NT ( vratni nabor)

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

babuska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 23, 2005 9:11 am

Post od babuska »

Draga Masho23,
po savetu ginekologa sa Instituta za Majku i dete prvo moram da uradim tripl test, pa tek onda ako i on nije u redu radicu amniocintezu.

Pozdrav
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od veki30 »

na institutu su zaista ok, slobodno mozes da se oslonis na njihove savete
bebacbgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 02, 2005 10:34 pm

Post od bebacbgd »

Naprotiv koliko znam na Institutu za majku i dete rade sa zastarelom opremom i cesto ponavljaju rezulate,znam sigurno i na kraju te posalju u privatnu laboratoriju jer oni imaju 2 komponente a ne 3, tako da je bolje raditi negde privatno.
babuska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 23, 2005 9:11 am

Post od babuska »

Ja sam totalno sludjena, idem u Sredu na Institut pa sta bude bice...

Pozdrav,
Babuska :wink:
dasa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 11, 2004 12:52 pm

Post od dasa »

O Institutu za majku i dete i njihove lekare imam samo reci hvale.
Mislim da nemas razloga da brines. Kod njih sam radila mnogo analiza i pre i sada u trudnoci i nikada nisam imala nikakvu primedbu. U razgovoru sa vise njihovih pacijenata nikada nisam cula da su nekoj zeni ponavljali rezultat.
Sa privatnim laboratorijama ni sama nisam imala bas lepa iskustva, a cak tri moje drugarice, koje su radile testove u privatnoj laboratoriji, dobile su katastrofalne rezultate biohemijskih markera. Kada su, u strahu i zelji da rode zdravo dete, ponovo uradile testove u istoj laboratoriji sve je bilo okej. Slucajno ili namerno- niko od nas nije bio siguran. Samo znam da su one prosle kroz pakao kada su uzele prvi i dok su cekale ponovljeni rezultat. Bogu hvala, sada su sve majke i imaju zdravu i preslatku decicu.
Puno srece, samo hrabro i svako dobro. Javi nam rezultate.
Dasa
Masha23
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 11, 2005 10:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Masha23 »

Draga Babuska,
Ja sam shvatila da si vec radila triple test i da on nije bio u redu, pa sam ti zato predlozila amnicentezu.
Ja sam triple test radila privatno, ali mislim da nije lose ni na Institutu za majku i dete, mada nemam nikakvih informacija o Institutu.
Javi nam rezultate i
SRECNO!
Masha
malecka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 18, 2006 2:32 pm

Post od malecka »

Imam 25 godina i u 10 nedelji trudnoce sam. Posto u bliskoj familiji ima urodjenih bolesti doktorka mi je preporucila da uradim tripl test do kraja 14 nedelje trudnoce. Rekla je jos da tada treba da se uradi i UZ koji mora biti star najvise jedan dan kada se bude radio tripl test. Mene zanima da li ce taj UZV biti metenje nuhalnog nabora ili nesto drugo (posto ona nije precizirala zasto se mora raditi taj UZV).
Inace, rodjeni brat mog oca je imao urodjeni visok ocni pritisak od koga je u 9. godini oslepeo.

Pozdrav
Ljubicica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 06, 2005 11:23 am

Post od Ljubicica »

malecka napisao:Mene zanima da li ce taj UZV biti metenje nuhalnog nabora ili nesto drugo (posto ona nije precizirala zasto se mora raditi taj UZV).
Verovatno da, ali na to pitanje moze samo tvoja doktorka da ti odgovori.
malecka napisao:Inace, rodjeni brat mog oca je imao urodjeni visok ocni pritisak od koga je u 9. godini oslepeo.
Sumnjam da tako nesto moze da se otkrije bilo tripl-testom, bilo ultrazvukom.
malecka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 18, 2006 2:32 pm

Post od malecka »

Hvala na odgovoru!!! I ja sam sumnjicava po pitanju otkrivanja tako neceg. Jedino, mozda je mislila na neke genetske poremecaje. U svakom slucaju nije lose odraditi pa biti miran. Posto to ne rade kod nas u laboratoriji (u Sremskoj Mitrovici) uputila me je da tripl test uradim u privatnoj laboratoriji a UZV ce mi ona uraditi u bolnici da ne bih morala i to da placam. Nije neka velika svota za tripl test, oko 3000 din.

Videcemo sta ce nam pokazati! :wink:
Odgovori