tek danas sam otkrila postojanje ovog foruma i mnogo mi znaci da procitam ono sto vec odavno znam, da se sa problemom koji imam suocava veliki broj ljudi.
Imam 33 godine i vec nekih 10-tak godina lecim od gubitka menstruacije, koji je nastao iznenada i za koji doktori nemaju objasnjenja.Od samog starta konstatovane visoke vrednosti FSH,LH i PRL.Vrsena su mi razna ispitivanja,snimanje hipofize( ok). genetski kariotip(ok.),ultrazvucna snimanja(ok), ali odgovora zasto je doslo do naglog prekida menst.ciklusa ni na vidiku.Nakon potucanja po raznim institucijama VMA,GAK u Visegradskoj i menjanja doktora, vec pet godina lecim se kod dr.Vere Popovic sa Instituta za endokrinologiju u KC.Od oktobra krenula sam kod prof.Radunovica, privatno.Uradila pocetne konsultacije sa doktorkom koja mu asistira,preglede i od tada mesecno radim analize FSH,LH i Prl.Velicine fsh stalno variraju, prosli mesec je spao na 19,ali je profesor odlucio da jos malo saceka da padne da mogucnost uspeha bila veca.Poslednji rezultat pokazuje da je vrednost nazalost ponovio skocila i ja u sredu idem na konsultacije kod profesora po prvi put od oktobra( svi razgovori su bili u tel.kontaktu sa asistentom dosada).
Zanima me da li je neko od vas imao iskustva sa pomenutim profesorom,sto privatno, sto na GAK-u?
Posle ovoliko godina lecenja dosla sam u fazu da iz meseca u mesec ocekujem tu vantelesnu, uzaludno.da li nivo FSH stvarno mora da bude ispod 20 da bi se uopste krenulo u proces stimulacije.Pijem lekove za kontracepciju,prvo Logest, od proslog meseca stediril d,da li postoje neki jaci lekovi kojima bi se vrednost FSH oborila.Volela bih da mi neko odgovori jer cu do srede umreti.
Pozdrav svima