velika briga

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
zabrinuti_tata
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 6:54 pm

velika briga

Post od zabrinuti_tata »

Pozdrav svima,
Velika me briga mori tako da je pokusavam i na forumima otkloniti.

Ukratko...
Supruga mi je prosle godine u julu prokrvarila u 6. nedjelji. Lezala je u bolnici do 8. nedjelje. krvarenje je bilo stalo, pustili su je kuci. U pitanju je bila blizanacka trudnoca, oba ploda su imala odgovarajucu velicinu i otkucaje. Medjutim isti dan je opet prokrvarila. Vracena je u bolnicu i konstatovano je da su se otkucaji izgubili. Izvrsena je kiretaza.

Poslije svih trauma i pauze od godinu dana, dali smo se na posao, tako da je supruga opet ostala u drugom stanju. Sada je na pocetku 12. nedelje. U osmoj nedelji je opet prokrvarila i opet su je zadrzali u bolnici, gdje je jos uvjek. Doktori kazu da se plod razvija normalno (velicina, otkucaji i dinamika). Krvarenja su periodicna svakih par dana (sveza krv, izmedju smedjkasti iscjedci). Od terapije prima 2x dabroston i svaki drugi dan injekciju progesterona. Dijagnosticiran je hematom i pregrada na materici (uterus septum). Problem je sto nikad ranije niko nije spominjao tu pregradu, ni prilikom proslogodisnjeg boravka u bolnici niti na velikom broju pregleda prilikom planiranja zadnje trudnoce. Tek su to neki dan spomenuli.

Ne znam vise kako da utjesim suprugu kada i ja lagano ludim od brige i iscekivanja.

ako ima neko nesto da kaze na ovu temu bio bih vam zahvalan.
zenlee
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:52 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zenlee »

Ne znam stvarno sta da vam kazem nisam doktor...zelim vam svu srecu ovog sveta da bude sve u redu.
Testosterone man
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Vasa supruga prima maksimalnu terapiju, a i utesna cinjenica je da je dogurala do 12-te nedelje.
Znaci, vi dajete sve od sebe i nadam se da ce sve biti OK!
zabrinuti_tata
Novi član
Novi član

Post od zabrinuti_tata »

Danas je ponovo bila na ultrazvuku, poslije dva dana krvarenja. Sve je uredu sa plodom. Pomalo nas i doktori izludjuju. Danas je drugi doktor bio i on je rekao da ne vidi da je pregradjena materica nego samo blago sedlasta. Takodje danas ni hematom nisu vidjeli. Ne znam vise u sta da vjerujem. Ali vjerujem u nas i guramo naprijed.

hvala vam
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Javljajte nam obavezno kako se odvija situacija!
Uz vas smo!!!!!!!
zabrinuti_tata
Novi član
Novi član

Post od zabrinuti_tata »

koga more iste brige.... gazimo 35. nedelju...

poz
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Srecno mami, tati i bebi!!!!
:D :D :D :D :D :D :D
nestrpljiva76
Novi član
Novi član