Zanima me vase iskustvo...PLEEEEEASE!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Ana19
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Okt 06, 2006 8:48 pm

Zanima me vase iskustvo...PLEEEEEASE!

Post od Ana19 »

Imam jedno naizgled mozda i glupo pitanje ali me stvarno puno puno zanima. Volela bih da mi pre svega odgovore devojke/zene koje su vec bile u drugom stanju (a i misljenje doktora nije na odmet).

Zanima me sledece: Da li ste se u periodu od ovulacije do trenutka kad vam je izostala menstruacija (zbog trudnoce) osecali isto kao i svaki mesec (bolne grudi i sl. a sve ostalo sasvim normalno) ili je nesto, bilo sta, bilo drugacije?

Pitam zato sto sam vec vise od godinu dana na lecenju steriliteta (svi rezultati OK - i moji i njegovi) i te dve nedelje u mesecu me prosto izludjuju!!! Uvek je sve isto, a ne znam ni da li treba da ocekujem nesto drugacije ili je drugacija samo cifra za Betu...

Svaki odgovor bi mi puno znacio...Thanks unapred svima!

Ana
Danica07
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2007 4:40 pm

Post od Danica07 »

Pitanje uopste nije glupo, nemoj da te to opterecuje. Mislim da se svaka zena oseca drugacije tih dana, kao sto sve razlicito podnosimo menstruaciju i menstrualne bolove. Ja vrlo retko imam bolne grudi, skoro nikad, a kad sam ostala trudna grudi su me bas bolele, povecale se a bradavice su mi se prosirile i potamnele odmah, jos nisam bila uradila ni test. Imala sam i mucnine i osecala sam se nekako "drugacije"- umorno, pospano a opet nekako lepo. E sad to je moje iskustvo, znam gomilu devojaka koje nisu imale nikakve simptome, znaci sve je individualno.
Ja ti zelim da sto pre saznas kako tvoje telo reaguje na trudnocu :) i zelim ti puno srece! Opusti se koliko god mozes, uzivaj i sve ce biti ok! Pozdrav!
bi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 02, 2006 1:01 am

Post od bi »

Cao Ana...Ja sam pre ciklusa skoro uvek imala mucnine i bolne grudi,ali kad asam ostala trudna jedino sto je bilo drugacioje su grudi.Bile su mi odjednom prosarane venama i to mije bio znak da sam trudna.E sad,kao sto rece Danica,sve je to individualno i mnoge zene ostanu trudne i imaju iste siptome kao pred ciklus i nisu uopste svesne da ce imati bebicu.Ja ti iskreno zelim da se sto pre uclanis u klub trudnica!!!Sve najbolje!
P.S. Ne gubi nadu!!!Drugarica moja se 2 godine lecila ,od cega??To ni ona sama nije znala jer sve je bilo ok i sa njom i sa suprugom...i onda je samo jednom svima javila da je zatrudnela!!!!Ni sad ne zna kkao to da je tad zatrudnela ,a ne ranije...
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Veliku ulogu u svemu igra stres. Tako da nekad iscekivanje trudnoce moze imati suprotni efekat - jer je zena stalno pod stresom, da li je zatrudnela, da li ce dobiti tog meseca, itd. To moze da poveca prolaktin i oteza zacece. Zato nije samo usput receno da se treba opustiti. To je mozda i najvaznije, naravno ako nema nekih bioloskih problema.
mammamaja
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Maj 16, 2007 1:31 pm

Post od mammamaja »

Draga moja Ana19, ne samo da je sve to individualno, vec je vrlo cesto razlicito i kod iste zene u dve trudnoce.U prvoj trudnoci sam se osecala isto kao i pred menstruaciju, osim sto sam povremeno osecala blagi umor, mada sam to tek kasnije pripisala trudnoci.Inace su mi grudi pred menstruaciju bile osetljive a onda je to bilo mozda malo izrazenije.U drugoj trudnoci nisam osecala ama bas nikakvu razliku u odnosu na period pred menstruaciju.kasnije sam imala blage mucnine, ali su se one javile kada mi je trudnoca vec bila potvrdjena.Pozdrav.
dragana 78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 31, 2005 3:57 pm

Post od dragana 78 »

"Da li ste se u periodu od ovulacije do trenutka kad vam je izostala menstruacija (zbog trudnoce) osecali isto kao i svaki mesec (bolne grudi i sl. a sve ostalo sasvim normalno) ili je nesto, bilo sta, bilo drugacije? "

U mom slučaju je sve ostalo isto do sedmog meseca trudnoće.
Ana19
Stalni član
Stalni  član

Post od Ana19 »

Ma, ako cemo iskreno, znam ja da je sve to individualno, al' eto vec dosta dugo se vrtim u krug iz meseca u mesec i opet nista. :roll:
Uvek je sve isto - nikakvi simptomi osim onih predmenstrualnih...uobicajenih. Pa rekoh:"Mozda ipak ima onih koji su se osecali isto tako...sasvim obicno, a da je ipak taj mesec bio onaj pravi". :wink: Sta znam...valjda samo trazim razlog da samu sebe utesim da i u ovom mesecu jos ima nade. :D

Hvala vam svima na odgovoru....stvarno puno znaci kad cujes jos necije iskustvo. :)

Ana

P.S. Dragana 78, jel stvarno do 7.-og mes. nisi imala prakticno nikakve simptome??
Korisnikov avatar
sandla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 8:37 pm

Post od sandla »

ima tu jos jedna stvar... :wink: mi koje pokusavamo da ostanemo u drugom stanju cesto i same stvorimo te simptome... s obzirom da smo svesne cinjenice da " radimo" na tome- pa nasa psiha stvara "mucninu", bol i slicne simptome... I ja sam jedna od tih, naravno ne namerno, jednostavno to psiha radi... Pa cim mi zakasni 4-5 dana odmah i vise mokrim i spava mi se i onda... dobijem :cry: No nadam se da ces nam se uskoro javiti sa pozitivnim rezultatima i sto manje mucnina i bolova ... :D
Ana19
Stalni član
Stalni  član

Post od Ana19 »

Evo jos jedno glupo pitanje od mene: :oops:

Jel se desilo nekoj od vas da je svaki mesec u drugom delu ciklusa bole grudi, a da je onda jednog meseca ne bole uopste, i da se na kraju ispostavi da je bas u tom mesecu ostala u drugom stanju?
Ana19
Stalni član
Stalni  član

Post od Ana19 »

Bas niko? :(
show bussines
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 22, 2007 6:39 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od show bussines »

Evo, cini mi se, interesantnog iskustva:
Posle sest godina lecenja steriliteta, uradila sam IVF. Na rezultat posle IVF-a ceka se 14 dana, to mu dodje taj period od ovulacije do prve (ne)ocekivane menstruacije. Znaci, kada sam najvise u zivotu ocekivala da sam u drugog stanju i "vrebala" trudnicke simptome, desilo mi se upravo suprotno! Tri-cetiri dana pre (ne)ocekivane menstruacije poceli su pravi, i veoma izrazeni PREDMENSTRUALNI SIMPTOMI!!! Grudi bolne, stomak nadut i osecaj pritiskanja u istom, bolela su me krsta, nervoza... Cak sam na licu dobila i cetiri velike "predmenstrualne" bubuljice!!! Ti PMS simptomi su bili tako izrazajni da sam se vec totalno pomirila sa sudbinom da IVF zahvat nije uspeo i da cu svaki momenat da dobijem.
Dan pred vadjenje bete mi je krenula i blaga sukrvica, kao pocetak menstruacije, zamalo da preplacem kompletnu situaciju, nazvala sam dr da joj kazem za krvarenje ali mi je ona samo rekla da se smirim, da to ne mora nista da znaci, da smanjim aktivnosti i pojacam dozu Utrogestana i da ujutru ipak uradim betu cak i ako se krvarenje nastavi.
Tako i bi...
Necu ti ovaj put opisivati ta cetiri sata od trenutka vadjenja krvi do trenutka dobijanja rezultata, napisacu jednom knjigu o tome.
Rezultati su stigli, nisam znala referentnu vrednost bete ni sta ta cifra od 492 treba da znaci, u laboratoriji nista nisu hteli da kazu mom suprugu, sem da obavestimo lekara. Skruseno sam nazvala (krvarenje u medjuvremenu nije prestalo) ocekujuci najgore, i nisam cak ni izgovorila celu cifru do kraja, sestra koja se javila je pocela da vice u telefon: "BRAVOOO, PA CESTITAMOOOO, TO JE POZITIVAN REZULTAT!!!"
...
...Majka sam trogodisnjih blizanaca, decak i devojcica....
To je jedno iskustvo. A ranije, u vreme lecenja, dozivljavala sam suprotna iskustva... Ne daj boze da mi slucajno zakasni menstruacija, imala sam tada kompletne TRUDNICKE simptome, sa sve jutarnjim mucninama i gadjenjem na kafu i slicne stvari... vrtoglavice...
Draga nepoznata prijateljice, nadam se da ti je jasna poruka ove moje, nadam se, poucne price...
SVE JE TO STVAR PSIHE!!!
Ne trazi trudnicke simptome tamo gde ih nema, opusti se i vodi ljubav sa svojim muzem, nemoj da pravis bebu. Ne gledaj na sat i kalendar, sve sto treba je da sto manje o tome mislis. Daj sebi vremena godinu, dve. Brak se smatra sterilnim tek posle 2,5 godine, cak i u medicini. Carsija ga, nazalost, takvim proglasi vec posle sest meseci, pogotovo u ova nesretna vremena kada se mlade uglavnom udaju sa stomakom do zuba... Ali to tebe (vas) ne treba da zanima, ne govorite nikom da radite na tome, zadrzite stav da jos uvek ne zelite decu, pa ce vas i ljudi ostaviti na miru... To je recept za opustanje. Eliminisi pritisak sa strane i sve ce biti lakse. Mozda ti tada lecenje i nece biti potrebno, a trudnoca dolazi bas kad joj se najmanje nadas!
Pozdrav i sretno!
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od veki30 »

Samo da se prikljucim reakcijama koje je imala show bussines ista prica, dok sam pila lekove, svakog meseca sam bila i vise nego sigurna da sam trudna, a onda dobijem, prestala sam u avgustu da uzimam lekove da bi u oktobru uradili prvu insemenaciju, da bi u oktobru na dan kad sam trebala da dobijem iz zezanja uradila test i videla dve crtice, moje dve devojcice imaju dve godine. Da napomenem da osim gorusice od 8. meseca nisam imala nikakve simptome, osim nalaza UZ da sam uopste trudna, + sto sam u trudnoci neocekivano gubila kilograme, tj ja sam se topila a bebe su rasle, pa mi se stomak pojavio u 7 mesecu (bila sam bas, bas bucka) :D

Samo se opusti, to je najteze, ali ocigledno da svi mi koji pokusavamo sami sebi stvaramo blokadu koja postaje sve teza i gora kako vreme odmice
double trouble is my life
Odgovori