vantjelesna oplodnja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
lady79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 29, 2008 2:16 pm

vantjelesna oplodnja

Post od lady79 »

Najvjerovatnije cu vec za dva ili tri mjeseca morati na VO. Znacili bi mi svi komentari i iskustva!
Kako uopste sve pocinje? Napominjem da imam cerkicu koju sam rodila sasvim normalno i isto tako normalno ostala trudna...
njaka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 13, 2008 3:30 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

ista stvar

Post od njaka »

lejdi,
ukoliko odes na stranu 3 foruma, videces da je gotovo ista situacija sa mnom!
kako se to kod tebe desilo?
gde planiras raditi vto?!
srecno
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

I ja sam u postupku, u oktobru imam VTO! Planiram raditi u Jevremovoj kod prof. Vlaisavljevica/A.Stankovica!
mamaana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 12:35 pm

Re: vantjelesna oplodnja

Post od mamaana »

lady79 napisao:Najvjerovatnije cu vec za dva ili tri mjeseca morati na VO. Znacili bi mi svi komentari i iskustva!
Kako uopste sve pocinje? Napominjem da imam cerkicu koju sam rodila sasvim normalno i isto tako normalno ostala trudna...
Sta ste ti i tvoj surug do sada uradili od analiza?da li je cerkica sa istim suprugom ili ne?
Imate slican slucaj kao i mi do prve trudnoce je doslo odmah a na drugu smo cekali osam godina.Spermogram varirajuci,radili smo 5 iseminacija i nista.I onda krajem januara ja uradim HSG i u martu ostanem prirodno trudna.
Zelim ti isti ishod.
veliki sin
stigla nam je seka
lady79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 29, 2008 2:16 pm

Re: ista stvar

Post od lady79 »

njaka napisao:lejdi,
ukoliko odes na stranu 3 foruma, videces da je gotovo ista situacija sa mnom!
kako se to kod tebe desilo?
gde planiras raditi vto?!
srecno
ne znam sta da ti kazem. Prosle godine sam imala vanmatericnu i tada mi je uklonjen jedan jajovod, mada i prije toga nisam mogla da ostanem trudna, prvo mi predlaze Hsg pa ako ne uspije onda VO. Najvjerovatnije cu u Pg raditi u klinici Life, a sta je sa tobom? ne snalazim ti se bas na ovom forumu, koji je tvoj mail
njaka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 13, 2008 3:30 pm

Post od njaka »

ima li ko medicinsku sestru koja bi mi davala injekcije - od 14.sept pocinjem suprafakt a potom i hormone, valjda cim dobijem ciklus...!!!????
zivim u bg, kod vuka...
p.s.
lady79 proveri pp
era
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 20, 2005 11:36 am

Post od era »

Za vto procedura je sledeca: prvo kontraceptivne pilule jedan ciklus ili nekoliko ciklusa (moze bez ove faze u zavisnosti od tvog stanja, hormona, reakcije jajnika na hormone i sl), onda nastupa suprefakt (otprilike od 20 dana ciklusa - opet ima individualnih odstupanja), onda se 3 dan ciklusa krece sa stimulacijom (Gonal, Menopur, Puregon...), a doza suprefakta se koriguje, svaki drugi dan uz i kad sve bude spremno, primas Pregnil (cini mi se 36 sati) pre aspiracije. Onda ide aspiracija jc, pa za 2 do 5 dana et. Posle dve nedelje radis betu i zelim ti da bude pozitivna.
Postupak se naravno razlikuje od pacijenta do pacijenta, ali kroz sve ove faze ces proci.
Odgovori