Visok nivo PROLAKTINA

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
zagor23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 23, 2006 8:17 pm

Visok nivo PROLAKTINA

Post od zagor23 »

Imam 26 godina, i već godinu dana pokušavam da ostanem u drugom stanju, nažalost bezuspešno.
Danas sam radila analizu PROLAKTINA u laboratoriji Hexalab. Analiza je rađena na aparatu AXSYM.
Rezultat pokazuje da je nivo Prolaktina 1612 mU/L, dok su referentne vrednosti u ovoj laboratoriji 29.5 - 513.0
Zanima me koji je mogući uzrok tolike vrednosti, kao i na koji način se leči.
Hvala unapred na svakom savetu, jer će mi puno značiti!!!!!!!
MARRY
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 16, 2005 6:38 pm

Post od MARRY »

Jedini savet za to vam je -don't worry be happy! reelaxxxx!!!!
Poviseni prolaktin je uzrokovan stresom.
kaca 33
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm

Post od kaca 33 »

I ja sam imala povisen prolaktin i doktor mi je rekao da je to od stresa ili ga obicno imaju malo nervoznije osobe. Povisen prolaktin moze da utice na izostanak menstruacije kao i ovulaciju.Cim sam pocela da pijem bromokriptin ( koji se inace malo duze pije ) mnogo sam se bolje osecala i menstruacija je pocela da se ustaljuje. Znaci, nije nista opasno ali izbegavaj stresne situacije.
Kalina75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 16, 2006 7:49 pm

Post od Kalina75 »

Prolaktin se povecava usled stresa i slazem se sa obe cure. Moras se opustiti,uzimaj jednom dnevno jednu kasiku sumadskog meda sa par kapi propolisa,jako je dobro i delotvorno
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

NAPISALI STE PITANJE NEPOTPUNO !!! POGLEDAJTE LJEPLJIVU I DOPUNITE INFORMACIJE KOJE SU TRAZENE....I OSIM TOGA PRETRAZITE FORUM NA TEMU povisen prolaktin, hiperprolaktinemija...duga je lista uzroka koja moze da uzrokuje istu ! istina je da je stres jedna od najcescih, ali taj uzrok je na poslednjem mjestu, kad se iskljuce svi ostali uzroci...najcesci uzroci hiperprolaktinemije su mali tumori ( prolaktinomi ) hipofize koji se dijagnostikuje sa nuklearnom magnetnom rezonancom sele turcike, hipothyroidism, hyperinzulinizam, razliciti lijekovi...npr. antipsihotici, cimetidine, ranitidin,i terapija ovisi od uzroka !!!

Drugo je pitanje da li je infertilitet braka uzrokovan ovom hiperprolaktinemijom ( da li imate redovne cikluse ? da li su ovulatorni ?) ili nekim drugim faktorom npr. smanjenim brojem spermatozoida kod partnera ? zapusenim jajovodima ? nepoznatim faktorom ?

Dakle...bacite se na pisanje.
Pozdrav,
ObGyn
Kalina75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 16, 2006 7:49 pm

Post od Kalina75 »

Upotpunite svoje pitanje i tacno napisite sve,a sve to da bi dr mogao da vam da odgovor na trazeno pitanje,pozdrav
Odgovori