VIRAK, VRKUTA

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
jelkicaj
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 19, 2011 5:51 pm

VIRAK, VRKUTA

Post od jelkicaj »

Molila bih nekoga ko koristi caj od virka da mi pojasni malo nacin upotrebe. Kad se pocne piti koliko dana se mora uzimati? Uzima li se u vreme menstruacije?
Amsterdam
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 26, 2011 2:57 pm

Re: VIRAK, VRKUTA

Post od Amsterdam »

jelkicaj napisao:Molila bih nekoga ko koristi caj od virka da mi pojasni malo nacin upotrebe. Kad se pocne piti koliko dana se mora uzimati? Uzima li se u vreme menstruacije?
Zdravo Jelkicaj,caj od virka se pije tako sto se 1 puna mala kasika prelije sa cetvrt litre vrele vode i ostavi kratko da odstoji.Knjiga o lekovitim biljkama od Marije Treben je jako dobra.Tu sam citala da se virak pije i zajedno sa hajduckom travom za ginekoloske probleme,da je odlican.Licno ga nisam pila,ali jesam mesavinu cajeva koprive,hajducke trave i nevena.To sam pila zbog endometrioticnih cisti.Bilo bi dobro kad bi nasla i ti knjigu,ako zelis da koristis cajeve,kao dodatak lecenju naravno...i kontrole kod lekara naravno to vec znas. :wink: Nadam se da sam bar malo pomogla.A da,tacan naziv knjige je Lekovito bilje iz Bozje apoteke,Marija Treben.Pozdrav.
>>>Mina<<<
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 05, 2011 8:35 pm

Post od >>>Mina<<< »

Zna li neko za sta je tacno ovaj caj??? Ja imam problema sa zapusenim jajovodima. Ne znam da li postoji neka mesavina cajeva koja bi mogla da otpusi jajovode. Ako neko zna nesto o tome i ako su nekome cajevi pomogli neka mi odgovori. Molim vas... :roll:
jelkicaj
Stalni član
Stalni  član

Post od jelkicaj »

E, bas ti hvala na ovim informacijama. Nasla sam cini mi se dok ti ovo pisem internet verziju ove knjige!! Sad cu da pogledam. Srce si!
jelkicaj
Stalni član
Stalni  član

Post od jelkicaj »

Mina, evo linka za knjigu koju je Amsterdam spomenula http://www.scribd.com/doc/17037837/Treb ... je-Apoteke. Tu lepo procitaj. I mene svasta zanima o virku, hajd da vidimo.
jelkicaj
Stalni član
Stalni  član

Post od jelkicaj »

Da, to je ta knjiga! Joj, super je!!! Hvala do neba!
Amsterdam
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 26, 2011 2:57 pm

Post od Amsterdam »

jelkicaj napisao:Da, to je ta knjiga! Joj, super je!!! Hvala do neba!
Nadam se da ce ti knjiga bar malo pomoci,svima nama...a na kontrole moramo ici kod lekara,mada su retki lekari koji podrzavaju lecenje biljem,slazem se da trebamo i jedno i drugo.Meni recimo vaginalete kantarina,tj.Fitovag puno pomazu,eto one su biljne,ali mi je lakse i kada se vratim sa kontrole od lekara,moramo i to.Pozdravljam vas.
jelkicaj
Stalni član
Stalni  član

Post od jelkicaj »

Amsterdam, slazem se PREGLED KOD LEKARA JE IPAK PREGLED!!!
baki78
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 1:34 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od baki78 »

pozz...cula sam da je macina trava ili ocajnica dobra kod prociscavanja jajovoda i regulisanja hormona...
meni je odstranjen jedan jajovod zbog vanmatericne a ovaj sto je ostao nije prohodan...

dali neko ima iskustvo sa ovim cajem?
>>>Mina<<<
Novi član
Novi član

Post od >>>Mina<<< »

Isti problem i kod mene. Narucila sam ovaj caj kod jedne travarke. Pocecu da ga pijem pa sta bude... Nasla sam toliko nekih recepata za zapusene jajovode na netu da ne znam ni sama za koji da se odlucim,koji je najefikasniji i da li uopste pomaze. Uzela sam jos i Crveni zdravac i Macinu travu a picu i Vrkutu... Nadam se da ce bar necemu pomoci...ali uglavnom necu odustati. A istovremeno prikupljam papire za vantelesnu,da ne gubim vreme.
>>>Mina<<<
Novi član
Novi član

Post od >>>Mina<<< »

baki78... Pokusaj i ti sa ovim cajevima. Ko zna,mozda stvarno pomazu. Ne mozes da znas dok ne probas,uglavnom ne stete. Srecno!
baki78
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 1:34 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od baki78 »

Cula sam i ja za te trave...crveno zdravac regulise hormone.
Slobodan Tesic preporucuje zalfiju,crveni zdravac i maticnjak
plus maticni mlec, propolis kapi i jabukovo sirce sa medom
Crveni zdravac znaci za hormone, zalfija protiv upale a maticnjak za smirenje...macina trava ili ocajnica regulise hormone i prociscava jajovode...ali nju nesmes valjda da pijes kad imas ciklus i kad sumnjas na trudnocu jer izaziva kontrakcije.
visnja16
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2011 9:44 am

Post od visnja16 »

ja pijem virak i macinu travu oko mesec dana , ne bas svaki dan i ne bas po 3 solje , jedino sto primucujem da sam se ugojila , jedem isto cak i manje, raste mi dupe i stomak, test sam radila negativan je, dobila uredno, grudi su mi normalne, ne boli me nista....jel imao neko slicno iskustvo da se gojio itd...na testovima su mi hormoni ok, laparaskopiju i hsg jos nisam radila jer sam imala prvo , mikoplazmu pa urea , po lekaru bi kako je rekao trebali vec da smo trudni, ja ustvari ne znam sta mi je, mada stresova oko mene je dosta i nisam opustena itd
Odgovori