zavaljena materica
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jun 26, 2006 6:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
zavaljena materica
Poštovanje! Imam 29 godina,u braku 2.Prošle godine imala sam dva pobačaja.Oba puta sam zatrudnila baš kada sam htjela.Doktor mi je rekao da imam zavaljenu dvorogu matericu,ali da to ne bi trebalo prestavljati problem za sljedeću trudnocu,ali da ću malo teze zanijeti.Zadnja tri mjeseca intenzivno radimo na bebi,ali nista.s obzirom da sam dva puta zatrudnila bez problema,zanima me šta bi moglo biti sada.Imam redovne menstruacije,Lani sam,nakon pobačaja,radila papa test i bio je u redu.Htjela bih neki savjet kako da ustanovim kada mi je ovulacija i koji je najbolji položaj kod ovakve materice.Htjela bih vas zamoliti za savjet, s obzirom da sto prije zelimo bebu. Ne mogu podnijeti više razočarenja.
Hvala unaprijed
Hvala unaprijed
Evo sta kaze ObGyn:
Prema tome, samo opushteno
I ja imam zavaljenu matericu, i ostala sam u drugom stanju bez ikakvog problema.Zavaljena materica...jos jedna zabluda u ginekologiji...nema nikave veze sa fertilitetom ili Vasom mogucnosti ostajanje u drugom stanju. To su prastare price koje su davno izasle iz knjiga ginekologije, ili bolje receno bapska prica, dakle ne osvrcite se na to.
Prema tome, samo opushteno

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 1:53 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jun 29, 2006 2:06 am
Meni je dijagnostikovana zavaljena materica, ali mi to nije predstavljalo problem da ostanem trudna 2 puta. Ono sto bih ti preporucila pored ostalih saveta koje si dobila je da pokusate da oboje dozivite orgazam u isto vreme. Meni je pomoglo. Kod zena u tom momentu dolazi do kontrakcija materice i bukvalno do usisavanja sperme, tako da...vredi pokusati. A da ne spominjem da je i psihicki faktor bitan. Opusti se.
Ja koliko znam zavaljena materica ne predstavlja problem..ali dvoroga DA..imam prijateljice koje su imale po 3 spontana dok nisu operisale matericu..i onda normalno iznele trudnocu...ali isto tako imam drugaricu koja je dvoje dece rodila sa dvorogom matericom...doduse oba deteta je rodila u 6 mesecu trudnoce..pa je to bilo stresno...inkubator itd.
Volela bih neko od ginekologa da odgovori....za dvorogu matericu..mada mislim da ima na forumu...
pozdrav
Volela bih neko od ginekologa da odgovori....za dvorogu matericu..mada mislim da ima na forumu...
pozdrav
I ja imam dvorogu i zavaljenu matericu. U drugom stanju sam do sada ostala samo jednom, i to posle 10-ak meseci
rada na tome. Bilo je problema - kvarenje u ranoj trudnoci i sl. Zavrsilo se pobacajem u 20-oj nedelji trudnoce, jer je devojcica imala Down syndrom. Materica je mogla jos, jer su svi problemi prestali, ali je moralo tako da se zavrsi zbog genetske anomalije ploda. Inace, doktorka mi je na jednom UZ, pre trudnoce rekla da je pitanje da li cu sa takvom matericom uspeti da zatrudnim a i ako zatrudnim, da takve materice obicno ne iznesu trudnocu vise od 15 - 16 nedelje. Promenila sam doktorku! 

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jun 26, 2006 6:05 pm
uopste mi nije bilo potrebno da ovo procitam
meni je moj doktor rekao da cu samo malo teze zanijeti,ali da mogu imati 5 djece. da neke zene rode i nekoliko puta ,a da nemaju pojma da imaju zavaljenu ili dvorogu matericu.
bila sam kod tri doktora i svi su mi isto rekli, pa prema tome, samo rad,odnosno sex
, opusteno i bit ce ok 

meni je moj doktor rekao da cu samo malo teze zanijeti,ali da mogu imati 5 djece. da neke zene rode i nekoliko puta ,a da nemaju pojma da imaju zavaljenu ili dvorogu matericu.
bila sam kod tri doktora i svi su mi isto rekli, pa prema tome, samo rad,odnosno sex