Vanmatericna trudnocja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
laurus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 14, 2007 10:06 am

Vanmatericna trudnocja

Post od laurus »

Kao prvo ... puno pozdrava svima

Moja Zena je otprilike u trecjoj nedelji trudnocje... javilo joj se krvarenje, bila je kod ginekologa, dobila je bedoksin, neke vitamine, progesteron i ultrazvuk vanmatericne trudnocje... citaosam teme o progesteronu i svasta po net-u o takvoj trudnocji... pa me interesuje dali ima ikakve shanse da se ova trudnocja iznese ili je sve tako crno :( ...

Ima nekog ko je to preziveo ili izneo? ili je ostalo samo odstranjivanje?...
hermana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 18, 2006 6:04 pm

Post od hermana »

prvo, kako je treca nedelja trudnoce? Mislite tri nedelje od poslednjeg ciklusa ili tri nedelje od izostale menstruacije? Ako je dijagnostikovana vanmatericna trudnoca, vasa zena je sigurno smestena na odelenje ginekologije gde pretpostavljam prate stanje stvari. Ako je dijagnoza konacna, na zalost, spasa nema. Pitanje je samo na koji ce se nacin zavrsiti. Ja trenutno prolazim kroz to, nije lako, obzirom da smo u problemu steriliteta suprug i ja sedam godina, ovo mi je prva trudnoca, i na zalost ovakva. Moja je, da prosto kazem otisla sama od sebe, odnosno bio je tubarni abortus. Imala sam u stratu sve simptome normalne trudnoce, cak se i nalaz b/hcg/ a u krvi uduplao za 48 sati, tri pozitivna kucna testa, sreci nigde kraja............i onda krece blago krvarenje, 2 dana bez bola, koriscenje progesterona, zatim krece bol u desnoj strani, traje 2 cela dana, obracam se lekaru i konstatuje mi vm trudnocu. Bila sam u bolnici 11 dana, pratili su vrednost beta hcg/a, ultrazvuk svakodnevno, krvna slika svakodnevno........ da sad ne zamaram sa detaljima, u mom slucaju je proslo kako je proslo, u stvari jos uvek nije gotovo, b/hcg mi je jos uvek blago povisen, ali pada, a vi budite pazljivi jer vm trudnoca zna biti jako opasna ako todje do rupture tube. Da li su joj proverili nivo beta hcg-a u krvi? Kolika je vrednost? Zelim vam sve najbolje i da uskoro ostvarite novu trudnocu koja ce biti uspesna! pozdrav
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Ne shvatam zašto kolega ako je siguran da je vanmaterična trudnoća daje Progesteron (održava trudnoću??? :-?
Trenutno trebate da smestite ženu u bolnicu, a tamo će već odabrati način za rešavanje ekstrauterine trudnoće (Injekcija Metotrexat-a, operacija , laparaskopska op. itd).

Pozdrav i srećno DrPeđaDj
kaca 33
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm

Post od kaca 33 »

hermana, da je zena u trecoj nedelji od poslednjeg ciklusa ne bi ni znala da je u drugom stanju :-?
hermana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 18, 2006 6:04 pm

Post od hermana »

pa bas i jesi u pravu. :D ali me je uvek nerviralo kad neko kaze da je u trecoj nedelji, valjda im lekar lepo kaze u kojoj je nedelji, ne znam sta mnogima znaci da pisu ovako...mada nisam bez razloga pitala, za 11 dana lezanja u bolnici nagledala sam se svakakvih strucnjaka od doktora, da me ne bi iznenadilo vise nista. Nije obgyn dzabe besna na nase lekare. :wink:
gloriamum
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 10:39 pm

Post od gloriamum »

Jednoj mojoj drugarici su sumnjali da je trudnoca vanmatericna,ali se ispostavilo da je u rogu materice,pa je ipak iznela trudnocu i rodila zdravu bebu.Nadam se da je i kod vas taj slucaj.Pozdrav!
laurus
Novi član
Novi član

Post od laurus »

gloriamum napisao:....Nadam se da je i kod vas taj slucaj.Pozdrav!
Novi dan, nova diagnoza... Eto, sada i kod nas kazhu da je u rogu... ali i dalje kazhu da je jako opasno... inache neznam kako lekari rachunaju starost trudnocje ali s` obzirom na to da nam je ovo prva ostaje mi da mu verujem... Prosto neznam kako da se ponasham , bojimse a hteo bih da se radujem... Sutra opet pregled...
gloriamum
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 10:39 pm

Post od gloriamum »

Drzim vam palceve,i zelim da sve bude dobro,pozdrav.
laurus
Novi član
Novi član

Post od laurus »

Nazalost stvari se nisu dobro zavrsile oko osme nedelje pojavilo se blago krvarenje... bolnica... i ostasmo udvoje :(

interesujeme kada smemo ponovo da pokusamo?
Odgovori