Vaporizacija?!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
balkanika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 06, 2004 2:00 am

Vaporizacija?!

Post od balkanika »

Posto su mi pronadjeni kondilom interesuje me kakv je zahvat vaporizacija?
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Vaporizacija je bukvalno uklanjanje virusnih promena razlicitim sredstvima ( radio talasi, elektricna strija, laser i sl.) ciji je krajnji rezultat spaljivanje istih.
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Pod vaporizacijom se podrazumeva isušivanje, isparavanje tečnosti iz tkiva (tako bi trebalo), mada se najčešće u praksi radi spaljivanje do karbonifikacije tj.ugljenisanja!
Kod vaporizacije se upotrebljava niža temperatura tj. modulacija energije na aparatima(laser, elektrokauter, radiotalasi) koja sporije postiže temperaturu do nekih 100 stepeni.
Korisnikov avatar
Sarah Key
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 03, 2009 10:38 am

Re: Vaporizacija?!

Post od Sarah Key »

Koja je razlika izmedju laserske i radiotalasne vaporizacije?
visnja16
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2011 9:44 am

Post od visnja16 »

meni je radjena vaporizacija ranice na grlicu materice sa 19 godina sad mi je 34 skoro, imala sam i kondilome i ranicu na grlicu, nikad niko od lekara nije mogao da provali da sam imala ranicu, sve je tako savrseno uradjeno, a kondilomi sad ih nemam -valjda- :) a imala sam, savetujem ti da nadjes doktora Živorada Perišića on je spasao nas tri mene i moje dve kume, spasice i tebe... ako nisi do sad radila idi privatno ako imas mogucnost plati i gotovo, da ne mislis, javi mi se ako ti treba neka dodatna informacija, srecno,
visnja16
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2011 9:44 am

Post od visnja16 »

laserska vaporizacija, razlike ima , kazu da je laser bolji , bar se kod nas pokazalo dobro, jedna kuma je rodila dete a nas dve ostale pokusavamo da zatrudnimo, hocu da ti kazem da je bitno da ti doktor dobro odradi a Živko je nas tri spasao što ja znam, Goca je imala los papa test, poslednji kako oni kazu stadijum kondiloma , 23 godine tad, a udala se sad sa 37 i odmah ostala trudna,
Odgovori