Srdačan pozdrav svima! Imam 22 god. visoka sam 168cm i imam 66kg. Nisam rađala. Unazad dvije godine neprekinuto pijem Yasmin prvenstveno u svrhu kontracepcije ali i zbog problema koje mi prave policistični jajnici(bolne i neredovite menstruacije, akne,). Policistični jajnici su mi dijagnosticirani sa 16.godina. Tada sam 1,5god pila cilest pa napravila pauzu od 6mjeseci i za to vrijeme su mi menstruacije dolazile između 28-40dana. Kako su me mučile akne, doktorica mi je savjetovala diane 35. njih mi organizam nije mogao podnijeti te sam prešla na Yasmin koje i danas pijem,već sam rekla, prvenstveno radi kontracepcije. S njima se super osjećam i sve tegobe su nestale. Zanima se slijedeće:
1. Kada bi trebala prestati s Yasminom, ako planiram trudnoću tj. koliko dugo treba organizmu da se vrati na prirodne funkcije?
2. jesu li policistični jajnici ozbiljan problem koji onemućava trudnoću? Svašta sam čitala o tome,stvara mi brigu, pa bi htjela čuti Vaše mišljenje.Usput da kažem, nalazi su mi o.k i krvna slika i mokraća, hormoni štitne žljezda su također u granicama normale. Da li bi trebala napraviti još neke pretrage prije nego se odlučim za trudnoću?.
Nadan se da nisam udavila sa svojim tekstom, unaprijed hvala za trud što ćete mi pokušati odgovoriti, te bi htjela čuti mišljenja ostalih forumaša koji znaju više od mene vezano uz moja pitanja.
Pozdrav i Svako dobro želim!!!!
Yasmin, policistični jajnici
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik