Pozdrav svima,
Velika me briga mori tako da je pokusavam i na forumima otkloniti.
Ukratko...
Supruga mi je prosle godine u julu prokrvarila u 6. nedjelji. Lezala je u bolnici do 8. nedjelje. krvarenje je bilo stalo, pustili su je kuci. U pitanju je bila blizanacka trudnoca, oba ploda su imala odgovarajucu velicinu i otkucaje. Medjutim isti dan je opet prokrvarila. Vracena je u bolnicu i konstatovano je da su se otkucaji izgubili. Izvrsena je kiretaza.
Poslije svih trauma i pauze od godinu dana, dali smo se na posao, tako da je supruga opet ostala u drugom stanju. Sada je na pocetku 12. nedelje. U osmoj nedelji je opet prokrvarila i opet su je zadrzali u bolnici, gdje je jos uvjek. Doktori kazu da se plod razvija normalno (velicina, otkucaji i dinamika). Krvarenja su periodicna svakih par dana (sveza krv, izmedju smedjkasti iscjedci). Od terapije prima 2x dabroston i svaki drugi dan injekciju progesterona. Dijagnosticiran je hematom i pregrada na materici (uterus septum). Problem je sto nikad ranije niko nije spominjao tu pregradu, ni prilikom proslogodisnjeg boravka u bolnici niti na velikom broju pregleda prilikom planiranja zadnje trudnoce. Tek su to neki dan spomenuli.
Ne znam vise kako da utjesim suprugu kada i ja lagano ludim od brige i iscekivanja.
ako ima neko nesto da kaze na ovu temu bio bih vam zahvalan.
velika briga
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 6:54 pm
Danas je ponovo bila na ultrazvuku, poslije dva dana krvarenja. Sve je uredu sa plodom. Pomalo nas i doktori izludjuju. Danas je drugi doktor bio i on je rekao da ne vidi da je pregradjena materica nego samo blago sedlasta. Takodje danas ni hematom nisu vidjeli. Ne znam vise u sta da vjerujem. Ali vjerujem u nas i guramo naprijed.
hvala vam
hvala vam
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 6:54 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 6:33 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5