Pozdrav.
Imam 26 godina,gravida 1,para 0-0-1-0.Prosle godine spontani pobacaj(oko 5 nedelje trudnoce).bHCG je bio dosta nizak odmah u pocetku pa je samim tim ukazivao na nesto sto bas nije uredu(tako mi je DR objasnio

) Isto tako progesteron je bio nizak,nesto ispod 10. 2 meseca posle spont.pobacaja papa test los,biopsija cervixa ukazuje na CIN2-3.Uradjena large loop excision.U isto vreme uradjen i HSG.Moram da dodam da je to radjeno u Americi i da pre HSG-a nisam radila nikakve brisove(bez obzira na moje insistiranje),samo sam IV dobila antibiotike u toku procedure.HSG je pokazao prohodne kanale i blago arkuatni uterus(Dr kaze da nema potrebe ni za kakvom korektivno operacijom oblika materice).Progesteron sam posle radila nekoliko puta uvek je nizi nego sto treba.Prva papa kontrola posle procedure-ASCUS.Druga(posle oko 6 meseci)-NORMALAN

Uradila hormone stitne zlezde TSH 0.02 uU/ml,T4 1.2 Upucena da izvadim antitela stitne zbog sumnje na Hashimoto THYROID PEROXIDASE ANTI 70.0 IU/mL i THYROGLOBULIN ANTIBODY 294.0IU/mL Ostali hormoni koliko toliko uredu.Napisacu ovde ako je bitno da bi se stekla cela slika mog "slucaja"

Za sad ne pijem nista za stitnu,kaze Dr za sada samo pratimo...Poslednja kontrola,pre 2 dana TSH 1.2 i svi ostali hormoni uredu. Od spontanog pobacaja skoro svaki mesec imam krvarenje izmedju menstruacija.Dr kaze da je to ovulacijsko,ali mene brine jer se pojavi npr 12 dana i 13,pa onda npr 16.I to bude uglavnom malo krvi tj sukrvica i to samo kad piskim pa se obrisem(sigurna sam da nije od bubrega ili besike).I tih dana me nekako tupo bolucka desna strana stomaka.Od svih ovih meseci od kad imam to,mozda samo 2 da nisam imala.Inace,menstruacija mi je na 28 dana i traje oko 7 dana.
U poslednjih 2 godine sam se toliko vukla po doktorima da me je vec sramota kad se pojavim tamo po ko zna koji put.Sama sebi licim na hipohondra,a nisam casna pionirska

A i ovi doktori me gledaju belo i ne znaju gde vise da me posalju i sta da mi rade.Pola analiza koje su mi uradili,uradili su jer sam ja zvala Dr-a iz BG pa pricala sa njim,pa prenela njima sta je rekao

Da on nije rekao da proverim Hasimoto....
Zanima me i molim doktore da mi odgovore:
1.Koje je Vase misljenje o arkuatnoj materici?Da li prouzrokuje probleme za zacece i trudnocu?
2.Da li treba da pijem nesto za ove hormone?Kako to sve utice na trudnocu?
3.Da li je moguce da je ovo krvarenje izmedju mestruac. zbog ovih hormona pobrkanih?Mada,ovaj put su mi bili normalni a opet sam imala spotting
4.Sta da radim sa ovim spottingom?Htela bi da uradim nesto pa da mogu da znam ako je ovulacijsko da budem mirna i znam da je to-to,a ne nesto drugo,jer stalno brinem
Evo bas danas kazem Dr-u da mi je cudno da mi nisu uradili ni ultrazvuk a kamoli transvaginalni,a vec me to nervira godinu i nesto...
Kao sto se vidi,nekoliko puta sam spomenula trudnocu

pa je ocigledno da hocu da pitam za savet,znaci sta da uradim,na sta da obratim paznju itd ako hocu da ostane trudna.
Izvinjavam se na opsirnosti i zahvaljujem unapred
Capri