vanmaternična trudnoća

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
t
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 30, 2005 2:10 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

vanmaternična trudnoća

Post od t »

Dobar dan eto da pitam imam lj šanse da opet budem mama ,6 pobačaja spontanih jedna extrauterina operirana desni jajovod odstranjen ,lijevi uredan jedno dijete,,,,,,,,,,,,,,
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Tesko je reci bez potpune istorije ukljucujuci godine, medicinsku istoriju, operacije, koliko ste bili odmakli u trudnoci kada ste imali te spontane pobacaje, kada ste imali HSG, da li pusite, pijete neke lijekove,kako ste porodili svoje prvo dijete ? da li ste imali ikakva ispitivanja zbog tih ponavljanih pobacaja i koja?, kad ste poslednji put bili trudni ? da li je Vas partner zdrav ?....uh pa ovo je samo pocetak ispitivanja...sad ste Vi na potezu...pozdrav.ObGyn
t
Novi član
Novi član

da

Post od t »

muž ok ,ja 5 pobačaja u 5 tjednu ,laparaskopija u 6 mjesecu zbog extrauterine
obgyn
Stalni član
Stalni član

Post od obgyn »

ponavljam pitanja...ne odgovoram dok ne napisete sve sto mene zanima.

Tesko je reci bez potpune istorije ukljucujuci godine, medicinsku istoriju, operacije, koliko ste bili odmakli u trudnoci kada ste imali te spontane pobacaje, kada ste imali HSG, da li pusite, pijete neke lijekove,kako ste porodili svoje prvo dijete ? da li ste imali ikakva ispitivanja zbog tih ponavljanih pobacaja i koja?, kad ste poslednji put bili trudni ? da li je Vas partner zdrav ?....uh pa ovo je samo pocetak ispitivanja...sad ste Vi na potezu...pozdrav.ObGyn
t
Novi član
Novi član

ok

Post od t »

imam curicu od 9 godina bio carski rez ,mužev spermiogram super ,nalazi ok kariogram ok ,svaki spontani u 5 tjednu ode samo od sebe ,zadnja trudnoća 6 mesec laparaskopija ,desni jajovod odstanjen beta bila 5800,lijevi oćiščen od priraslica sad svaki mjesec folikolumetrija ovulacija bude na lijevom jajniku,dr,rekao da ću moć priridno postat mam,nručena za ivf na vv u zagrebu u 6 2006 ,meni je 27 godina pijem homeopatiju kažite savjet
t
Novi član
Novi član

ok

Post od t »

pušim ne pijem ,prvi porod 96 u splitu beab bila velika
obgyn
Stalni član
Stalni član

Post od obgyn »

Na osnovu ovih skrtih podataka koje ste dali, mogu reci da se radi o prici habitualnog pobacaja, kod koga se u 50 % slucajeva nikada ne otkrije uzrok i svaka ponovljena trudnoca ima povecani rizik da zavrsi sa spontanim pobacajem.
Najcesci uzroci su hromozomske anomalije, zbog kojih ste bili testirani i pretpostavljam da su analize uredne. Drugi znani razlog jesu trombofilije i da se iskljuci ili dokaze morate da uradite thrombophyllia screenig tests. Treci razlog po ucestalosti su anomalije matericne duplje, sto se pokaze na obicnom histerosalpingogramu i obicno ne kompromituje ranu trudnocu nego trudnocu u drugom trimestru.
Veoma mali % je uzrokovan infekcijama kao sto su Ureaplasma Urealytica, Micoplasma...i pretpostavljam da su Vam vec te testove radili ako prolazite kroz proces IVF-a.
Ociglegno da Vi mozete ostati trudni, ali ne mozete da iznesete trudnocu, pa mi bas nije jasno zasto idete kroz IVF proces, ukoliko Vam je druga tuba prohodna ? No, ostavljam to kolegama u Zagrebu da objasne...

Jedno mi je nejasno....zadnja trudnoća 6 mesec laparaskopija ,desni jajovod odstanjen beta bila 5800....je l' se to odnosi na 6 kalendarski mjesec....ili 6 nedjelja trudnoce ???
Da li su Vam radjeni testovi TSH and Prolaktin ???
Sta je kod Vas obavljeno od ispitivanja osim te terapijske laparoskopije ?

Puno pozdrava i srecno
ObGyn
t
Novi član
Novi član

ok

Post od t »

to je bila trudnoća 7 plus 3 tjedna,u 6 mjesecu lipnju .Radili mi sve hormone sve ok ,karigram ok,bila ureoplasma 10 na treću ,ali ginič rekao da ne treba terapija ,ima li šanse da opet budem mam.pomagajte
t
Novi član
Novi član

o

Post od t »

sve svi hormoni ,uzrok pobačaja su bile priraslice na tubama zbog carskog reza ,dr.Vrčić koji me operirao mi je rekao da ću opet bit mama prirodno ali ja ne znam pomagajte dajte mi savjet
obgyn
Stalni član
Stalni član

Post od obgyn »

Ja mislim da je neminovno da uradite trombofilija skrin, a tek poslije da nastojite da ostanete trudni, i jos mi nije jasno zasto IVF, ako Vam je ta preostala tuba prohodna.
Trazite objasnjenje od Vaseg ginekologa,
Pozdrav,
Obgyn
t
Novi član
Novi član

kaj je to

Post od t »

kaj to trebam napravit objasnite mi ,hvala
Odgovori