Virusi u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Virusi u trudnoci

Post od isidora »

da li neko zna da li herpes spada u opasne viruse u trudnoci? imam periodicno problem sa herpes-simplexom koji mi izlazi na usni, i bude prilicno dramaticno: temperatura oko 37, oteceno lice, oko koje se skoro zatvori, bol, ogroman balon napunjen limfom, koji kad pukne zna da zarasta nedeljama... :(

e bas sad imam jedan takav (koji vec prolazi) a na samom pocetku trudnoce sam...

pomoc?

koji je ono hrvatski sajt koji ste pominjali da doktori odgovaraju za 24h?

bas sam zabrinuta... :(
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sludjena mama »

isidora ,evo nekih sajtova gde mozes da procitas nesto vise o tome

http://www.* REKLAMA */index.php?op ... Itemid=112

http://www.* REKLAMA */index.php?op ... Itemid=112

u svakom slucaju,dok ti se ne javi neko ko zna koji je to sajt koji te interesuje,konsultuj se s ginekologom,koji ti vodi trudnocu!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

o, jbt... ovo je starsno, a ja tek u petak treba da se vidim sa svojim doktorom... :-?
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

o, jbt... ovo je starsno, a ja tek u petak treba da se vidim sa svojim doktorom... :-?

hvala, u svakom slucaju.
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Isi, evo ti link...postavi pitanje dr Radoncicu

http://www.zdravljeizivot.com/hrv/index ... um&s=forum
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Možeš slobodno koristiti aciklovir mast u trudnoći.
Ukucaj -aciklovir u trudnoći-na Google i videćeš koliko je trudnica imalo sličan problem i najčešća terapija je upravo Aciklovir.
I naravno, podigni svoj imuni sistem najviše što možeš.
Sve najbolje
Ksenija
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

moj doktor me je danas utesio: postoji opasnost, samo u domenu teorije... nadam se da to nece biti slucaj sa mnom. :)
ana983
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 11, 2012 11:08 pm

Re: Virusi u trudnoci

Post od ana983 »

U VELIKOJ SAM DILEMI.MOLIM VAS DA MI POMOGNETE I DATE VASE MISLJENJE.NAIME,U DRUGOM SAM STANJU,U PRVOJ I DRUGOJ NEDELJI TRUDNOCE SAM DOBILA GENITALNI HERPES I PILA SAM ACIKLOVIR.ANALIZOM KRVI JE UTVRDJENO DA MI JE POVISEN IGG,A IGM JE UREDU,STO SU MI OBJASNILI DA VEC POSEDUJEM ANTITELA OD RANIJE,TE SE SAD HERPES SAMO PONOVO AKTIVIRAO.OVDE SU MISLJENJA PODELJENA.NEKI SMATRAJU DA TREBAM DA PREKINEM,A NEKI DA ZADRZIM.BRINE ME TO STO SAM PILA ACIKLOVIR JER DOKTORI KOJE JA POZNAJEM NISU SIGURNI DA LI SPADA U GRUPU B ILI C?!NEKAKO IMAM NADU DA JE TO ISUVISE MALA TRUDNOCA DA BI IMALO NEKIH STETNIH UTICAJA,MOLIM VAS DA MI ODGOVORITE!!!!

HVALA VAM UNAPRED!!!
Odgovori