Pozdrav svima. Nova sam na forumu, izvinjavam se što odgovaram na staru temu, ali nisam htjela da otvaram novu jer imam slično pitanje.
Naime, već nekih 8 mjeseci pokušavamo da zatrudnimo. Prošli smo sve moguće testove oji su pokazali da je sa nama sve u redu, ali bebe još uvijek nema.

Imam 30 godina, muž 33.
Mužev spermogram je idealan, sa mnom takođe nema nikakvih problema. radila sam krv, UZV, pregled prohodnosti jajnika

,...
Uglavnom, doktorica je rekla da je sve ok, da se opustimo i da je sve na prirodi.
Bili smo u privatnoj klinici za vještačku oplodnju, i oni žele da ponove sve nalaze, koje smo već odradili kako bi nas uključili u program. Meni se iskreno ne prolazi kroz sve to, a i cijena nije pristupačna.
Istovremeno smo posjetili i travarku koja je čajevima sanirala neke sporedne problemčiće. Ona isto kaže da je sve u redu i da će priroda odraditi svoje.
Dala mi je da pijem čaj od macine trave, a na kesi piše Marubii herba. E sad, moja prijateljica isto pije macinu travu na kojoj piše Melissa officinalis. Gledala sam malo po netu i neke cure kažu da u apotekama tražim macinu travu koja se na latinskom zove Nepeta cataria. Sad iskreno nisam sigurna da ja pijem pravi čaj??? Većina ipak kaže da je Marubii herba prava.
Ovdje sam našla članak o svim biljkama koje kod nas nose naziv macina trava (nisam znala da se i valerijana zove tako):
http://narodnidoktor.com/koja-je-prava- ... -trudnocu/