle 10-ak meseci :wink: rada na tome. Bilo je problema - kvarenje u ranoj trudnoci i sl. Zavrsilo se pobacajem u 20-oj nedelji trudnoce, jer je devojcica imala Down syndrom. Materica je mogla jos, jer su svi problemi prestali, ali je moralo tako da se zavrsi zbog genetske anomalije ploda. Inace, doktorka mi je na jednom UZ, pre trudnoce rekla da je pitanje da li cu sa takvom matericom uspeti da zatrudnim a i ako zatrudnim, da takve materice obicno ne iznesu trudnocu vise od 15 - 16 nedelje. Promenila sam doktorku! :evil:
frzgenzla
Novi član
Novi član

Post od frzgenzla »

uopste mi nije bilo potrebno da ovo procitam :evil:
meni je moj doktor rekao da cu samo malo teze zanijeti,ali da mogu imati 5 djece. da neke zene rode i nekoliko puta ,a da nemaju pojma da imaju zavaljenu ili dvorogu matericu.
bila sam kod tri doktora i svi su mi isto rekli, pa prema tome, samo rad,odnosno sex :wink: , opusteno i bit ce ok :wink:
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Post od D.J. »

Tacno...glavu gore i samo napred...
A i znas kako kazu...sve zavisi od slucaja do slucaja....nekad se dese neverovatne stvari...a nekad je sve ok..i nista...elem, sve ide iz glave...

Slusaj svoje srce...

Srecno i pozdrav
frzgenzla
Novi član
Novi član

Post od frzgenzla »

hvala lijepo,nadam se da ce biti o.k.
Odgovori