veliki miom

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
australijab
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 8:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

veliki miom

Post od australijab »

Pozdrav svima!
Poslije obicnog, vise redovnog nego zbog nekog posebnog posjete ginekologu pozlilo mi je nakon pregleda poslije cega je ultrazvucno uspostavljena dijagnoza Dg: Uterus myomatosus sa Th: Operativa
Ostali podaci nalaza su AV, 85x45 mm, sa miomat cvorom - desno cca 70x70mm i miomat cvorom lijevo i iza uterusa cca 67x62mm. Endometrijum 7/8mm. Lijevi ovarijum 32x27mm i desni ovarijum se ne prikaze.
Menstruacije su mi redovne i bez pojacanog krvarenja i skoro da me nista nije boljelo sem ponekad "krsta". Imam 34 godine i nisam radjala niti imala abortusa. ZELIM DJECU!!!!!!!
Pitam Vas: STA DA RADIM?????? U haosu sam i totalnom ludilu. Odjednom bolesna i "sa viskom organa" zbog kojih ako ih odem izvaditi, kako predlaze ginek. necu mozda imati djece, jer svaka operacija je rizicna i mozda mi budu morali izvaditi "SVE". A ako ne odem na operaciju necu, kaze on, moci ni ostati trudna, a ni iznjeti trudnocu. Sta me snaslo, a ni momka nemam.
Kolike su sanse da ovakva operacija prodje uspjesno, tj. da mi sacuvaju maternicu jer je to za mene jedino uspjesna operacija? Sta da radim, da li da odem na tu oper. koju sam vec zakazala ili IMA NEKI DRUGI LJEK ili postupak SA VECIM SANSAMA DA SUTRA BUDEM MAJKA? Kako to sve izgleda?
Odgovori