Da li znate koliko košta vantelesna oplodnja i gde se sve kod nas radi (što u državnim što u privatnim institucijama)?
Prijvljena sam na program na Višegradskoj, ali kako stvari stoje doći ćemo na red negde 2010 !?!?!?!?
Hvala unapred
Vantelesna oplodnja
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 06, 2007 4:02 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jan 22, 2008 11:11 am
bila sam na privatnoj klicici Ivanovic u Grcica Milenka 51, zarad vantelene oplodnje. Ja sam zdrava i samnom je sve u redu bilo, problem dobijanja deteta bio je moj suprig.Na pomenutoj klinici sam se nasla obrativsi se Ass.nacelnici steriliteta u Narodnog Fronta, dr.Ani Mitrovic koja me je uputila na tu kliniku gde radi privatno. Primajuci inekcije Gonal posle svake sledece pocela sam da padam u nesvest, sto je kako tek sada saznajemo bio znak da je to bilo previse hormona. Prilikom aspiracije (vadjenja jajnih celija) desni jajovod mi je prosiren na 15mm, sto naravno niko nije primetio niti pogledao, nakon 48 sati su me zvali na embriotransfer i ja sam otisla.Posle 14 dana kroz krv, BetaHCG trudnoca mi je potvrdjena i navodno je sve bilo u redu. Kroz 2-3 dana sam prokrvarila i obrativa se doktorki koja me je ubedjivala da je sve u redu i da primim inekciju Progesterona sto sam i uradila.Krvarenje se nije zaustavilo.Nije htela da me primi na pregled govoreci mi da panicim bez razloga.Nakon tkz.odliva insistirala sam da dodjem i platim pregled, sto je naravno i prihvaceno. Nakon pomenutog izvadila sam ponovo BHCG i tada mi je rekla da se hitno hospitalizujem u Narodnog Fronta jer je trudnoca VEROVATNO vanmatericne prirode. U bolnici sam lezala preko 15 dana radjena mi je kirataza i svi neophodni pregledi ploda i dalje nije bilo a BHCG je neobjasnjivo poceo da raste kada je i pronadjena krv u stomaku.Uradjena mi je operacija-laparoskopija - plastika jajovoda gde je konacno i pronadjen plod.Bolovi su bili neobjasnjivi.
Nakon nosenja mojih rezultata svuda i svakome, ustanovljeno mi je da je bila greska lekara i da je 1 od 2 embriona postavljen direktono u taj jajovod koji su prosirili na 15mm. Osakacena sam za ceo zivot i svaki pokusaj trudnoce, taj prosiren jajovod ce, kako kazu lekari "usisati" tj.povuci i svaka ce biti vanmatericna. Nosim se mislju da tuzim kliniku mada sumnjam da ce iko svedociti u moju korist, jer medicinski sporovi su uvek najtezi i najduzi a toliko novca sam izgubila da je to skoro 4 puta vise od prosecne cene vantelesne oplodnje.
Zelim da napomenem i to da me tokom boravka u bolnici do dana danasnjeg niko od pomenutih lekara nije pozvao tek da proveri kako sam tj. apsolutno niko iz klinike cak ni med.sestre.
[quote="Dragadraga"]Da li je neko sa foruma radio vantelesnu i ako jeste molila bih za odgovor gde[/quote]
Nakon nosenja mojih rezultata svuda i svakome, ustanovljeno mi je da je bila greska lekara i da je 1 od 2 embriona postavljen direktono u taj jajovod koji su prosirili na 15mm. Osakacena sam za ceo zivot i svaki pokusaj trudnoce, taj prosiren jajovod ce, kako kazu lekari "usisati" tj.povuci i svaka ce biti vanmatericna. Nosim se mislju da tuzim kliniku mada sumnjam da ce iko svedociti u moju korist, jer medicinski sporovi su uvek najtezi i najduzi a toliko novca sam izgubila da je to skoro 4 puta vise od prosecne cene vantelesne oplodnje.
Zelim da napomenem i to da me tokom boravka u bolnici do dana danasnjeg niko od pomenutih lekara nije pozvao tek da proveri kako sam tj. apsolutno niko iz klinike cak ni med.sestre.
[quote="Dragadraga"]Da li je neko sa foruma radio vantelesnu i ako jeste molila bih za odgovor gde[/quote]
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Apr 01, 2006 4:14 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
[quote="dreamceatcher"]bila sam na privatnoj klicici Ivanovic u Grcica Milenka 51, zarad vantelene oplodnje. Ja sam zdrava i samnom je sve u redu bilo, problem dobijanja deteta bio je moj suprig.Na pomenutoj klinici sam se nasla obrativsi se Ass.nacelnici steriliteta u Narodnog Fronta, dr.Ani Mitrovic koja me je uputila na tu kliniku gde radi privatno. Primajuci inekcije Gonal posle svake sledece pocela sam da padam u nesvest, sto je kako tek sada saznajemo bio znak da je to bilo previse hormona. Prilikom aspiracije (vadjenja jajnih celija) desni jajovod mi je prosiren na 15mm, sto naravno niko nije primetio niti pogledao, nakon 48 sati su me zvali na embriotransfer i ja sam otisla.Posle 14 dana kroz krv, BetaHCG trudnoca mi je potvrdjena i navodno je sve bilo u redu. Kroz 2-3 dana sam prokrvarila i obrativa se doktorki koja me je ubedjivala da je sve u redu i da primim inekciju Progesterona sto sam i uradila.Krvarenje se nije zaustavilo.Nije htela da me primi na pregled govoreci mi da panicim bez razloga.Nakon tkz.odliva insistirala sam da dodjem i platim pregled, sto je naravno i prihvaceno. Nakon pomenutog izvadila sam ponovo BHCG i tada mi je rekla da se hitno hospitalizujem u Narodnog Fronta jer je trudnoca VEROVATNO vanmatericne prirode. U bolnici sam lezala preko 15 dana radjena mi je kirataza i svi neophodni pregledi ploda i dalje nije bilo a BHCG je neobjasnjivo poceo da raste kada je i pronadjena krv u stomaku.Uradjena mi je operacija-laparoskopija - plastika jajovoda gde je konacno i pronadjen plod.Bolovi su bili neobjasnjivi.
Prvo za postavljaca teme: Ja sam radila uspesan IVF na Befes-u, cena je oko 1500 eur plus lekovi (jos skoro toliko).
Za Dreamcatcher: Prvo da kazem_UZAS sta ti se desavalo... A onda, lepo ti odi kod nekog drugod lekara ( recimo neka drzavna bolnica) gde ces se resiti tog falicnog jajovoda a onda kreni opet na IVF. Mislim, stvarno ako su ti rekli ovakvu glupost da ce ti jajovod "usisati-isisati" plod!!!!!!!!!!!!!!!! Nebuloza!!! Nego, blago meni, sredi ti taj jajovod pa u nove radne pobede!
Meni je odstranjen desni jajnik i jajovod a levi je mehanicki neprohodan zbog priraslica posle komplikovane perforacije sl. creva a ipak sam iz dva pokusaja postala mama u 37. godini. Tako da me ova dijagnoza koju su ti rekli naprosto zapanjila!
Javi sta se desava!
Prvo za postavljaca teme: Ja sam radila uspesan IVF na Befes-u, cena je oko 1500 eur plus lekovi (jos skoro toliko).
Za Dreamcatcher: Prvo da kazem_UZAS sta ti se desavalo... A onda, lepo ti odi kod nekog drugod lekara ( recimo neka drzavna bolnica) gde ces se resiti tog falicnog jajovoda a onda kreni opet na IVF. Mislim, stvarno ako su ti rekli ovakvu glupost da ce ti jajovod "usisati-isisati" plod!!!!!!!!!!!!!!!! Nebuloza!!! Nego, blago meni, sredi ti taj jajovod pa u nove radne pobede!
Meni je odstranjen desni jajnik i jajovod a levi je mehanicki neprohodan zbog priraslica posle komplikovane perforacije sl. creva a ipak sam iz dva pokusaja postala mama u 37. godini. Tako da me ova dijagnoza koju su ti rekli naprosto zapanjila!
Javi sta se desava!
Matija, mamina i tatina sreckica
11.11.2005.
11.11.2005.