Postovani dr PedjaDj,
Zanima me Vase misljenje o lecenju mioma na materici i mogucnostima da se zatrudni sa ovakvim problemima.
Imam 34 godine. Pre dve i po godine mi je odstranjen miom na materici laparotomijom i tom prilikom je ugradjen omentalni patch graft. Miom je bio intramuralni 8,5x9,5cm (mada se na samoj operaciji pokazalo da je bio i veci nego na UZ - oko 9x10cm) i bio je na zadnjem zidu materice. Pokusavam da zatrudnim oko godinu dana. Pre godinu dana je ginekolog video na UZ novi miom.Tada je bio 1x2cm, ali nisam pratila, jer sam dobila strah od ginekoloskih pregleda (zapravo strah od nove operacije).
Od ostalih nalaza su radjeni testovi na hlamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu. Moj ginekolog smatra da nisu potrebni ostali nalazi osim spermograma partnera.
Misljenje mog ginekologa je da treba sto pre da zatrudnim.
Nisam nikada bila trudna. Nisam ranije imala nikakve ginekoloske probleme. Nekoliko nedelja pre operacije sam osecala bolove u krstima. I da napomenem da imam zavaljenu matericu.
Visoka sam 175cm i imam 60kg. Imam uvek redovne menstruacije (uglavnom na 28 dana, mada ima i manjih odstupanja, nekada dobijem na 25, nekad na 22 dana, ali obicno na 28). Prvu menstruaciju sam dobila u 13.godini.
Takodje me zanima Vase misljenje o lecenju steriliteta homeopatskom metodom.
Unapred se zahvaljujem na odgovoru!
Zanima me misljenje dr PedjeDj
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Operacija mioma često ostavlja priraslice, koje ometaju oplodnju, te bi trebali uraditi kontrolni HSG, a možda i laparaskopiju nakon toga, zavisno od dobijenog nalaza na HSG-u.
Kod nas se pod homeopatijom podrazumeva svašta, njen osnovni princip je da se slično sličnim leči!
Ja bih napomenio da sve što ne škodi makar bilo tzv. placebo korisno je!

Da se vratim na vaš problem. Taj mali miom nije bitan zaboravite ga, jedino ako bi bio submukozni, što nisam zaključio iz vašeg pisanja.
Vi niste iscrpeli proverene medicinske metode lečenja i dijagnostike, te nastavite započeto, pronađite snage jer cilj to i zavređuje.
Pozdrav Dr Peđa
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Sep 21, 2006 1:25 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Postovani dr PedjaDj,
Hvala Vam puno, puno na odgovoru! Mnogo ste mi pomogli!!!
Vas odgovor mi je otklonio veliku dilemu oko toga sta jos treba da preduzmem, s obzirom da me moj ginekolog nije uputio koje analize su mi potrebne.
Novi miom je intramuralni i mnogo sam bila zabrinuta zbog toga.
Sto se tice homeopatije, i tu ste mi otklonili dilemu, jer ste mi odgovorili upravo ono sto me je zanimalo.
Hvala Vam! Nadam se da cu Vam se javiti sa lepim vestima.

Hvala Vam puno, puno na odgovoru! Mnogo ste mi pomogli!!!
Vas odgovor mi je otklonio veliku dilemu oko toga sta jos treba da preduzmem, s obzirom da me moj ginekolog nije uputio koje analize su mi potrebne.
Novi miom je intramuralni i mnogo sam bila zabrinuta zbog toga.
Sto se tice homeopatije, i tu ste mi otklonili dilemu, jer ste mi odgovorili upravo ono sto me je zanimalo.
Hvala Vam! Nadam se da cu Vam se javiti sa lepim vestima.