volela bih sa nekim da porazgovaram

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
super keva
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 23, 2007 1:33 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

volela bih sa nekim da porazgovaram

Post od super keva »

dragi foumasi,
veoma sam iznenadjena ovim forumom, odskoro sam clan, pa bih sa vama podelila neka svoja, ne bas prijatna iskustva. Naime, imam 35 godina i devojcicu od 9 godina iz prvog braka, tri godine sam u drugom braku, koliko traju moji pokusaji da ponovo zatrudnim. To se, posle brojnih pokusaja(prirodnih), konacno dogodilo pocetkom godine. Sve je funkcionisalo ok, u 5. nedelji dr. je konstatovao trudnocu li i neku mrlju pored ploda za koju nije znao sta je. Tako mi je u naredne 2 nedelje ukljucio dabrostan, folnak, vitamine c i e. osecala sam mucnine uvece.kada sam posle 2 nedelje otisla na kontrolu, rekao mi je da mi se plod od prethodnog pregleda nije razvijao i da je uginuo.kada sam ga pitalasta je uzrok, rekao mi je da je to genetski nesto se nije spojilo kako treba i organizam je odradio prirodnu selekciju. nije imao srcane kontrakcije. nakon 2 dana mi je uadio kiretazu.medjutim nista nije dao na analizu. ciklus sam dobila nakon 38 dana, vrlo bolnoo i vrlo obilno.medjutim, moje raspolozenje je na granici teske depresije, konstantno sam jako razdrazljiva i nervozna.uplasena. ne znam sta da radim dalje. da li da pokusavam.ako da kada.dr. mi je rekao za 3 meseca. koliko mi je realno vremena potrebno da se organizam oporavi, da li su moje godine poblem, sta bi trebalo da uradim od analiza i kada.kako da prevazidjem konstantnu psihicku krizu.
molim za malo paznje i dobronameran savet.unapred, hvala :roll:
BetiBup
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 06, 2007 6:08 pm

Post od BetiBup »

Forum jeste odlicna stvar i verujem da ce se puno ljudi javiti da ti olaksa muku i da dobar savet. Ja bih ti, recimo, preporucila nekog psihologa ili psihijatra ako si vec u tako teskoj krizi. Bice ti sigurno lakse i da na ovaj nacin porazgovaras sa nekim ali mislim da ipak dobar psihijatar (pored dobrog ginekologa) ce ti puno pomoci da ponovo stanes na svoje noge.
jacquellineno1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Nov 21, 2005 6:23 pm
Kontakt:

Post od jacquellineno1 »

Ja se vec dugo godina lecim od steriliteta, preko 10, i prvi put sam ostala u drugom stanju u decembru prosle godine, prirodno, iako su mnogi lekari rekli da prirodno zacece u mom slucaju nije moguce.
Nazalost, u pitanju je bio blighted ovum, ili anembrionalna trudnoca, tako da sam morala da idem na kiretazu. Kiretaza nije odradjena kako treba pa sam posle 5 dana isla na reviziju. Moje razocarenje, tugu i bol ne mogu da opisem recima...Ali, zivot ide dalje. Kad covek padne , mora ustati i nastaviti...ma kako bolno bilo.
Ja imam 32 godine, nemam dece, ali se iskrenoo nadam da cu ih imati...ako ne, usvojicemo .
Tebi mogu da kazem da ne posustajes, da se trudis da nastavis zivot, da radite na bebi...Pricaj sa muzem o tome, budite jedno drugom podrska.
meni su radili histopatoloske analize posle kiretaze, ali je ona samo dokazala da ploda nije bilo, a ne i zasto se to desilo.
najbolje da porazgovaras sa svojim lekarom, pa da recimo uradis briseve, mozda i hormone...ne bih da dajem savete jer nisam lekar, mada sam sticajem okolnosti dosta upoznata sa medicinom...
Sacekaj da prodje tri meseca koliko ti je lekar savetovao, pa onda krenite na radove :)
Mod
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 05, 2005 12:25 pm

Post od Mod »

Ma samo napred!
Ne dozvoli da zbog jedne prepreke odustanes. Jeste bices i nervozna i tuzna i ljuta i na doktore i na samu sebe. Ali sve to prodje ako usmeris svoje misli i svoju snagu na pozitivne i lepe stvari.

Ja sam pre dve godine imala spontani na samom pocetku 4 meseca i mislila sam da necu moci da sa tim izadjem na kraj. Ali zahvaljujuci porodici i prijateljima prevazisla sam sve te lose stvari.

Samo hrabro napred!
super keva
Novi član
Novi član

hvala

Post od super keva »

Hvala draga. Ako ni zbog cega drugog, vredi se boriti zbog tako hrabrih zena kao sto ste vi. Bicemo u kontaktu! :D
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Ako je za neku utehu ,Super keva, ja pokušavam već tri godine ,imam sada 33 godine i ne ide ,ne vredi, sve ok, ali neće .
Imate bar jednu devojčicu (kažem ako je za utehu,mada dece nikad dosta,možda nama što smo ''kažnjeni''), ali živim za taj dan da čujem doktorku da mi kaže '' pa vi ste trudni.....''

Tako da ..........ma nećemo odustajati nemamo 100 godina i terajmo dalje.
Pozdrav :wink:
super keva
Novi član
Novi član

Post od super keva »

Drage moje, evo muz i ja smo odlucili, spremamo se na more.Racunamo na leto, sunce, divlje plaze Tasosa...Valjda ce nas Bog imati u vidu...
baki78
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 1:34 am

Post od baki78 »

samo napred. uzivajte u skrivenim uvalama na tasosu.
Imala sam fetus mortus u 5 i po mes.Posle toga sam pokusala sa trudnocom ali nije islo .sad sam "srecno "razvedena i trzim novog kandidata.
O analizama razmisljaj kad dojes sa mora i ostanes trudna. pozz. :wink: :P
super keva
Novi član
Novi član

Post od super keva »

Ljudi, super ste na ovom forumu, primecujete da se mnogo bolje osecam otkako se druzim sa vama!
:D :D :D dok ne odemo na tasos, secacemo se prosolg letovanja tamo...
ne zaboravi onu narodnu -dok jednom ne smrkne drugom ne svane.ja sam imala bezveznog prvog muza ali zato imam divno dete.sto bi rekao jedan moj drug, valjda je povuklo na ujcevinu, haha.sada imam divnog muza.bice valjda jos dece.ne sekiraj se. razvod je danas na zalost cest ko dobar dan.iskuliraj malo u divnom osecaju slobode .ja sam bila slobodna skoro 7 godina izmedju 2 braka.ne zaleci se. naici ce pravi.samo je bitno da imas visoke kriterijume.narocito kada je otac tvoje buduce dece u pitanju.srdacno,super keva :lol:
baki78
Stalni član
Stalni  član

Post od baki78 »

Nadam se da ce i meni sunce da sija jednog dana .
znam da se tocak srece okrece ali imam osecaj da je spor. :wink: :oops:
BetiBup
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 06, 2007 6:08 pm

Post od BetiBup »

Tasos! e, bas divno!
A kad spomenuste one "prave", ima jedna sjajna knjiga naseg psihoterapeuta Zorana Milivojevica, "Formule ljubavi" ili Kako ne upropastiti sopstveni zivot trazeci pravu ljubav (u podnaslovu).
Preporucujem bez obzira da li ste je nasli ili jos tragate:) Vrlo zanimljiva!
Do sledeceg citanja!
Pozz
baki78
Stalni član
Stalni  član

Post od baki78 »

Hvala! Dobila sam od drugarice knjigu kako pronaci muza -Macini bracni saveti. Odlicno su opisani musko zenski odnosi. 8)
jacquellineno1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Nov 21, 2005 6:23 pm
Kontakt:

Post od jacquellineno1 »

Imate divan forum o neplodnosti i sličnim problemima, sigurno ćete pronaći korisne informacije i podršku :wink:

http://www.roditelj.com/forums/index.php?showforum=29
sbuzic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 3:47 pm

za super kevu

Post od sbuzic »

SAMO POLAKO!!!Cemu panika jer dosta toga ide iz glave,i covek sam sebi napravi haos.Profesor Radunovic iz Visegradske se bavi humanom reprodukcijom i kazu da je realizacija oko 90%,pa kad bas zagusti mozes da mu se obratis.Do tada drzi se i navali. :wink:
Mod
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 05, 2005 12:25 pm

Post od Mod »

Stvarno se covek (tj. zena) mnogo bolje oseca kad razgovara sa forumasima ovog foruma!
Ja eto pre dvadana bila na UZ nadajuci se trudnoci. Al sipak! Kazu bio neki perzistentni folikul pa kad je konacno resio da pukne ostavio neku tecnost za sobom i napravio bolove u stomaku, mucninu, kasnjenje ciklusa i uzaludnu nadu. Eto to ti jezivot!
Al ja promenila doktora i nadam se konacno nasla nekog ko zna sata prica i sta radi!

Elem, idemo dalje! u nove radne pobede! :)

Pozdrav svima!
Odgovori