Imam 34 godine , u 16-toj sam nedelji trudnoce .Prva trudnoca kao i porodjaj protekli bez problema.
Pre dva dana radila sam po drugi put ultrazvucni pregled za tripl test jer je po misljenju geneticara prethodni odradjen rano (15+1) . Na Tripl test su me poslali jer su rezultati Double testa bili 1:93 i a navodno razlog takvom rezultatu nehomogena posteljica

Rezultati prvog Tripl testa po misljenju ginekologa O.K.
Gestational age at sample date 15+1
AFP 50.8 IU/ml 1.80 Corr. Mom
uE3 3.6 nmol/L 0.72 Corr. Mom
HCG 45220 mlU/ml 1.32 Cor. Mom
Tr.21 risk at term 1:1776
Age risk at term 1:444
Neural tube defect risk- The corrected MoM AFP 1.8 is located in the low risk area for neural tube defects.
Risk for trisomy 18-The calculated risk for trisomy 18 is <1:10000, which indicates a low risk.
Rezultati novog triple testa medjutim ukazuju na mogucnost defekta neuralne tube
Gestational age at sample date 16+1
AFP 125ng/ml 3.17 Corr. Mom
uE3 2.82 ng/mL 1.30 Corr. Mom
HCG 46371 mlU/ml 1.63 Cor. Mom
Tr.21 risk at term 1:2939
Age risk at term 1:445
Neural tube defect risk- The corrected MoM AFP (3.17) is located in the high risk area for neural tube defects.
Risk for trisomy 18-The calculated risk for trisomy 18 is <1:10000, which indicates a low risk.
Misljenja su da ne treba raditi amniocintezu posto se njome ne moze utvrditi defkt neuralne tube i da se moze uociti ultrazvukom ukoliko nije manji defekt .
Nikakve dodatne informacije nisam dobila pa sam sad obezglavljena i neznam sta mi je ciniti!!!!
Molim Vas da mi kazete da li su mi potrebne neke dodatne analize i koje i kako je moguce da je prethodni nalaz triple testa uredan a nakon samo nedelju dana pozitivan na defekt neuralne tube? A zbunjena sam i ovim razlicitim jedinicama IU/ml i nmol/L na prvom a ng/ml na drugom testu.Da nije tu neka zabuna

Pozdrav,
Maja