Imala sam hormonsku terapiju pred IVI...Merional subcutano tri puta, Ovidrel (Gonadotropin) pred pucanje folikula, uz to pila (i jos uvek pijem) bromocriptin(posto mi je prolactin povecan), i Utrogestan 2 vag+1or +2vag...dve nedelje i nesto vise...imala sam spontani... e sad, ne vezano od spontanog..dok sam sve to primala i pila, osecala sam se odlicno, kao da nisam bila pod nikakvom terapijom...medjutim sada mi se desava (terapiju sam prestala 23.06.) da mi pritisak uzasno varira..ne vezano za doba dana..od jako nisko do visokog...U mojoj porodici boluju od visokog pritiska, a ja do sada nisam nikad imala probleme (imam inace 33 godine i bivsi sam sportista i imam sportsko srce i puls slabiji, mislim normalan je oko 55-60..sad ga imam oko 80)...obicno mi je 120/80..kad mi padne , padne na 100/60..i osecam se kao da cu da se onesvestim...a kad mi je povisen jako mi zuji u usima i cesto mi ide krv iz nosa..
Da li treba da se obratim nekom specijalisti (mislim za pritisak)..ili je to normalno?
pozdrav
Variranje pritiska posle hormonske terapije
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Hvala na reagovanju...vec sam napisala predhodno za godine u zagradi... imam 33..kad je visok onda je 140/100...do sada nisam imala nikakve zdravstvene probleme...niti sam bolovala od necega (sem decijih bolesti...zauske, boginje..itd)...Kad merim uglavnom mi se desi da je nizak100/110 sa 60-75...tako mi varira...samo jednom mi je bio ovako visok predvece kad sam merila...kad mi je cureo krv iz nosa...i kad mi je zujalo u usima..nemam glavobolje, nego vrtoglavice
Juce popodne nisam merila kao ni jutros pritisak......mada sam imala vrtoglavicu jutros...ali se bolje osecam..mogu normalno da funkcionisem...
Juce popodne nisam merila kao ni jutros pritisak......mada sam imala vrtoglavicu jutros...ali se bolje osecam..mogu normalno da funkcionisem...