Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Sada sam u 34 nedelji trudnoce i kod moje cerke u vrticu su se pojacvile varicele.
Koliko se moja mama seca, ona misli da sam ja imala varicele ali nije sigurna.
Interesuje me da li varicele mogu da stete plodu? Ukoliko ne mozda bi bolje bilo za moju cerku da ih dobije sada dok je jos mala (4 god,)???
Ukoliko vec niste dobili varicele, najvjerovatnije ste imuni, a jedini nacin da to ustanovite jeste da uradite IgG i IgM antitijela. Rezultati ce biti dovoljno da se kaze da li imate trajni imunitet ili ste osjetljivi na infekciju.
Stetni efekti varicele u trudnoci su u obrnuto proporcionalnom odnosu sa gestacijskom staroscu. Javite se da vidimo sta je bilo...
Srecno.
Pozdrav!!
Ja sam imala Varichele u 32.nedelji ..Opasno je ako se javi u prvom trimestru trudnoce,posle vec nije..Ni ja nisam bila sigurna da li sam imala boginje kao mala ili ne.Vadjenjem krvi su mi ustanovili prisustvo virusa..Bilo je sve ok,imala sam ih jako malo, desetak krastica,temperaturu nisam imala..
danas imam zdravu malu curicu..
Pozdrav!!