Najvjerovatnije cu vec za dva ili tri mjeseca morati na VO. Znacili bi mi svi komentari i iskustva!
Kako uopste sve pocinje? Napominjem da imam cerkicu koju sam rodila sasvim normalno i isto tako normalno ostala trudna...
vantjelesna oplodnja
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jul 13, 2008 3:30 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ista stvar
lejdi,
ukoliko odes na stranu 3 foruma, videces da je gotovo ista situacija sa mnom!
kako se to kod tebe desilo?
gde planiras raditi vto?!
srecno
srecno
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 12:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: vantjelesna oplodnja
Sta ste ti i tvoj surug do sada uradili od analiza?da li je cerkica sa istim suprugom ili ne?lady79 napisao:Najvjerovatnije cu vec za dva ili tri mjeseca morati na VO. Znacili bi mi svi komentari i iskustva!
Kako uopste sve pocinje? Napominjem da imam cerkicu koju sam rodila sasvim normalno i isto tako normalno ostala trudna...
Imate slican slucaj kao i mi do prve trudnoce je doslo odmah a na drugu smo cekali osam godina.Spermogram varirajuci,radili smo 5 iseminacija i nista.I onda krajem januara ja uradim HSG i u martu ostanem prirodno trudna.
Zelim ti isti ishod.
veliki sin
stigla nam je seka
stigla nam je seka
Re: ista stvar
ne znam sta da ti kazem. Prosle godine sam imala vanmatericnu i tada mi je uklonjen jedan jajovod, mada i prije toga nisam mogla da ostanem trudna, prvo mi predlaze Hsg pa ako ne uspije onda VO. Najvjerovatnije cu u Pg raditi u klinici Life, a sta je sa tobom? ne snalazim ti se bas na ovom forumu, koji je tvoj mailnjaka napisao:lejdi,
srecno
Za vto procedura je sledeca: prvo kontraceptivne pilule jedan ciklus ili nekoliko ciklusa (moze bez ove faze u zavisnosti od tvog stanja, hormona, reakcije jajnika na hormone i sl), onda nastupa suprefakt (otprilike od 20 dana ciklusa - opet ima individualnih odstupanja), onda se 3 dan ciklusa krece sa stimulacijom (Gonal, Menopur, Puregon...), a doza suprefakta se koriguje, svaki drugi dan uz i kad sve bude spremno, primas Pregnil (cini mi se 36 sati) pre aspiracije. Onda ide aspiracija jc, pa za 2 do 5 dana et. Posle dve nedelje radis betu i zelim ti da bude pozitivna.
Postupak se naravno razlikuje od pacijenta do pacijenta, ali kroz sve ove faze ces proci.
Postupak se naravno razlikuje od pacijenta do pacijenta, ali kroz sve ove faze ces proci.