zabrinuta!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2007 2:31 pm

zabrinuta!

Post od PLESAČICA »

Pozdrav!Izivinite sto sam Vam slala privatnu poruku ali zabrinuta sam a nemam koga da pitama svaki dan se brinem zbog ovog.Imam 19 godina, zensko.Molim Vas da mi odgovrite na neka pitanja koja su mi nejasna.Da li je isitina da se prilikom prvog sexualnog odonosa ne moze zatrudniti?Koliko puta otprilike boli prilikom prvih seksualnih iskustava?Ili to ipak zavisi od osobe do osobe?Koje sredstvo za kontracepciju Vi mislite da je najsigurnije?Imala sam nekih problema sa infekcijama na kozi(smatraju da je zbog hormona koje sam pila za menstruaciju), a cula sam za tablete za kontracepciju koje vecina djevojaka uzima, a posto su to hormoni bojim se da mi nece poremtiti opet neesto na kozi, pa me zanima da li postoje neke tablete takve na pririodnoj bazi ili nesto slicno jer se zaista bojim da necu nesto poremetiti kozu opet tim tabletama?Ima li neko da me posavjetuje jer sam se izgubila, a pogotov sam zabrinuta sto me boli vec nekoliko prvih puta!Da li je to normalno?unaprijed hvala!!!
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Re: zabrinuta!

Post od Ksenija72 »

PLESAČICA napisao:Pozdrav!Izivinite sto sam Vam slala privatnu poruku ali zabrinuta sam a nemam koga da pitama svaki dan se brinem zbog ovog.Imam 19 godina, zensko.Molim Vas da mi odgovrite na neka pitanja koja su mi nejasna.Da li je isitina da se prilikom prvog sexualnog odonosa ne moze zatrudniti?Koliko puta otprilike boli prilikom prvih seksualnih iskustava?Ili to ipak zavisi od osobe do osobe?Koje sredstvo za kontracepciju Vi mislite da je najsigurnije?Imala sam nekih problema sa infekcijama na kozi(smatraju da je zbog hormona koje sam pila za menstruaciju), a cula sam za tablete za kontracepciju koje vecina djevojaka uzima, a posto su to hormoni bojim se da mi nece poremtiti opet neesto na kozi, pa me zanima da li postoje neke tablete takve na pririodnoj bazi ili nesto slicno jer se zaista bojim da necu nesto poremetiti kozu opet tim tabletama?Ima li neko da me posavjetuje jer sam se izgubila, a pogotov sam zabrinuta sto me boli vec nekoliko prvih puta!Da li je to normalno?unaprijed hvala!!!

Draga Plesačice, pokušaću da ti odgovorim na tvoja pitanja:

1. Prilikom svakog seksualnog odnosa se može zatrudneti, nema veze da li je prvi, drugi ili ne znam koji put.
2. Bol je individualan i savetujem ti da se opustiš i naučiš da uživaš u svom telu i predigri.
3. Najsigurnije i obavezno sredstvo za kontracepciju je kondom pošto te antibebi pilule ne štite od raznih polno prenosivih bolesti.
4. Nisam sigurna da postoje kontraceptivne pilule na biljnoj bazi-hormonska terapija traži hormone.
5. Postoje razni gelovi za ovlaživanje vagine koje možeš nabaviti u apoteci i pretpostavljam da će ti olakšati prvi odnos.
Srećno
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2007 2:31 pm

Post od PLESAČICA »

Hvala puno!Samo jos jedno pitanje, moze li bol priliokom seuxalnog odnosa znaciti to da ne oscjecas dovoljno ljubav prema partneru ili je to cisto stvar opustanja tj psihe?HVALA
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Zabrinuta

Post od Ksenija72 »

Bol koji osećaš nema veze sa tim da li voliš puno, malo, dovoljno, nedovoljno svog partnera :wink:
Jednostavno, tvoje telo se nije još priviklo na jedno potpuno novo iskustvo...i treba ti vremena da upoznaš sebe, svog partnera da bi otkrila koje su to stvari koje ti prijaju. Pretpostavljam da ste oboje mladi i neiskusni i to otkrivanje obostrane strasti je mnogo lep doživljaj ako tome pristupite opušteno, bez žurbe, nežno otkrivajući jedno drugo...ali pamet u glavu-ništa bez kondoma. I kondom nema veze sa tim da li ti imaš ili nemaš poverenja u svog partnera-što je jedna od omiljenih muških zamerki-kondom je njegova obaveza da te zaštiti ako te voli-takođe omiljeni ženski odgovor na gore spomenutu zamerku. :P
Tačnije, kondom je tvoje ulaganje u sopstveno zdravlje...na duge staze.
Srećno
Ksenija
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 3:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Shmizla »

odgovorila bih ti...ali mislim da su devojke pre mene vec sve rekle :)

sto se bola prilikom seksa tice---jedna moja drugarica je dugo imala isti problem i nije htela da ode kod lekara....tacnije nju je godinu dana bolelo prilikom seksa,i na kraju je samo prestalo i sad joj je super :)

(bol nema veze sa tim koliko nekog volis,nego samo sa tim koliko si opustena)

ja na primer nisam osecala skoro nikakav bol,a krvi nije ni bilo,samo jedna jedina kap..

--a trudna mozes ostati uvek ukoliko ne koristis neki vid kontracepcije
-ukoliko zelis da koristis pilulu(a to mozes samo ukoliko ne menjas partnera i sigurna si u partnerovu vernost) konsultuj lekara,pogotovo ako si vec ranije imala problema sa hormonima
Odgovori