U vezi kasnjenja menstruacije...

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Strah
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 17, 2009 8:43 pm

U vezi kasnjenja menstruacije...

Post od Strah »

Pozdrav svima. Dakle imam neki strah jer mojoj devojci kasni menstrualni ciklus danas joj je 29dan a ona obicno dobija do 30-og. Imali smo odnos uvek sa prezervativima ali smo resili da uradimo to bez, i to smo uradili 3-4puta, stim sto sam ja pazio i siguran sam da nije nista izaslo. Dakle ako se desi ono da njoj kasni dugo da ostane u drugom stanju, i da odemo na vreme kod ginekologa jos u ponedeljak, dali postoji mozda neki lekovi koje bi joj lekar prepisao da dobije? Citao sam i znam dosta toga ali ovde mi je sigurnije da pitam pre nego sto odem kod lekara s njom. Pozdrav i svako dobro...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: U vezi kasnjenja menstruacije...

Post od tamaraft »

Teorijski moguce da je trudna, u praksi malo teze!

Sachekjte pregled, moguce da se radi samo o hormonalnom disbalansu, nekoj upali, ili je bila prehladjena, bolesna...stres...predpostavljam da je u pitanju mlada zenska osoba, chim imate ovakve strahove...

Uostalom posle pregleda ce sve biti jasno a terapija ako je potrebna ce biti prepisana od strane lekara.

I bez obzira na mladost i ludost i zelju da se seksualni odnos obavi bez prezervativa opet postoje nachini da se zashtitite i ne stvarate sebi i devojci ovakve glavobolej i probleme! Porazgovarajte otvoreno sa ginekologom oko najboljeg vida kontraceptivne zashtite za vas dvoje!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Strah
Novi član
Novi član

Post od Strah »

Da ima neku temperaturu sada i pod stesovima je + zbog fakulteta i sve to. Ali u slucaju da je trudna i da se ode na vreme kod ginekologa za dan dva. Jel moguce da se to resi nekim lekovima ili to mora hiruskim putem ?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Postoji medikamentozni prekid trudnoce, opustite se, i posle pregleda ce sve biti jasnije!

Ne vredi da sada razmishljate o tome ili da ne daj boze date devojci ideju da pije neke tablete!

Verovatno je u pitanju hormonalni disbalans, pamet u glavu, kondom na penis i pazite na svoje zdravlje i zivce!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Strah
Novi član
Novi član

Post od Strah »

Citao sam o medikamentoznom prekidu trudnoce. Jel mi mozes reci radili smo test za trudnocu i pokazala se samo jedna linija (C) sto znaci da nije trudna. U pitanju je test Babyrapid hcg test za rano otkirvanje trudnoce. E sada dali bi trebali da odemo kod ginekologa ili samo da sacekamo neko vreme. Jel moze neki savet po tom pitanju ? Hvala puno :wink:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Niste pomenuli kada je bio taj nezashticeni odnos, koliko vremena je proshlo od toga! I niste rekli koliko devojka ima godina! Da li su ciklusi od pochetka redovni, da li je od skoro postala seksualno aktivna...

Ako je test pokazao da nema trudnoce onda nema! Ako ste ga radili po pravilu i uputstvu u jako malom procentu nije tachan test!

Bez obzira na to devojka bi zbog kashnjenja trebala da ode ginekologu, ako je to kashnjenje ciklusa preko 2 nedelje, na pregled ili UZ pregled da se vidi da li poshtoji neki konkretan razlog poremecaja ciklusa!
Strah
Novi član
Novi član

Post od Strah »

Nezasticeni odnos je bio pre 2-3nedelje. Inace ona dobija uvek do 25 do 29dana. A danas je 31. Devojka ima 20godina Ciklusi joj nisu redovni bas tacni, recimo nekada 22, nekada 26 nekada 29. Seksualno je aktivna skoro godinu dana naravno samnom :) Test smo radili strogo po pravilu i kaze da je tacan 99% .
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Razlozi za brigu su minimalni!

Neka sacheka do kraja nedelje, ako ne dobije menstruaciju neka ode ginekologu!

Pozdrav
Strah
Novi član
Novi član

Post od Strah »

Hvala ti puno! spasila si mi mozak :))))))))
Strah
Novi član
Novi član

Post od Strah »

A sta treba da znaci to sto joj se naduo stomak, i porasle su joj grudi bas dosta, kao kad treba da dobije, bole je jajnici s vremena na vreme, kao da je nesto bocka. Danas je isto nesto zaboleo stomak kao da treba da dobije. Ali i dalje nista... Do cega to moze da bude, dali da uradimo jos jedan test za trudnocu? :oops:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

To sve zvuchi kao PMS!

Testovi su u slobodnoj prodaji u svim apotekama i drogerijama tako da mozete da uradite shta god vas dvoje hocete!
jelenas1000
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 06, 2010 5:00 am

Post od jelenas1000 »

A meni zvuci i kao pms ali i kao trudnoca! :lol: Ja sam imala iste simptome i nisam verovala da sam u drugom stanju, boluckao me stomak kao da cu da dobijem a nikako da dobijem, grudi su me bolele stomak mi je bio naduven kao da imam upalu besike i doduse isla sam stalno u wc.
Najbolje da ode kod ginekologa i uradi test iz krvi.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Simptomi trudnoce i PMS su slicni, ali po onome sto si napisao, sansa da je trudna je jako mala. Kasnjenje moze biti i na psihickoj bazi ako je opterecena razmisljanjem o tome dal ce da dobije ili ne.
Test iz krvi je pouzdan, jer kao sto meni nedavno ginekolog rece, beta se pojavljuje samo kod trudnih zena.
Ako ce vam to olaksati period cekanja, koliko znam u Srbiji taj test rade sve privatne i drzavne laboratorije i nije preterano skup.
Nikiii<3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 16, 2011 11:59 pm

Post od Nikiii<3 »

Pozdrav svima!!!
menstruacija mi kasni 4 dana obicno imam redovan ciklus. sa svojim partnerom koristimo metodu prekinutog snosaja... imam blage bolove u donjem delu stomaka... da li sam trudna? zelela bih da cujem i vase misljenje pre posete ginekologu... :***
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Niki a i svi ostali, ako ste imali nezasticene odnose (prekinuti snosaj je jedna od NAJNEPOUZDANIJIH kontraceptivnih metoda - pogledajte na podforumu sexualnost detaljno) tacan odgovor moze da vam da ISKLJUCIVO lekar ili treba da uradite test.

Simptomi PMS i trudnoce su slicni!!!!

Prekinut snosaj je nepouzdan !!!!

Plodni dani kod zene su uglavnom od 14 do 16 - mada kod svake zene individualno, a i moze da varira od ciklusa do ciklusa (radi sigurnosti treba izbegavati odnose bez pouzdane kontracepcije od 10 do 20 dana ciklusa)

A niko od nas nema carobnu kuglu da bi video dal ima ili nema trudnoce i zaista mi nije jasno kako ocekujete da vam na forumu neko da odgovor???

Polazim od toga da je vecina vas koja postavlja ovo pitanje neiskusna i mlada, ali bas zato pamet u glavu i ako ne zelite da postanete rano roditelji koristite kontracepciju-Ako nase bake nisu mogle da biraju, bar u danasnje vreme je kontracepcija dostupna i za svakog ima po nesto - da bi se skoro svakodnevno postavljao ovoliki broj tema sa pitanjem da li sam trudna....
Odgovori