Vestacka oplodnja ali koji nacin

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
cvjela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 01, 2007 12:45 pm

Vestacka oplodnja ali koji nacin

Post od cvjela »

Postovani
Ja i suprug smo se prijavili za vestacku oplodnju u okviru programa drzave, sada cekamo dalja uputstva.
Ono sto mene zanima jeste mozete li mi reci koji vid vestacke oplodnje bi nama trebao s obzirom da je broj spermatozoida kod supruga 2 miliona?
Sve ostalo je u redu, pokretljivost, fiziologija organa kao i moji rezultati,
broj je ono sto nam pravi problem.
Hvala unapred
holly-molly
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 1:50 pm

Post od holly-molly »

Koliko se ja razumem,vi cete sigurno raditi ICSI.

Puno srece :D !
Tina 76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 10:03 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Tina 76 »

Pa ukoliko ste u programu, trebalo bi da ste dobili odstampanu brosuru o svemu... tako je u Novom Sadu. I ja sam u programu za VTO.
Ja mislim da ce vam predloziti ICSI. To je ubrizgavanje spermatozoida u citoplazmu jajne celije. To se radi kada postoji neki problem sa spermatozoidima.
Srecno!
Časa je uvek polu PUNA!
dzejdi2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 08, 2008 6:41 pm

Post od dzejdi2 »

Definitivno ICSI, klasican postupak IVF-a nije celishodno raditi jer za klasican postupak kazu treba bar 5 miliona.
cvjela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 01, 2007 12:45 pm

Post od cvjela »

Hvala vam na odgovorima.
Inace tek smo se prijavili pa sada cekamo dopis sa daljim instrukcijama.
Jedna moja prijateljica, koja mi je inace i dala broj telefona, je cekala nekih mesec i po dana na taj dopis, i procedura joj je zakazana nekih dva meseca po prikupljanju potrebnih rezultata.
Mislila sam da se puno ceka na to, ali to izgleda i nije tako sporo.
Sada se barem necemu nadam.
Puno srece svima
neda72
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 09, 2008 8:17 pm

Post od neda72 »

moram da vas pitam o kakvoj brosuri je rec.I ja sam dobila poziv za vt u Visegradskoj ali nismo dobili nikakvu brosuru
cica79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 19, 2007 12:34 pm

Post od cica79 »

Nedo,
ja ovih dana treba da odem do Gak -a da se prijavim za vt.Imam papir sta mi je potrebno od analiza kada me pozovu, traze se hormoni, brisevi, kolposkopija,papa, spermogram itd.Ovaj papir sam dobila preko veze i polako sam pocela da prikupljam rezultate.
Ja sam radila HSG prosle godine, lapraskopiju ne i jednu inseminaciju ove godine, mene zanima da li se uvek radi vantelesna ili oni kada te pozovu predloze inseminaciju?
Ako bi mi predlozili inseminaciju ja ne bih pristala , nastavila bih ptivatno to da radim, jer to i nije nesto skupo.
Logicno bi bilo da se radi vt, jer je to skupo i nije dostupno svima.
Pozdrav
Odgovori