Visednevno krvarenje nakon kiretaze zbog missed ab

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Anita_M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 30, 2007 12:40 pm

Visednevno krvarenje nakon kiretaze zbog missed ab

Post od Anita_M »

Pozdrav svima na forumu, koji je zaista izuzetan.

Molila bih da mi neko odgovori da li ima razloga za paniku zbog visednevnog krvarenja nakon kiretaze koja mi je ucinjena u 7,5 nedelji zeljene trudnoci nakon konstatovanja prestanka rada srcane radnje fetusa na UZ. Bila sam hospitalizovana zbog preteceg pobacaja uzrokovanog hematomom u blizini ploda Haemathoma subchorionis.

Primljena sam 18.05.2007 na GAK Visegradska. Evo dela teksta iz otpusne liste:

21.05.2007 Ultrazvucni pregled: u kavumu uterusa gestacijski prsten pravilnog oblika, bez registrovane srcane akcije. Na zadnjem zidu vidljiva separacija ovojaka u duzini od 20 mm. CRL 15 mm, Ng/Kl 6.3 Ng/Uz 8.0

23.05.2007 Kontrolni ultrazvucni pregled: Kavum uterusa lako prosiren, ispunjen koagulumima. nema se utisak postojanja rezidualnog tkiva.

...Dana 22.05.2007 ucinjena kiretaza zbog missed ab i dobijeno decidualno tkivo poslato na HP. iz dobijenog materijala uzet bris za mikrobioloska ispitivanja i uzorci za citogenetiku i histopatoloski pregled...

terapija: eritromicin 500 mg 4x1 tokom 4 dana

Svo vreme nakon intervencije stomak mi je nadut, sa bolovima i blagim krvarenjima koje se u toku popodneva ka noci pojacava kao i bol. Krvarenje je svetle boje sa sitnim ugruscima.
Da li je to normalno?

Hvala
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od OljaA »

Ja sam imala pre devet meseci spontani u 6-toj nedelji, počelo je sa braon kapima, zatim krvarenjem koje Utrogestan nije mogao da zaustavi i nisam bila na kiretaži jer je bio potpun pobačaj.
Znači 9 dana malo braon kapi nakon toga spontani kako ti opisuješ, svetle boje i ugrušci, a onda jače, nakon nedelju dana prestaje ali još uvek tinja (na papiru), nakon dva dana odliv nakon čega prestaje agonija i ostaje bol u duši koji sa čekanjem da se stiša.
Najgori perod u mom životu Slika
Slika
Slika
Suzy Q
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 06, 2006 9:39 am

Post od Suzy Q »

5 maja sam imala eksplorativnu kiretazu zbog zadebljalog endometrijuma, bio mi je tad poslednji dan ciklusa...krvarenje se nastavilo jos 7 dana posle( svetle boje, oskudno i praceno blagim bolovima ).
posle desetak dana pocela sam ponovo da krvarim pomalo, braon boje, isto desetak dana, kad je usledila menstruacija...evo treci dan lije iz mene nevidjeno, jutros sam ustala u lokvi krvi, lelujam se...sta se desava i dali je normalno..NEZNAM! Citala sam ovde da se zenama dogadjalo slicno...
Odgovori