Imam 26 godina, i već godinu dana pokušavam da ostanem u drugom stanju, nažalost bezuspešno.
Danas sam radila analizu PROLAKTINA u laboratoriji Hexalab. Analiza je rađena na aparatu AXSYM.
Rezultat pokazuje da je nivo Prolaktina 1612 mU/L, dok su referentne vrednosti u ovoj laboratoriji 29.5 - 513.0
Zanima me koji je mogući uzrok tolike vrednosti, kao i na koji način se leči.
Hvala unapred na svakom savetu, jer će mi puno značiti!!!!!!!
Visok nivo PROLAKTINA
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
I ja sam imala povisen prolaktin i doktor mi je rekao da je to od stresa ili ga obicno imaju malo nervoznije osobe. Povisen prolaktin moze da utice na izostanak menstruacije kao i ovulaciju.Cim sam pocela da pijem bromokriptin ( koji se inace malo duze pije ) mnogo sam se bolje osecala i menstruacija je pocela da se ustaljuje. Znaci, nije nista opasno ali izbegavaj stresne situacije.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
NAPISALI STE PITANJE NEPOTPUNO !!! POGLEDAJTE LJEPLJIVU I DOPUNITE INFORMACIJE KOJE SU TRAZENE....I OSIM TOGA PRETRAZITE FORUM NA TEMU povisen prolaktin, hiperprolaktinemija...duga je lista uzroka koja moze da uzrokuje istu ! istina je da je stres jedna od najcescih, ali taj uzrok je na poslednjem mjestu, kad se iskljuce svi ostali uzroci...najcesci uzroci hiperprolaktinemije su mali tumori ( prolaktinomi ) hipofize koji se dijagnostikuje sa nuklearnom magnetnom rezonancom sele turcike, hipothyroidism, hyperinzulinizam, razliciti lijekovi...npr. antipsihotici, cimetidine, ranitidin,i terapija ovisi od uzroka !!!
Drugo je pitanje da li je infertilitet braka uzrokovan ovom hiperprolaktinemijom ( da li imate redovne cikluse ? da li su ovulatorni ?) ili nekim drugim faktorom npr. smanjenim brojem spermatozoida kod partnera ? zapusenim jajovodima ? nepoznatim faktorom ?
Dakle...bacite se na pisanje.
Drugo je pitanje da li je infertilitet braka uzrokovan ovom hiperprolaktinemijom ( da li imate redovne cikluse ? da li su ovulatorni ?) ili nekim drugim faktorom npr. smanjenim brojem spermatozoida kod partnera ? zapusenim jajovodima ? nepoznatim faktorom ?
Dakle...bacite se na pisanje.
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn