Zabuna sa pilulom

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
_Raven_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 1:00 pm

Zabuna sa pilulom

Post od _Raven_ »

Ovo samo meni moze da se desi.
Naime, u cetvrtak sam zaboravila da popijem pilulu, poslednju u kutiji.
I sve bi to bilo ok, prosto bi pocela sedmodnevnu pauzu od tog dana.
Medjutim, ja sam danas (Subota), valjda mahinalno, popila tu pilulu.
I sta sada?!!

Molim vas za odgovor, hitno mi je!
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Najrizicnije je zaboraviti pilule neposredno pre i posle te pauze od nedelju dana. Obzirom da si zaboravila poslednju (pre pauze), ja bih nastavila da pijem sledece pakovanje, jer nije stetno spojiti do cetiri pakovanja u nizu (to rade pilule tipa Seasonalle, koje su smisljene da smanje menstruaciju na normalnijih i zdravijih 4 godisnje). Mislim da je rizicnije da sada zavrsis tu pauzu pa opet pocnes sledece pakovanje za par dana jer tako zbunjujes organizam (a zna se sta se desava zbunjenima u nasoj narodnoj poslovici...). Mada, ja bih svejedno koristila neki drugi metod zastitie, tipa kondoma, dok ne uzmes 7 pilula u nizu u sledecem pakovanju. Nadam se da ti je ovo pomoglo (iako je ultra-streberski odgovor, verovatno ti ne treba toliko obazrivosti, samo ja to iz mog ugla iz koga je abortus neprihvatljiv - ako je moguce spreciti).
_Raven_
Novi član
Novi član

Post od _Raven_ »

Konsultovala sam ginekologa u Call centru. Ona mi je rekla da i dalje racunam cetvrtak kao prvi dan pauze koja ne sme biti duza od 7 dana, a ako sam vec dobila menstruaciju (sto nisam), da vec sutra mogu da pocnem novu kutiju.

I meni je zbunjujuce, ako se neko od ginekologa ne javi pocecu sa novom kutijom u cetvrtak.
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Meni to ima smisla - jer pauza onda nije veca od sedam dana i nema veze ako paket pocnes ranije. Znaci - u sledeci cetvrtak. Srecno!

P.S. Ako ti se cesto desi da ne uzimas pilulu u isto vreme ili je zaboravis, vidi sa svojim ginekologom da predjes na nesto sto je malo lakse za upotrebu, kao npr. Nuva ring. Ja ga imam vec godinu dana i prezadovoljna sam, mozes da nadjes poje postove o tome na ovom forumu a i iskustva drugih. Zaista vise nisu potrebne tolike kolicine hormona oralno (sa dnevnim usponima i padovima u nivou hormona) kad postoji nesto savremenije.
_Raven_
Novi član
Novi član

Post od _Raven_ »

Ja bih vrlo rado koristila Nuva ring, ali koliko sam shvatila, u Srbiji ga nema.
Ako ima molim te mi reci gde.

Hvala na podrsci. :D
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Ne znam za Srbiju... mozda mozes da narucis iz inostranstva pa da probas...
Odgovori