veliki problem!!!molim za pomoc

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
batty
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 03, 2009 10:30 pm

veliki problem!!!molim za pomoc

Post od batty »

Pozdrav svima! imam veliki problem! saznala sam pre par dana da sam trudna.desilo mi se da neznajuci da sam trudna,prilikom jednog nezasticenog odnosa popijem pilule za dan posle,postinor 2. naravno,bila sam kod lekara i sada treba da stignu rezultati analiza. medjutim,doktor ni sam nije znao(!?????????!!!!!!!!!verovali ili ne) da mi objasni da li i kakve moze to imati posledice po bebu. molim ako bilo ko zna da mi odgovori! uzasno sam zabrinuta i poludecu dok cekam rezultate!tada sam bila otprilike 3-4nedelje trudna.sada sam u 2.5mesecu. da bi situacija bila jos gora,u to vreme sam zbog bolova popila i naproxen i tetrazepam,doduse po jednu tabletu :cry:hvala unapred puno,puno!!!
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Batty dok ti se ne javi neko pametniji, evo da probam onako laicki, korak po korak...

Tableta "dan posle" se pije neposredno posle nezasticenog odnosa (u roku od 72 h?). U tom trenutku je mozda tek doslo do spajanja jc i spermica (nikad se ne dasava u trenutku odnosa, vec par sati posle, moze da prodje i 24 h i vise).
Ako imas uputstvo pogledaj na sta ta tableta utice...meni se cini da ona utice na to da ucini endometrijum "negostoljubivim" za implantaciju. Medjutim, kod tebe tableta nije odradila svoj posao, tako da se embrion usadio (a on se usadjuje nekih 7 dana posle ovulacije). Ako je ovaj moj tok misli ispravan, onda ne bi trebalo da bude ikakvih problema s trudnocom.

Takodje, po jedna tableta antireumatika nece nikako skoditi plodu...
Ne znam sta je tetrazepam- neki anksiolitik? Ni to u toj dozi ne skodi plodu.

ps. kad si napisala da si tada bila 3-4 nedelje trudna, u stvari to jos nije ili je tek period kad si zatrudnela, jer se trudnoca racuna od 1 dana ciklusa poslednje menstruacije. Dakle, ako ti je ciklus na 28 dana: "2 nedelja trudnoce" je u stvari vreme ovulacije, "treca nedelja trudnoce" je period implantacije, a "cetvrta nedelja trudnoce" je vreme ocekivane menstruacije! U tom slucaju tabletu si popila negde u 2. nedelji ciklusa.

Srecno, :D
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

evo i mene laicki.

1. pouzdano znam da pilule za kontracepciju nisu dodatan rizik za razvoj ploda. a posto je postinor isto to samo malo drugacije, onda verovatno vazi ista stvar za njega.

2. po jedna pilula antireumatika i misicnog relaksansa nisu nista strashno. pretpostavljam da bi bilo lose kada bi bila na terapiji istim pilulama.

eto, pozdrav i srecno!
batty
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 03, 2009 10:30 pm

Post od batty »

hvala puno!!! stvarno je divno ovo sto radite, i sajtom,tj. forumom sam odusevljena.:D trudicu se da i ja ovako budem nekom od pomoci. saznala sam da je verovatno sve u redu i sad sam mnogo mirnija 8)
Odgovori