Zanima me buduci da mi je ginekolog rekao da s obzirom na mali broj spermatozoida 10 miliona u 1ml sperme.ali pokretljivost 5%,pokretljivost posle pola sata 5%,ph 7,5,....preporucio mi je metodu vantelesne oplodnje ITX ili kako se zove ta metoda izabirajem jednog spermatozoida-izdvajanjem i ubacivanjem u jajnu celliju-jajasce,ko to radi kod nas i dali je tacno da to kosta oko 7500 eura pokusaj, i uspesnost maksimum 20%.
Posto imam 32 godine to je za mene obeshrabrujuce,jer obezbediti 7500 eura za bilo koju kliniku, a plus ako treba dodatna ispitivanja ili ponavljanja postupka jedino mi preostaje da dobijem na lotou sedmicu da bih mogao da pokusam 5-6 puta.Molim vas ukratko kakva je to metoda i treba pokrenuti akciju-apel vladi da se to radi i na nasioj poliklinici u Beogradu i to besplatno bar prvi put,Dali neko u nasoj zemlji misli uopste o opstanku nase nacije ili misli da ce oni koji mogu da radjaju da nadoknade 100000 parova koji nemogu da imaju decu, a uzput i da ishrane tu svoju decu.Lekari Apel,mogu to sigurno i srbi da rade a ne samo slovenci ali kako to platiti,jel to ipak privilegija bogatih,onda decu treba da imaju samo bogati, jer oni mogu sve i da ih nahrane, i da ih skoluju u najboljim skolama itd,.....Kakvo je vase misljenje,sta mi mladi da radimo, da cekamo da nam plata za 20 godina bude 2000 eura pa da ustedimo ili da se svi zamonasimo?
Vantelesna oplodnja metodom IXT-ili tako nesto?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik