zabrinuta

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ivana vlajic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 06, 2009 11:27 pm

zabrinuta

Post od ivana vlajic »

Molim vas ako neko zna nesto o mom problemu neka mi odgovori.Imam 33god.pre dva dana sam bila na pregledu kod ginekologa i veoma sam se uplasila kad mi je sestra javila da mi je PA 2/3 grupa askus.A sekret 3.Imam ranicu na grlicu materice koja kontaktno krvari.Predlaze mi biopsiju.Ocajna sam.Mislila sam da imam jos dece,ocigledno vise necu moci da ih imam.Mnogo sam uplasena.
Korisnikov avatar
Kupachica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 6:29 pm

Post od Kupachica »

A kako to mislis da vise neces moci da radjas? sama si sebi postavila dijagnozu ili...?!
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

hm, koliko ja znam ranica nema veze sa sterilitetom.
druga stvar, ne znam iz licnog iskustva, ali moja drugarica vuce tu ranicu vec 9 meseci+ i jos joj ne predlazu skidanje iste. e sad, njoj je papa uredan, tako da ne znam da li je to zbog toga, ali ona je bila kod 3 razlicita doktora i nijedan joj nije rekao da je to veoma ozbiljno i da nece moci da ima dece. naprotiv.

nemoj da se nerviras. ako te doktor tako plasi i tripuje, menjaj doktora, trazi drugo misljenje.

pozz!
Jasmina70
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 05, 2009 7:27 pm

Ne brini

Post od Jasmina70 »

Slazem se.Ako nisi sigurna u misljenje jednog lekara potrazi drugog.Po meni to nije nista strasno.Skoro svaka zena ima ranicu,i cak se preporucuje radjenje.A PAPA nalaz po meni i nije toliko strasan.To sto ranica krvari moze da se regulise.Ja licno je imam vec duze vreme i nista.Samo treb redovno obavljati kontrolne preglede.Ne sekiraj se bice to OK.
Vanja kraljevo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 06, 2009 2:11 pm

Post od Vanja kraljevo »

TREBALI BI TI PO MENI PRVO IZLECITI BAKTERIJE I KASNIJE SPALITI RANICU!NEZNAM ODAKLE SI KO TE LECI,JER JA IDEM KOD JEDNOG IZVRSNOG GINEKOLOGA U NISU,KOJI JE SUDIRAO NA GRLICU MATERICE I STRUCNJAK JE ZA SVE STO SE TICE ISTOG!ZASTO DONOSIS PRERANO ZAKLJUCKE DA NE MOZES OSTATI U DRUGOM STANJU?DALI TI JE O NEKO REKAO ILI TI TO KAZES ONAKO?MOGU DA VERUJEM DA SI UPLASENA,ALI ISTO TAKO VERUJEM DA CES KAD SE ZALECIS DA OSTANES TRUDNA!
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Re: zabrinuta

Post od neverending »

ivana vlajic napisao:Molim vas ako neko zna nesto o mom problemu neka mi odgovori.Imam 33god.pre dva dana sam bila na pregledu kod ginekologa i veoma sam se uplasila kad mi je sestra javila da mi je PA 2/3 grupa askus.A sekret 3.Imam ranicu na grlicu materice koja kontaktno krvari.Predlaze mi biopsiju.Ocajna sam.Mislila sam da imam jos dece,ocigledno vise necu moci da ih imam.Mnogo sam uplasena.
Sekret ćeš lečiti, papa 2/3 znači da postoje promene na ćelijama koje ne bi trebale da su tu, ali to nije razlog za opštu paniku.
Obično takav nalaz pokazuje displaziju, najčešće srednju ili veću. A biopsija, bude li neophodna, nije kraj sveta. Meni su je predlagali svojevremeno, ali pošto se ranica smanjivala (nije krvarila nikada) i upale se povlačile nakon terapija, nikada do toga nije došlo.
Nema potrebe da budeš očajna, zamisli da nisi napravila test, pa da se stanje pogoršalo! Ovako je na vreme primećeno i sada ćete moći da prionete na "popravak stanja".
Sve najbolje.
Odgovori