Zaboravljena Yasmin tableta - molim za pomoc!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
Noa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Avg 20, 2007 11:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Zaboravljena Yasmin tableta - molim za pomoc!

Post od Noa »

Postovani,
imam 21godinu, koristim Yasmin tablete oko 9 meseci uredno!

No, danas mi se desilo da sam ugledala tabletu "viska", odnosno da u nekom momentu nisam popila tabletu... s obzirom da ih stalno revnosno pijem i da uvek proveravam i dan koji je, predpostavljam da nisam popila pre 3 dana... a s obzirom da toga nisam bila svesna, narednih dana sam pila uredno po jednu...

Danas kada sam shvatila da sam propustila jednu, popila sam 2...

trenutno sam u trecoj nedelji koriscenja pakovanja od 21tablete.

poslednji polni odnos sam imala pre nedelju dana, sto znaci oko 5 dana pre nego sto sam zaboravila tabletu...

molim vas za misljenje kolika je verovatnoca da ostanem u drugom stanju i za savet sta sada da radim...

jako sam uplasena... molim vas odgovorite! :cry:
progoran
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2004 11:10 pm

Post od progoran »

pa zar moras da koristis te tablete? mislim, nemoj da se ljutis, ali to je toliko odvratno kada procitam da devojke koriste to i truju se ima kondoma i sl kada vec sipa a nemisli pozzzzz
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Nisam lekar, ali sam godinama koristila ovu vrstu kontracepcije. S obzirom da je odnos bio 5 dana pre zaboravljene piilule, nemas razloga za brigu. Pilule pijes i dalje do kraja(tu koju si zaboravila ne koristis), pa posle pauze onako kao i obicno. Do tada koristi neku dodatnu meru kontracepcije. Kada pocnes sa novim pakovanjem, nemas vise razloga za brigu.
Korisnikov avatar
Noa
Stalni član
Stalni  član

Post od Noa »

@Dea

hvala puno na savetu! ja se nadam da si upravu... :( [/b]
Milicapilica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 18, 2006 1:19 am

Post od Milicapilica »

[quote="progoran"]pa zar moras da koristis te tablete? mislim, nemoj da se ljutis, ali to je toliko odvratno kada procitam da devojke koriste to i truju se ima kondoma i sl kada vec sipa a nemisli pozzzzz[/quote]
Mislim da ovakvim komentarima nije mesto na jednom medicinskom forumu.
Korisnikov avatar
Noa
Stalni član
Stalni  član

Post od Noa »

hvala Milice!

zaista sam u frci i ne znam sta da radim a ona poruka mi nikako nije pomogla... :(

svima koji mi odgovore na pitanje HVALA PUNO!
Korisnikov avatar
Savage_Rose
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 08, 2008 4:17 pm
Kontakt:

Post od Savage_Rose »

Dea napisao:Nisam lekar, ali sam godinama koristila ovu vrstu kontracepcije. S obzirom da je odnos bio 5 dana pre zaboravljene piilule, nemas razloga za brigu. Pilule pijes i dalje do kraja(tu koju si zaboravila ne koristis), pa posle pauze onako kao i obicno. Do tada koristi neku dodatnu meru kontracepcije. Kada pocnes sa novim pakovanjem, nemas vise razloga za brigu.
I ja mislim isto .Ali ako se bas plasi da ne zatrudni i da bude sigurna?S obzirom da je odnos imala 5 dana pre zaboravljene pilule ,znachi tad nije mogla da zatrudni !A ako nije imala odnos posle (primecenog) neregullarnog uzimanja tableta? Naj sigurnije je da da se suzdrzi od odnosa ,do sledeceg pocetka uzimanja kontracepcije.Zeznuto je to ,covek se zabuni ali nadam se da ces biti ok.Ja sam u drugom stanju i presrena sam zbog toga.Ali ,ti verovatno imas razlog, zasto te plasi da si ostala u drugom stanju !I zato ti drzim fige da sve bude u redu .A bebica ce biti kad bude sudjeno :wink: .U svakom slucaju ,bolje spreciti nego leciti .Samo veruj da je sve u redu nemas problema za brigu :wink: .
Prijatno i pozdrav za sve!!
U dobru se ne povisi! U zlu ne ponizi ...

Slika
Odgovori