zavaljen grlic materica?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
masa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 25, 2005 5:29 pm

zavaljen grlic materica?

Post od masa »

da li je to isto kao i zavaljena materica?mislim da nije ali rekoda pitam.posle odnosa da li lezati na stomaku ili noge u vis da bi se zatrudnelo?
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Uvek se radi o zavaljenoj materici, a ne grlicu materice, koji normalno u tom slucaju zauzima drugaciju poziciju u vagini. Za zatrudnjavanje, bez obzira na poziciju materice, tj. grlica, najvaznije je lezanje posle odnosa do 30 min.
Jeca_Pereca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2007 9:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Jeca_Pereca »

Receno mi je da imam zavaljenu matericu , pa me zanima sta to znaci i koje su posledice zavaljene materice po trudnocu ?
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Skoro sve zene u mojoj porodici imaju tu famoznu "dijagnozu". Jos je meni materica i "nerazvijena". To u sustini ne znaci samo po sebi nista, sve smo drugacije pravljene :wink:

Receno mi je da se sa zavaljenom matericom teze ostaje u drugom stanju (sve zene koje znam sa istom dijagnozom nisu imale tih problema), te da moze da dodje do pobacaja prve trudnoce (isto tako - iskustvom drugih nepotvrdjeno).

Ni drugi organi nam nisu isti a ja nisam cula za neko sistematsko istrazivanje koje bi potvrdilo ova verovanja vezano za zavaljenu matericu.
Odgovori