Moja sestra 33 godine i zet 38 godine pokusavaju dobiti bebu, iza sebe imaju 2 ICSI postupka, u oba slucaja je doslo do spontanog, jer je u oba slucaja beta 15 dana bila dosta velika, prvi put preko 100, drugi put oko 350, medjutim krvarenjem je odbaceno sve, te nije doslo do trudnoce.
Upuceni su da urade sledece,
da na Institutu za humanu genetiku u bg-u rade pi-si ar metodu,nalaz iz krvi koji jedino oni rade,to obavezno moramo uraditi zbog daljih vantelesnih,jer ukoliko se ispostavi da je gen krivac svaka vantelesna je bezuspešna.
Da li neko moze da mi kaze kakva je ovo metoda, da li se uopste ovako zove i da li se radi i privatno
u vezi VTO.....
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
u vezi VTO.....
double trouble is my life
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Veki, nisam sigurna u pravo znacenje PCR, ali onako kako ga ja shvatam to je analiza koja utvrdjuje postojanje mutacije odredjene sekvence gena. Npr. ja sam na Institutu za onkologiju uradila PCR sekvencu p53 gena. Ali to se radi ciljano, na odredjenom genu za koji se pretpostavlja da ucestvuje u nastanku neke bolesti.
Nekako mi je logicno da se kod tvoje sestre i NJM radi klasican kariotip (Q ili G banding tehnikom). Tu se dobija slika o hromosomskoj garnituri- da li su svi hromosomi na broju i pravilne strukture.
Obicno se visak ili manjak hromosma jasno fenotipski ispoljava, tako da sumnjam da je rec o brojcanoj aberaciji. Ako postoji problem na nivou hromosoma onda to moze biti neka (najcesce) balansirana translokacija, koja kod bebe "predje" u nebalansiranu.
Ako se i utvrdi neki problem u kariotipu to moze da se prevazidje PGD-om, to pretpostavljam da znas!
Ako hoces probaj na SC-u da kontaktiras Anusku, ona je magistrirala na genetici ili probaj da je kontaktiras preko Kutka, ona je aktivna na pdf "Povisen fsh"
Drzim fige da je sve OK!
Nekako mi je logicno da se kod tvoje sestre i NJM radi klasican kariotip (Q ili G banding tehnikom). Tu se dobija slika o hromosomskoj garnituri- da li su svi hromosomi na broju i pravilne strukture.
Obicno se visak ili manjak hromosma jasno fenotipski ispoljava, tako da sumnjam da je rec o brojcanoj aberaciji. Ako postoji problem na nivou hromosoma onda to moze biti neka (najcesce) balansirana translokacija, koja kod bebe "predje" u nebalansiranu.
Ako se i utvrdi neki problem u kariotipu to moze da se prevazidje PGD-om, to pretpostavljam da znas!
Ako hoces probaj na SC-u da kontaktiras Anusku, ona je magistrirala na genetici ili probaj da je kontaktiras preko Kutka, ona je aktivna na pdf "Povisen fsh"
Drzim fige da je sve OK!

-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0