Vanmaterična trudnoća??
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Vanmaterična trudnoća??
Zdravo, imam 21 godinu i prvu menstruaciju sam dobila sa 15 godina. Moje menstruacije su samo u prvih godinu dana bile redovne(dobijala sam na 34 dan) a kasnije svaki drugi mesec. Sad imam problem! Poslednja redovna menstruacija je bila 23.03. Imala sam nezaštićen odnos i 04.04. sam popila pilulu za dan posle posle toga sam dobila 09.04. i posle toga sam dobila još tri puta na svakih 15-18 dana! Bila sam kod ginekologa, kod dve doktorke, obe su rekle da su mi materica i jajnici čisti i da nema trudnoće i cisti. Ali mi je jedna rekla da uradim test za trudnoću(iz apoteke) i ako bude pozitivan moguće je da imam vanmateričnu tudnoću. Nikada nisam imala problema kao što su upale jajnika, ciste i dr. Interesuje me da li su se samo hormoni poremetili od te pilule, i da li je moguće da ona ne može da vidi vanmateričnu trudnoću preko ultrazvuka, već moram da radim test??? Čitala sam na sajtovima o vanmateričnoj trudnoći i nemam nikakve simptome. Nemam nikakve bolove, sasvim dobro se osećam! Molim vas da mi odgovorite, hvala!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Maj 25, 2011 9:28 am
Re: Vanmaterična trudnoća??
Draga Aleka moj ti je savet da nikada vise neuzimas pilulu za jutro posle ja sam je popila i od nje mi je izrasla cista velicine 6sa 7 cm, a uzela sam je po preporuci lekara, to ti nije nikakva trudnoca vec hormonski poremecaj, koji ce se vremenom regulisati, nemoj da brines, ali idi na preglede, ja sam udata i otisla sam iz zemlje sada muku mucum sa jajnicima jer imam policisticne jajnike, zbog te pilule, bolje i abortus nego hormonski sok to mi je lekar u svajcarskoj rekao, zapamti to. Javi kako si... PozdravAleka 21 napisao:Zdravo, imam 21 godinu i prvu menstruaciju sam dobila sa 15 godina. Moje menstruacije su samo u prvih godinu dana bile redovne(dobijala sam na 34 dan) a kasnije svaki drugi mesec. Sad imam problem! Poslednja redovna menstruacija je bila 23.03. Imala sam nezaštićen odnos i 04.04. sam popila pilulu za dan posle posle toga sam dobila 09.04. i posle toga sam dobila još tri puta na svakih 15-18 dana! Bila sam kod ginekologa, kod dve doktorke, obe su rekle da su mi materica i jajnici čisti i da nema trudnoće i cisti. Ali mi je jedna rekla da uradim test za trudnoću(iz apoteke) i ako bude pozitivan moguće je da imam vanmateričnu tudnoću. Nikada nisam imala problema kao što su upale jajnika, ciste i dr. Interesuje me da li su se samo hormoni poremetili od te pilule, i da li je moguće da ona ne može da vidi vanmateričnu trudnoću preko ultrazvuka, već moram da radim test??? Čitala sam na sajtovima o vanmateričnoj trudnoći i nemam nikakve simptome. Nemam nikakve bolove, sasvim dobro se osećam! Molim vas da mi odgovorite, hvala!
Re: Vanmaterična trudnoća??
Nadam se da će sve biti u redu, neću više nikad popiti to! Hvala na savetima. Za sada je sve u redu sem tih menstruacija, nadam se da će se i to regulisati. Odlaziću redovno na kontrole. Dala mi je doktorka neke tabletice da bi mi se ciklus ustalio (isto neke hormonske), ali mislim da bolje ne pijem to sad dok mi se organizam malo ne oporavi od ove hormonske "bombe"!? Hvala još jednom, pozdrav!